(VIDEO) Liliana Porumb: Centrul CONTACT oferă consultații pentru dezvoltarea centrelor regionale de suport în afaceri

27 Dec. 2022, 14:20
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Dec. 2022, 14:20 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Centrele regionale pentru afacerile sociale au beneficiat de mentorat în cadrul Programului de Capacitare, implementat de Centrul CONTACT. Astfel, reprezentanții celor patru Hub-uri de susținere a antreprenoriatului social: Tiraspol, Cahul, Sîngerei, Chișinău, au participat la 5 module de instruire: cadrul legal al întreprinderilor sociale, elaborarea planurilor de afaceri sociale, managementul financiar, digitalizarea afacerilor, comerț electronic.

„Acum, ei fiind capacitați, vor distribui informația acumulată pe parcursul celor 6 luni. Astfel, în etapa următoare se vor împărtăși cu informația acumulată cu antreprenorii sociali din regiuni.” menționează Liliana Porumb, coordonatoare de proiect, Centrul CONTACT.

În urma instruirilor, centrul CONTACT va organiza un concurs de mentorat pentru centrele regionale și va fi creat un plan de advocacy întru susținerea lor.

„Centrul CONTACT, în cadrul acestui proiect, în calitate de partener și-a propus să ofere consultații pentru elaborarea planurilor de advocacy, prin care să ajute centrele regionale de suport în afaceri să fie alături de nevoile antreprenorilor sociali din regiune, dar și de cadrul legal în domeniul antreprenoriatului social în toate cele patru regiuni”, adăugat Liliana Porumb.

În cadrul instruirilor, beneficiarii au fost familiarizați cu importanța dezvoltării antreprenoriatului social, în special în regiuni, precum și cu specificul acestui tip de afaceri. Programul de instruire a cuprins toate elementele necesare, de la lansarea unei afaceri și până la obținerea de profit.

„Antreprenoriatul social, chiar dacă are această componentă socială foarte puternică, până la urmă este antreprenoriat și, de asemenea, are drept scop profitul companiei și are drept scop dezvoltarea regională și are impact regional.” declară, Oxana Paladiciuc, trainer în domeniul Marketingului.

Acest material a fost produs cu suportul financiar al Uniunii Europene și al Suediei. Conținutul acestuia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului „Valorificăm potențialul societății civile pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia, realizat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul Contact și Keystone Moldova. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.

Realitatea Live

01 Iun. 2023, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Regatului Norvegiei, Jonas Gahr Støre a anunțat că acordă 50 de milioane de euro Republicii Moldova pentru implementarea reformelor în procesul de aderare la UE.

Republica Moldova are stabilite relații bilaterale de peste 30 ani cu Regatul Norvegiei. Împreună cu alte state, Regatul Norvegiei a contribuit esențial la gestionarea crizei refugiaților generate de războiul din Ucraina.

Oslo a fost aprobat programul Nansen de sprijin pentru Ucraina și Moldova pentru o perioadă de cinci ani și prevede ajutor non-militar și umanitar pentru redresarea consecințelor războiului pe dimensiunea civilă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău