Vacanțe în Europa. Șase dintre cele mai bune destinații pentru această perioadă

08 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Apr. 2024, 08:24 // Actual //  Lupu Eduard

Vacanțe în Europa. Primăvara este o perioadă excelentă pentru a călători și ce ar putea fi mai bun decât câteva zile de vacanță pentru a explora un oraș nou? De la plajele din Barcelona la arhitectura din Berlin, Europa găzduiește unele dintre cele mai uimitoare orașe din lume.

Șase dintre cele mai bune vacanțe pentru orașele europene în această lună

Veneția

Veneția este unul dintre cele mai frumoase și mai cunoscute orașe ale Italiei. Orașul este considerat și unul dintre cele mai romantice orașe din lume.

Capitală a regiunii Veneto din nordul Italiei, Veneția se află de fapt pe 117 insule mici. Acestea sunt conectate printr-o serie de poduri și separate printr-o rețea de canale. Cu o populație de aproximativ 250.000 de locuitori, Veneția nu este unul dintre cele mai mari orașe din Veneto, dar este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din țară.

Praga

Plin de pub-uri în care să petreceți și de obiective istorice de văzut, Praga este perfectă pentru o escapadă de primăvară.

Praga este unul din cele mai bogate orașe din Europa în ceea ce privește arhitectura. La toate acestea se adaugă un fluviu, mai multe dealuri, un centru al orașului exclusiv pietonal și o viață culturală bogată. Praga este un oraș înființat acum 1000 de ani pe mai multe dealuri care domină Vltava. Acesta este un fluviu care traversează Europa. În prezent, Praga este unul dintre cele mai turistice orașe din Europa. Orașul cu 1000 de clopote fascinează un număr mare de turiști din toate colțurile lumii.

Barcelona, locul ideal pentru o vacanță

Barcelona este un oraș plin de istorie, cu tradiții și arhitectură uimitoare, ideal pentru vacanțe. Este capitala Cataloniei și al doilea cel mai mare oraș din Spania. Situat pe coasta Mării Mediterane, în Barcelona întâlnim și unul dintre cele mai mari porturi din Europa și din Marea Mediterană. El este împărțit în trei zone: Port Vell, Port Franc de Barcelona și Port Olimpic.

Deși poate părea ireal, deoarece acum este un oraș încântător de pe litoral, cu arhitectură și cultură nermărginită, înainte de anii ’90, o parte a coastei Barcelonei era pustie. Datorită rolului de gazdă al Jocurilor Olimpice din 1992, guvernul a investit în importul de nisip din Egipt. Acest lucru a transformat țărmul Barcelonei în ceea ce este cunoscut în zilele noastre.

Berlin

Celebru pentru arhitectura sa incredibilă din secolul al XIII-lea, pentru istoria secolului XX, Berlinul este un oraș fascinant. Vizitatorii își petrec zilele descoperind obiectivele turistice ale orașului, inclusiv Memorialul Holocaustului, Zidul Berlinului, acum plin de culoare, Poarta Brandenburg și Reichstagul.

În partea mai deosebită a orașului se află Liquidrom. Acesta este un edificiu uimitor care permite luminii lunii să pătrundă în camere și să lumineze piscinele de dedesubt. Impresionant este și Badeschiff de pe râul Spree și barul Berghain, cel mai faimos și mai exclusivist complex de cluburi din Berlin.

De la impresionantele clădiri și Podul cu Lanțuri la Palatul Regal, Galeria Națională și Biserica Matthias, Budapesta este plină de clădiri uimitoare.

Farmecul Budapestei, capitala supranumită și „Perla Dunării” ori „Parisul Estului”, se află în istoria tumultuoasă a orașului împărțit între Orient și Occident, printre amintiri din vremea Imperiului Habsburgic, moștenirea opresiunii comuniste și noua Ungarie democratică. Însă mai întâi de toate, fascinantă este diviziunea urbanistică între Buda și Pesta, între dealuri și câmpie, având prin centru ampla și măiaestuoasă Dunăre peste care se ridică un șir de poduri romantice întinse peste fluviu ca legături indisolubile între cele două orașe.

Marrakech

Capitala turismului marocan și totodată unul dintre cele patru orașe imperiale, Marrakech este un oraș fascinant situat la poalele Munților Atlas, în Africa de Nord și la 150 de kilometri de coasta Atlanticului. Având aproximativ 1 milion de locuitori, Marrakech este probabil primul gând care îți vine în minte când spui Maroc. Orașul este renumit pentru amestecul de nou și vechi. Cu cea mai mare piață tradițională, Marrakech este un oraș vechi de peste 1000 de ani. Este popular printre turiști datorită vieții de noapte și a festivalurilor, fiind o destinație ideală pentru toate gusturile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iun. 2024, 12:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iun. 2024, 12:20 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovenii au exprimat o gamă largă de nevoi financiare lunare pentru a atinge starea de fericire. 23,6% dintre respondenți, în special pensionarii cu venituri mai reduse, au menționat că le-ar fi suficienți între 5 și 10 mii de lei lunar. Alți 20,3% au menționat că ar avea nevoie de 10-15 mii de lei, în timp ce 18,4% au indicat suma de 15-20 mii de lei, a declarat economistul Veaceslav Ioniță care a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie realizat în luna mai 2024 de către CBS Research, comandat de IDIS „Viitorul”, privind așteptările financiare ale moldovenilor pentru a se considera fericiți.

Potrivit analizei pe diferite categorii demografice, bărbații au menționat că ar avea nevoie de aproximativ 18 mii de lei lunar pentru a fi fericiți, în timp ce femeile au menționat o medie de 14900 de lei lunar, reflectând o diferență de aproximativ 20%. Media națională a cerințelor financiare pentru starea de fericire a fost estimată la 16300 de lei lunar.

Pe categorii de vârstă, tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani au menționat cel mai mare nivel de nevoie financiară lunară, aproximativ 18700 de lei, în timp ce cei cu vârste între 30 și 44 de ani au indicat o medie de 20600 de lei lunar.

După locul de trai, respondenții din mediul urban au declarat că ar avea nevoie de aproximativ 19 mii de lei lunar pentru a se simți fericiți, în timp ce cei din mediul rural au menționat o necesitate de aproximativ 14 mii de lei lunar.

În funcție de nivelul de educație, cei cu studii superioare au exprimat cea mai mare așteptare financiară, de aproximativ 20500 de lei lunar, cu aproximativ 30% mai mult față de ceilalți respondenți.

Referitor la nivelul salariilor care ar opri migrația, în 2024, respondenții au indicat că un salariu de aproximativ 17500 de lei lunar i-ar determina să rămână în țară, reflectând o apropiere semnificativă față de așteptările salariale exprimate în 2017, care erau de două ori mai mari decât salariile reale de atunci.

Expertul a subliniat și discrepanțele semnificative între salariile medii în Republica Moldova și în zona euro de-a lungul anilor, arătând o tendință de convergență lentă, dar constantă, a salariilor moldovenești spre nivelurile europene.

În concluzie, sondajul a evidențiat că, deși salariile în Moldova au crescut în ultimii ani, migrația rămâne o problemă majoră, mai ales în rândul tinerilor, indiferent de nivelul salariilor locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău