Victoriabank – cel mai activ dealer primar pe piața VMS pentru al cincilea an consecutiv

25 Ian. 2024, 10:50
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
25 Ian. 2024, 10:50 // Slider //  bani.md

Victoriabank este și își dorește să rămână unul dintre principalii susținători ai economiei și unul dintre cei mai mare investitori din țară în titluri de stat. Cu o contribuție semnificativă la formarea unui sistem bancar modern, Victoriabank a obținut locul întâi în clasamentul dealerilor primari de pe piața valorilor mobiliare de stat pentru al cincilea an consecutiv. Ministerul Finanțelor a recunoscut astfel performanțele remarcabile ale băncii, evidențiind angajamentul constant al Victoriabank față de dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova.

În total, nouă dealeri primari autorizați au fost evaluați de autorități. Diploma i-a fost înmânată Nataliei Paraschiv, șefa Direcției Trezorerie din cadrul Victoriabank, de către Ion Gumene, secretar de stat la Ministerul Finanțelor. Această distincție reprezintă aprecierea publică a excelenței băncii în gestionarea valorilor mobiliare de stat și determinarea de a sprijini progresul economic al Moldovei.

„Suntem încântați să fim recunoscuți drept cel mai activ dealer primar din Moldova începând cu anul 2018. Prin acțiunile noastre, demonstrăm nu doar angajamentul, ci și contribuția adusă la sustenabilitatea economică a țării. Suntem hotărâți să consolidăm acest succes prin inovație continuă și prin servicii financiare de încredere pentru clienții noștri”, a subliniat Natalia Paraschiv, șefa Direcției Trezoreria de la Victoriabank.

Valorile mobiliare de stat reprezintă instrumente financiare emise de către Ministerul Finanțelor pentru a-și finanța cheltuielile și proiectele. Din perspectiva unui investitor, acestea sunt considerate o alternativă de economisire și investiție la alte opțiuni precum depozitele bancare, acțiunile sau investițiile imobiliare. Prin achiziționarea de valori mobiliare de stat, clienții Victoriabank contribuie la finanțarea proiectelor Guvernului și, în schimb, primesc dobânzi periodice sau la scadență, plus rambursarea capitalului investit.

În calitate de Dealer Primar pe piața Valorilor Mobiliare de Stat, Victoriabank oferă clienților săi accesul la piața primară și secundară a VMS.

Pe piața primară titlurile de stat pot fi achiziționate prin intermediul licitațiilor de vânzare a acestora pentru următoarele termene de scadență:

  • 91 zile;
  • 182 zile;
  • 364 zile;
  • >1

Informații suplimentare referitoare la operațiuni cu VMS puteți găsi pe site-ul băncii, iar pentru consultații și servicii de intermediere vă așteptăm cu drag în orice unitate Victoriabank.

Realitatea Live

23 Nov. 2024, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Nov. 2024, 09:40 // Actual //  Ursu Victor

Northvolt AB a cerut protecţie împotriva falimentului în Statele Unite, după ce o încercare disperată de a obţine finanţare de salvare a eşuat, lăsând producătorul de baterii într-o situaţie dificilă, cu doar o săptămână de lichidităţi disponibile, potrivit Bloomberg.

Furnizorul suedez de baterii pentru vehicule electrice va încerca să se reorganizeze în cadrul capitolului 11 din Codul falimentului american, conform unei declaraţii emise joi. Potrivit unui depozit, Northvolt avea aproximativ 30 de milioane de dolari în numerar şi datorii de 5,84 miliarde de dolari.

Această sumă face ca Northvolt să fie una dintre cele mai îndatorate companii care au solicitat falimentul în Statele Unite în acest an, potrivit datelor Bloomberg. Aceasta este urmată de Intrum AB, o altă companie suedeză care a depus o cerere similară săptămâna trecută.

Compania a ales să urmeze calea legală din SUA pentru a oferi un cadru familiar investitorilor existenţi şi potenţialilor investitori interesaţi să furnizeze finanţare, a explicat o sursă apropiată situaţiei.

Această decizie încheie luni de negocieri cu proprietarii, clienţii şi creditorii, în încercarea de a găsi o soluţie pentru continuarea activităţii, după ce resursele financiare au fost epuizate. Northvolt a redus cu un sfert numărul angajaţilor şi a renunţat la planurile de extindere, pentru a face faţă unei crize de lichidităţi care s-a agravat în toamnă, după ce a pierdut un contract important şi nu a reuşit să acceseze un împrumut verde de 5 miliarde de dolari.

Compania a fost considerată un simbol al speranţelor europene de a crea un lanţ de aprovizionare independent pentru vehiculele electrice, în concurenţă cu producătorii stabiliţi din China şi Coreea de Sud.

Fabrica emblematică Northvolt Ett, situată lângă Cercul Arctic din Suedia, va continua să funcţioneze în mod normal pe durata reorganizării. „Compania va continua să livreze produse clienţilor, îndeplinindu-şi în acelaşi timp obligaţiile faţă de furnizorii esenţiali şi va asigura plata salariilor angajaţilor”, a afirmat compania.

În cadrul procedurii de faliment, Northvolt va avea acces la aproximativ 145 de milioane de dolari în garanţii de numerar, conform declaraţiilor companiei. Scania CV AB, divizia de camioane a Volkswagen AG şi un client important al Northvolt, a anunţat că va contribui cu 100 de milioane de dolari pentru finanţarea debitorului în posesie.

Judecătorul american de faliment Alfredo Perez a spus în timpul unei audieri de joi că va aproba cererea Northvolt de a începe utilizarea finanţării din faliment şi a altor împrumuturi pentru a acoperi salariile şi cheltuielile angajaţilor în timpul procesului de reorganizare conform capitolului 11. După reducerile de personal anunţate, Northvolt mai are aproximativ 6.400 de angajaţi în Suedia, Polonia şi Statele Unite.

Filialele Northvolt care se ocupă de fabricile planificate în Germania şi Canada nu fac parte din procesul de faliment conform capitolului 11, dar compania a declarat că aceste proiecte vor fi amânate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală