În acest an se împlinesc 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului. Cu această ocazie, Primăria Capitalei, alături de Direcția Cultură, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport va organiza mai multe evenimente în toate sectoarele orașului, scrie Realitatea.md.
Ce-i drept, acestea vor fi modeste, comparativ cu cele de acum câțiva ani, când centrul orașului era arhiplin de vizitatori. Din cauza pandemiei de COVID-19, dar și numărului de cazuri care crește ca pe drojdii, în acest an, se va renunța la concerte și târguri de amploare.
Despre asta a anunțat edilul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței Primăriei munciipiului Chișinău.
„Hramul orasului Chișinău, să fie organizate evenimente mai mici, mai dispersate, simbolic, asta e situația. Nu vrem să avem spitale pline cu infectați. Din toamnă vrem să deschidem școlile și grădinițele, iar instituțiile să activeze în regim normal”, a anunțat Ceban.
De asemenea, Ceban a mai anunțat că Forul economic, planificat pentru a fi organizat în luna octombrie, va fi amânat până la primăvară. La acest eveniment urmau să fie prezenți circa 600 de persoane, atât din țară, cât și de peste hotare.
Amintim că potrivit datelor din cronici, denumirea de Chișinău a fost menționată pentru prima dată într-un hrisov întocmit pe 17 iulie 1436, la Vaslui. Documentul era o Carte Domnească de Întăritură, prin care, domnii Țării Moldovei, Ilie și Ștefan au dat și i-au întărit lui Oancea Logofăt pentru credincioasă slujbă, mai multe sate de pe Răut, Ichel și Bâc, dintre care făceau parte și Procopinți, Macicăuți și Cozarăuți.