(VIDEO) O casă de milioane a unor milionari de la Cluj. Ce scoate în evidență imobilul

12 Dec. 2021, 09:38
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Dec. 2021, 09:38 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

La Cluj a fost o casă care costă 2.000.000 de euro. Locuința este amplasată pe un teren de 3.000 de metri pătrați și oferă o priveliște chiar spre oraș pe care mulți și-ar dori să o vadă în fiecare dimineață. Casa este construită chiar în centrul orașului, într-un loc deosebit.

Proprietarul acestei casei în valoare de 2.000.000 de euro este omul de afaceri clujean Răzvan Cuc împreună cu soția sa Ramona, șeful master francizei de agenții imobiliare RE/MAX în România.

Casa deține o saună interioară și are o curte deosebită. Dormitorul este orientat chiar spre oraș. De asemenea, are și o terasă inedită. În casă predomină mobilierul din lemn. De asemenea, casa de 2.000.000 de euro are și un living cu ieșire la gazon.

Proprietarii spun că și-au amenajat casa cum și-au dorit, motiv pentru care au investit mulți bani și  energie la decorare. Este o casă mare, aerisită și foarte luminoasă, iar geamurile mari, cu deschidere directă în grădină, te aduc parcă mai aproape de natură.

Parterul imobilului este format dintr-o altă bucătărie, un living open space, o cameră folosită pe post de birou, o baie și dormitorul matrimonial care dispune de un dressing și propria  baie. la etaj este intrarea principală în casă, care se face pe două uși. Acest lucru a fost gândit în eventualitatea în care, peste ani, casa s-ar putea diviza și vândută drept apartamente-case separate. Astfel, la etaj se regăsesc în perete toate utilitățile necesare pentru a crea o bucătărie și un living open space (dacă este spart un perete). Momentan, este un hol destul de mare care duce în două camere și două băi.

Vloggerul din România Mircea Bravo a realizat un reportaj împreună cu proprietarul casei Răzvan Cuc.

Realitatea Live

29 Nov. 2023, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2023, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Viorica- Cosmetic din România, subsidiara celei din Republica Moldova controlată de milionarul Vasilii Chirtoca, intenționează să ajungă la o rețea de 20 de magazine peste Prut.

„Pe lângă dezvoltarea de magazine proprii, nu ratăm oportunitatea să ne extindem şi pe segmentul partenerilor IKA (reţele internaţionale – n.red.), suntem prezenţi cu produse în Kaufland, Auchan, Cora şi Lidl. Pe lângă partea de distribuţie, avem şi vânzările prin intermediul magazinului nostru online în România. Dezvoltăm absolut toate canalele de distribuţie pentru a ajunge la nivelul la care ne dorim. Mai mult, un următor proiect pe care vrem să îl dezvoltăm este partea de vânzări corporate“, a spus Dumitru Petraşcu, CEO al Viorica Cosmetic România, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor.

Fabrica de parfumuri și cosmetice Viorica (redenumită ulterior în Viorica-Cosmetic) a fost construită la finele anilor ’80 ai secolului XX, ca model fiind luată o fabrică a celebrului brand francez Christian Dior.

În 1993, întreprinderea a fost inclusă în lista companiilor nepasibilă privatizării contra bonurilor patrimoniale, însă agravarea situației economice au forțat autoritățile să decidă, la începutul anului 1996, transformarea Viorica-Cosmetic în societate pe acțiuni cu capital majoritar de stat (96%), restul acțiunilor fiind repartizate angajaților.
Mai mult, în 1998, a fost adoptat și un plan individual de privatizare a Viorica-Cosmetic, dar care aşa şi nu a fost realizat, iar în 2007 a fost în general abrogat. Abia în iunie 2012, statul a vândut la Bursa de Valori cota sa de 95,85%. Cumpărătorul – grupul DAAC Hermes, a plătit 51,04 milioane de lei pentru a prelua controlul Viorica-Cosmetic.

Milionarul Vasile Chirtoca controlează compania DAAC-Hermes fondată în 1994. În perioada, când în Republica Moldova s-a desfășurat privatizarea în masă, a creat fondul de investiții pentru privatizare DAAC-Hermes, care ulterior a devenit unul dintre cele mai importante grupuri financiar-industriale din Republica Moldova, numit ”DAAC Hermes grup”S.A.

Astfel, Chirtoca a participat activ și nemijlocit la apariția primelor relații de piață în Republica Moldova. Întreprinderile, administrate de Chirtoca, s-au constituit într-un grup financiar-industrial, compus din circa 40 agenți economici având o strategie de dezvoltare comună.

Acestea activează în diverse ramuri ale economiei moldovenești, cum ar fi: construcția de mașini, fabricarea produselor cosmetice și de parfumerie, repararea și deservirea tehnicii agricole, păstrarea și procesarea culturilor cerealiere, comercializarea și deservirea automobilelor, tehnologiile informaționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău