VIDEO Nathaniel Kowalsky la emisiunea 10 LEI: Fotografii în Photo Vogue, shopping de lux și ghid de stil

06 Apr. 2023, 10:18
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
06 Apr. 2023, 10:18 // Interviu //  MD Bani

Nathaniel Kowalsky este expert în modă și fotograf de modă din Republica Moldova, cunoscut și peste hotare datorită proiectelor în care se implică. Fiind pasionat de modă și stil a lansat un Ghid de Stil pentru iubitorii de shopping în care re regăsesc 150 de locații de cumpărături. În cadrul emisiunii 10 LEI am discutat despre Ghidul de Stil, tendințe pentru primăvara-vara anului 2023, fotografii, branduri autohtone, precum și alte subiecte de interes.

Ghidul de stil

Ghidul de stil lansat de Nathaniel Kowalsky a reușit să-i cucerească pe iubitorii de modă întrucât s-a vândut activ chiar din prima săptămână de la lansare. Vânzările vor fi închise pe 22 aprilie, pentru că expertul a depășit cu mult suma pe care și-a propus să o obțină din vânzarea ghidului.

„Ghidul este un produs pe care l-am creat, în primul rând, pentru mine. De obicei, când am ședințe foto și este nevoie de a face stilizări eu cătam și făceam research pentru magazine cu care să colaborez. Într-o bună zi am zis să creez o bază de date în care să adaug totul într-un ghid, într-un fișier, ca să nu mai caut de fiecare dată magazin cu care să colaborez. De aici a început, de la o bază de date personale pe care am transformat-o într-un ghid cu informații despre shopping, reduceri, îngrijirea hainelor, cum spălăm anumite stofe, cum spălăm anumite culori. Se regăsesc peste 150 de shopuri locale și shopuri online unde poți cumpăra haine pe piața locală”, a spus Nathaniel la 10 LEI.

Cum să faci comerț electronic, respectând legea

Dacă vrei să vinzi produse online și îți dorești ca acest proces să fie legal cu achitare de taxe și impozite este necesar să ai o firmă înregistrată sub formă juridică și să adaugi domeniul de activitatea „comerț electronic”. În cazul lui Nathaniel oficializarea ghidului a durat oficializarea vânzării.

„Două luni a durat oficializarea vânzării pentru că trebuia să adaug niște domenii de activitate la SRL-ul pe care îl dețin și să fac contract cu Paynet ca să pot face vânzări online prin accesare de link. Respectiv, am vrut să fac totul oficial, frumos, cu achitarea de impozite, achitarea de taxe de stat, dar să nu transmit cum fac alții, transmit poza la card și fă-mi transfer pe cardul meu personal.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Articole vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei și a unui bărbat

În cadrul emisiunii 10 LEI, expertul în modă a enumerat și piesele vestimentare care trebuie să se regăsească în garderoba oricui, fie că este bărbat sau femeie:

  • blugi
  • pantaloni clasici la dungă
  • sacou
  • trench
  • tricou alb/negru
  • cămașă albă/neagră

Cumpărături la second hand

„Într-o bună zi, am dat de second foarte întâmplător. O bună prietenă de a mea m-a dus la second la gară și eu am văzut acolo sunt atâtea haine interesante, sunt branduri internaționale, găsești haine calitative, modele foarte interesante. Și atunci eu am înțeles că este o soluție foarte bună de a te îmbrăca stilat la buget redus. Și second, pentru mine, a fost o salvare la acel moment, pentru că în altă parte să găsești ceva interesant nu aveai unde”, a spus Nathaniel Kowalsky.

Fotograf de modă

Pe lângă faptul că este expert în modă, Nathaniel Kowalsky este și fotograf de modă. În cadrul emisiunii am dezmințit mitul că dacă vrei să faci bani din această activitate trebuie să fii fotograf de nunți.

Pentru mai multe detalii, urmăriți interviul integral.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:35 // Actual //  Ursu Victor

Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile necesare pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări sub cadrul Extins al Facilității de Credit și al Fondului Extins (ECF/EFF) și a celei de-a doua evaluări sub cadrul Facilității de Reziliență și Sustenabilitate (RSF).

Recuperarea economică din Moldova este în plină desfășurare, cu o creștere estimată de 2,6% pentru acest an și de 3% pentru anul viitor. Deficitul fiscal este prognozat să scadă de la 5,2% în 2023 la 4,4% în 2024 și 4,0% în 2025. În ciuda unor rezultate cuantitativ bune, implementarea reformelor structurale a întâmpinat întârzieri.

„Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări a programelor Moldovei sub ECF/EFF și a celei de-a doua evaluări sub RSF. Acordul urmează să fie aprobat de conducerea FMI și de Consiliul Executiv. Finalizarea evaluărilor va permite o alocare de 111,4 milioane DSP (aproximativ 148,3 milioane USD), ceea ce va aduce totalul decontărilor sub programele în derulare la aproximativ 810 milioane USD”, se arată în mesajul FMI.

Recuperarea după efectele adverse ale războiului din Ucraina și șocurile prețurilor energetice este în curs. Creșterea este estimată la 2,6% în 2024 și 3% în 2025, susținută de cererea internă robustă. Inflația a rămas în mare parte în cadrul coridorului țintă de 5 ± 1,5% al Băncii Naționale a Moldovei începând din octombrie 2023. Riscurile negative rămân ridicate, în principal legate de războiul din Ucraina și posibile noi șocuri energetice. În schimb, progresul mai rapid în reformele structurale, inclusiv în cadrul Planului de Creștere al UE, și evoluțiile constante pe calea aderării la UE reprezintă riscuri pozitive.

„Revizuirea în scădere a deficitului fiscal pentru 2024 și 2025 la 4,4%, respectiv 4,0% din PIB, reflectă venituri mai mari decât cele prognozate, susținute de creșterea salariilor și importurilor. Cheltuielile guvernamentale au rămas, în general, neschimbate, cu un reechilibru favorabil investițiilor pentru anul viitor. „Deși performanțele cuantitative au fost bune, implementarea reformelor structurale a fost inegală. Autoritățile au finalizat condiționalitățile legate de incluziunea financiară, sectorul asigurărilor și întreprinderile de stat, iar amendamentele legale pentru consolidarea autonomiei și guvernanței Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie prezentate Parlamentului în curând. Acțiunile convenite pentru înființarea Curții Anticorupție și pentru asigurarea personalului adecvat la Procuratura Anticorupție sunt în așteptare. De asemenea, trecerea de la subvențiile energetice acordate prin facturi la transferuri bănești țintite a avut loc la timp pentru sezonul de încălzire actual. Alte măsuri de reformă din cadrul RSF sunt în desfășurare, dar vor necesita mai mult timp pentru a fi finalizate. „Examinarea evaluărilor de către Consiliul Executiv al FMI este programată pentru mijlocul lunii decembrie. Programul este așteptat să includă două evaluări suplimentare și să se finalizeze în octombrie 2025”, conchide FMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău