Vacanțe în Europa. Șase dintre cele mai bune destinații pentru această perioadă

08 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Apr. 2024, 08:24 // Actual //  Lupu Eduard

Vacanțe în Europa. Primăvara este o perioadă excelentă pentru a călători și ce ar putea fi mai bun decât câteva zile de vacanță pentru a explora un oraș nou? De la plajele din Barcelona la arhitectura din Berlin, Europa găzduiește unele dintre cele mai uimitoare orașe din lume.

Șase dintre cele mai bune vacanțe pentru orașele europene în această lună

Veneția

Veneția este unul dintre cele mai frumoase și mai cunoscute orașe ale Italiei. Orașul este considerat și unul dintre cele mai romantice orașe din lume.

Capitală a regiunii Veneto din nordul Italiei, Veneția se află de fapt pe 117 insule mici. Acestea sunt conectate printr-o serie de poduri și separate printr-o rețea de canale. Cu o populație de aproximativ 250.000 de locuitori, Veneția nu este unul dintre cele mai mari orașe din Veneto, dar este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din țară.

Praga

Plin de pub-uri în care să petreceți și de obiective istorice de văzut, Praga este perfectă pentru o escapadă de primăvară.

Praga este unul din cele mai bogate orașe din Europa în ceea ce privește arhitectura. La toate acestea se adaugă un fluviu, mai multe dealuri, un centru al orașului exclusiv pietonal și o viață culturală bogată. Praga este un oraș înființat acum 1000 de ani pe mai multe dealuri care domină Vltava. Acesta este un fluviu care traversează Europa. În prezent, Praga este unul dintre cele mai turistice orașe din Europa. Orașul cu 1000 de clopote fascinează un număr mare de turiști din toate colțurile lumii.

Barcelona, locul ideal pentru o vacanță

Barcelona este un oraș plin de istorie, cu tradiții și arhitectură uimitoare, ideal pentru vacanțe. Este capitala Cataloniei și al doilea cel mai mare oraș din Spania. Situat pe coasta Mării Mediterane, în Barcelona întâlnim și unul dintre cele mai mari porturi din Europa și din Marea Mediterană. El este împărțit în trei zone: Port Vell, Port Franc de Barcelona și Port Olimpic.

Deși poate părea ireal, deoarece acum este un oraș încântător de pe litoral, cu arhitectură și cultură nermărginită, înainte de anii ’90, o parte a coastei Barcelonei era pustie. Datorită rolului de gazdă al Jocurilor Olimpice din 1992, guvernul a investit în importul de nisip din Egipt. Acest lucru a transformat țărmul Barcelonei în ceea ce este cunoscut în zilele noastre.

Berlin

Celebru pentru arhitectura sa incredibilă din secolul al XIII-lea, pentru istoria secolului XX, Berlinul este un oraș fascinant. Vizitatorii își petrec zilele descoperind obiectivele turistice ale orașului, inclusiv Memorialul Holocaustului, Zidul Berlinului, acum plin de culoare, Poarta Brandenburg și Reichstagul.

În partea mai deosebită a orașului se află Liquidrom. Acesta este un edificiu uimitor care permite luminii lunii să pătrundă în camere și să lumineze piscinele de dedesubt. Impresionant este și Badeschiff de pe râul Spree și barul Berghain, cel mai faimos și mai exclusivist complex de cluburi din Berlin.

De la impresionantele clădiri și Podul cu Lanțuri la Palatul Regal, Galeria Națională și Biserica Matthias, Budapesta este plină de clădiri uimitoare.

Farmecul Budapestei, capitala supranumită și „Perla Dunării” ori „Parisul Estului”, se află în istoria tumultuoasă a orașului împărțit între Orient și Occident, printre amintiri din vremea Imperiului Habsburgic, moștenirea opresiunii comuniste și noua Ungarie democratică. Însă mai întâi de toate, fascinantă este diviziunea urbanistică între Buda și Pesta, între dealuri și câmpie, având prin centru ampla și măiaestuoasă Dunăre peste care se ridică un șir de poduri romantice întinse peste fluviu ca legături indisolubile între cele două orașe.

Marrakech

Capitala turismului marocan și totodată unul dintre cele patru orașe imperiale, Marrakech este un oraș fascinant situat la poalele Munților Atlas, în Africa de Nord și la 150 de kilometri de coasta Atlanticului. Având aproximativ 1 milion de locuitori, Marrakech este probabil primul gând care îți vine în minte când spui Maroc. Orașul este renumit pentru amestecul de nou și vechi. Cu cea mai mare piață tradițională, Marrakech este un oraș vechi de peste 1000 de ani. Este popular printre turiști datorită vieții de noapte și a festivalurilor, fiind o destinație ideală pentru toate gusturile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

05 Mai 2024, 11:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Mai 2024, 11:48 // Actual //  Lupu Eduard

Banca turcă DenizBank, care este una dintre cele mai mari instituții de credit din țară, practic a încetat să mai deschidă conturi pentru cetățenii ruși de la începutul anului 2024, scrie RBC, citând doi intermediari care îi ajută pe ruși să obțină carduri de la băncile turcești.

„Din zece cereri de deschidere a unui cont, doar una primește aprobare. Este imposibil să deschizi un cont chiar și cu un permis de ședere și înregistrare în Turcia”, a descris situația unul dintre intermediari, Serghei Ovsyannikov. El a adăugat că DenizBank face acum excepții doar pentru clienții cu un depozit mare de 100 de mii de dolari și mai mult.

Problema a fost confirmată de partenerul de conducere al Lenar Wealth Management, Lenar Rakhmanov, care lucrează la Istanbul. Potrivit acestuia, probabilitatea ca un rus să deschidă un cont este influențată de „calibrul clientului” și de acordurile personale cu o anumită sucursală bancară.

A avea un permis de ședere și înregistrarea locală nu garantează deschiderea unui cont la DenizBank, confirmă un alt intermediar, Elena Chernysheva. Ea notează că cetățenii ruși, având în mână un pachet complet de documente necesare, le va fi mai ușor să contacteze o altă bancă în aceste scopuri.

La sfârșitul anului trecut, președintele american Joe Biden a semnat un decret care introduce restricții împotriva băncilor străine pentru a ajuta persoanele fizice și juridice ruse să eludeze sancțiunile și pentru a asista în aprovizionarea industriei ruse de apărare. După aceasta, o serie de instituții de credit străine au înăsprit condițiile pentru deservirea rușilor, iar cetățenii ruși au început, de asemenea, să aibă dificultăți în efectuarea plăților și transferurilor.

După invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia și sancțiunile ulterioare, unele țări, inclusiv Turcia, au început să ajute Moscova să reexporte mărfuri. Potrivit unor surse familiare cu Financial Times, agențiile de informații ruse au depus „efort și timp considerabil” pentru a găsi modalități de a evita sancțiunile și controalele la export, iar intermediarii financiari au început să participe la astfel de operațiuni „intenționat sau neintenționat”.

Partenerul Pen & Paper, Kira Vinokurova, consideră că refuzurile de a deschide conturi sunt cauzate de riscurile pentru bănci de a fi supuse sancțiunilor, deoarece accesul indivizilor ruși la sistemul financiar global poate fi privit ca o contribuție la sectorul financiar rus. În plus, crește riscul introducerii unor măsuri restrictive de asistență pentru eludarea sancțiunilor anti-ruse.

„Prin deschiderea unui cont pentru persoane ruse, băncile turce trebuie să cheltuiască resurse suplimentare pentru verificarea tranzacțiilor din punctul de vedere al participării persoanelor sancționate sau al implementării activităților interzise din punctul de vedere al sancțiunilor occidentale”, spune Vinokurova, menționând că Rusia este acum „o jurisdicție cu un risc crescut de sancțiuni”.

Cerințele de deservire a rușilor de către băncile turcești vor deveni mai stricte în viitor din cauza presiunii tot mai mari de sancțiuni, dar este puțin probabil ca băncile turce să abandoneze complet noii clienți ruși, avocatul este sigur: „Unul dintre principiile regimurilor de sancțiuni ale Jurisdicțiile occidentale sunt în centrul măsurilor pe anumite persoane, sectoare, bunuri sau servicii, iar refuzul complet de a servi rușii este puțin probabil să fie încurajat de acestea.”

În luna mai anul trecut, vicepreședintele Băncii Rusiei, Alexey Guznov, a raportat problemele cu care se confruntă băncile rusești atunci când încearcă să deschidă conturi în țări „prietenoase” pentru a stabili un comerț ocolind dolarul, euro și alte valute mondiale. Înainte de aceasta, Banca Centrală a Federației Ruse a spus că băncile străine nu au răspuns propunerilor de parteneriat ale colegilor ruși, iar președintele Comitetului Dumei pentru Piața Financiară, Anatoli Aksakov, a spus că doar trei instituții de credit au reușit să deschidă. conturi de corespondent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău