(VIDEO) CCI a premiat cei mai buni producători de vin de casă. Cine sunt învingătorii concursului „Polobocul de Aur”

01 Oct. 2021, 15:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Oct. 2021, 15:48 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, 1 octombrie 2021, la Chișinău a avut loc ceremonia de premiere a învingătorilor concursului pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de aur”, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM).

Potrivit organizatorilor, festivalul „Polobocul de Aur” se organizează anul începând cu anul 2002 și are drept scop reliefarea culturii vitivinocole.

Președintele Camerei de Comerț, Sergiu Harea a fost cel care a deschis evenimentul cu un cuvânt de salut și a mulțumit tuturor participanților, organizatorilor, dar și degustatorilor acestui concurs, dar totodată a menționat că, pe an ce trece, crește interesul de a participa la acest concurs.

„Mă bucur să fiu astăzi la un eveniment consacrat celor care muncesc și produc vinuri bune. Din păcate anul 2020 a fost marcat de pandemie și nu ne-a permis să organizăm concursul, dar în acest an am decis să organizăm acest concurs, iar interesul a fost foarte mare. La faza inițială, au participat 20 de raioane unde au fost prezentate peste 400 de mostre, iar în final au fost desemnate 97 cele mai bune probe. Aduc sincere mulțumiri comitetului organizatoric , dar și degustatorilor”.

În final, membrii comitetului organizatoric și al celui de degustare au desemnat 9 învingători, după cum urmează:

  • Simion Plugaru, Nominalizarea: Vin produs din struguri pentru vin, specia Vitis Vinifera, anul de roadă 2020, Categoria: Cel mai bun vin alb;
  • Valeriu Popa, Nominalizarea: Vin produs din struguri pentru vin, specia Vitis Vinifera, anul de roadă 2020, Categoria: Cel mai bun vin roşu;
  • Nicolae Timofei, Nominalizarea: Vin produs din struguri pentru vin, specia Vitis Vinifera, anul de roadă 2020, Categoria: Cel mai bun vin rose;
  • Vasilii Niagov, Nominalizarea: Vin din soiuri hibride și din specia Vitis Labrusca, Categoria: Cel mai bun vin alb;
  • Afanasii Bozbei, Nominalizarea: Vin din soiuri hibride și din specia Vitis Labrusca, Categoria: Cel mai bun vin roșu;
  • Ion Tudoreanu, Nominalizarea: Vin de casă maturat minim 12 luni, Categoria: Cel mai bun vin alb;
  • Domnului Dumitru Vulpe, Nominalizarea: Vin de casă maturat minim 12 luni, Categoria: Cel mai bun vin roșu;
  • Filip Pohilenco, Nominalizarea: Vin licoros, Categoria: Cel mai bun vin roșu;
  • Adrian Chivriga, Nominalizarea: Vin din soiuri autohtone și soiuri de selecție nouă, Categoria: Cel mai bun vin roșu.

Câștigătorii au fost premiați cu câte o diplomă de onoare și cu Trofeul principal al concursului „Polobocul de aur”.

Totodată, la evenimentul desfășurat astăzi, Constantin Olaru, degustator din cadrul Călărași Divin SRL, a declarat că asemenea festivaluri stimulează vinificatorii să lucreze.

„Este regretabil că al doilea an consecutiv nu putem prezenta vinul nostru în piața Marii Adunării Naționale. Dar este îmbucurător faptul că Camera de Comerț organizează asemenea concurs care stimulează vinificatorii să lucreze. Mă bucur că creștem și sunt tot mai mulți doritori de a participa”, a declarat Constantin Olaru, degustator din cadrul Călărași Divin SRL.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:02 // Actual //  Lupu Eduard

Maia Sandu susține că a aflat de reținerea fostului președinte Igor Dodon când a ajuns în SUA, la Boston. „Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, iar dacă domnul vizat în acest caz (n.r. Igor Dodon) crede că este cinstit nu are de ce să-și facă griji”.

Maia Sandu a spus că, „acest dosar trebuie să fie transparent la maxim, pentru a nu discredita Procuratura și reformele inițiate” și speră că „nu sunt jocuri politice ale cuiva”.

„Eu îmi doresc să avem o justiție independentă și profesionistă, care respectă legea în primul rând. Pentru asta am militat, pentru asta și-au dat votul cetățenii, pentru asta m-au susținut și la asta lucrez eu și colegii mei. Corupția este o problemă majoră în Republica Moldova. Din cauza corupției am ajuns să avem sărăcie, un stat slab, subminat. Din cauza corupției au ajuns atâția cetățeni să plece din țară, pentru că nu au avut opțiuni economice acasă. Așa cum am spus, lupta cu corupția și reforma justiției sunt extrem de importante pentru noi. O justiție corectă și independentă este soluția. Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, pentru că orice joc politic, orice abuz, orice încălcare a legii, indiferent dacă vine din partea presiunii publice sau din alte motive ar duce la discreditarea Procuraturii reformelor și a parcursului nostru european. Apelul meu ca de fiecare dată este ca Procuratura și celelalte instituții să-și facă lucrul în strictă conformitate cu legea”, a spus Sandu în cadrul unei conferințe de presă după ședința CSS.

Totodată, șefa statului, a precizat că, după cum scrie realitatea.md, Procuratura trebuie să investigheze modul cum a fost gestionat acest dosar pornit pe numele lui Igor Dodon, dar și a probelor și dovezilor scurse în presă.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău