(VIDEO) Liliana Porumb: Centrul CONTACT oferă consultații pentru dezvoltarea centrelor regionale de suport în afaceri

27 Dec. 2022, 14:20
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
27 Dec. 2022, 14:20 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Centrele regionale pentru afacerile sociale au beneficiat de mentorat în cadrul Programului de Capacitare, implementat de Centrul CONTACT. Astfel, reprezentanții celor patru Hub-uri de susținere a antreprenoriatului social: Tiraspol, Cahul, Sîngerei, Chișinău, au participat la 5 module de instruire: cadrul legal al întreprinderilor sociale, elaborarea planurilor de afaceri sociale, managementul financiar, digitalizarea afacerilor, comerț electronic.

„Acum, ei fiind capacitați, vor distribui informația acumulată pe parcursul celor 6 luni. Astfel, în etapa următoare se vor împărtăși cu informația acumulată cu antreprenorii sociali din regiuni.” menționează Liliana Porumb, coordonatoare de proiect, Centrul CONTACT.

În urma instruirilor, centrul CONTACT va organiza un concurs de mentorat pentru centrele regionale și va fi creat un plan de advocacy întru susținerea lor.

„Centrul CONTACT, în cadrul acestui proiect, în calitate de partener și-a propus să ofere consultații pentru elaborarea planurilor de advocacy, prin care să ajute centrele regionale de suport în afaceri să fie alături de nevoile antreprenorilor sociali din regiune, dar și de cadrul legal în domeniul antreprenoriatului social în toate cele patru regiuni”, adăugat Liliana Porumb.

În cadrul instruirilor, beneficiarii au fost familiarizați cu importanța dezvoltării antreprenoriatului social, în special în regiuni, precum și cu specificul acestui tip de afaceri. Programul de instruire a cuprins toate elementele necesare, de la lansarea unei afaceri și până la obținerea de profit.

„Antreprenoriatul social, chiar dacă are această componentă socială foarte puternică, până la urmă este antreprenoriat și, de asemenea, are drept scop profitul companiei și are drept scop dezvoltarea regională și are impact regional.” declară, Oxana Paladiciuc, trainer în domeniul Marketingului.

Acest material a fost produs cu suportul financiar al Uniunii Europene și al Suediei. Conținutul acestuia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului „Valorificăm potențialul societății civile pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia, realizat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul Contact și Keystone Moldova. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.

Realitatea Live

25 Iun. 2024, 13:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2024, 13:33 // Actual //  Lupu Eduard

Tariful la căldură în Chișinău ar urma să se ieftinească cu 314 lei per gigacalorie, la 1824 de lei, potrivit solicitării Termoelectrica depusă la ANRE.

Aceasta este a doua solicitare depusă de Termoelectrica într-o lună. La începutul lunii iunie, compania solicita o reducere a tarifului cu 141 de lei.

Aceasta nu este prima reducere din acest an. Pe 19 martie, ANRE a aprobat o scădere semnificativă a tarifelor, stabilind un preț de 2 138 lei/Gcal, ceea ce reprezenta o reducere de 636 lei/Gcal comparativ cu tariful anterior. Pentru consumatorii din nordul țării, tariful aprobat a fost de 2 245 lei/Gcal, cu 970 lei/Gcal mai puțin decât cel în vigoare.

Termoelectrica motivează reducerea tariful prin diminuarea prețului de achiziție a gazelor naturale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău