VIDEO Parlicov, șeful ministerului care nu există: Sunt singurul angajat

17 Feb. 2023, 16:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Feb. 2023, 16:33 // Actual //  Lupu Eduard

Victor Parlicov ministrul Energiei, proaspăt înființat pe hârtie, susține că se pregătește o hotărâte de Guvern pentru formarea ministerului. „Încercăm să organizăm partea logistică, birouri și contabil”.

Referind-se la cine vor fi angajați, Parlicov a spus că intenționează să cheme persoane, inclusiv de peste hotare.

„Vreau să chem persoane din diasporă, însă e important nivelul salariului pentru că e foarte greu să atragi  persoane în funcția de răspundere de peste hotare fără o remunerare salarială pe măsură”, a punctat Parlicov.

Noul ministru a evitat să spună câți angajați vor fi la noul minister. Deocamdată e prematur să spun câți angajați vor fi. Știu ce am cerut și ce vreau să agreăm cu Ministrul Finanțelor. Sediul este la Guvern, dar ulterior vom decide ce vom face în funcție de numărul de angajați – fizic nu scriptic. Nu știu dacă sunt angajat. La moment, ministerul lipsește. Eu sunt ministrul numit dar ministerul nu-i”, a precizat Parlicov.

Ministerul Energiei desprins din Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării regionale se va ocupa de tot portofoliului de energie. Asta presupune gaze, energie electrică, transport, eficiență energetică, energie termică și energie regenerabilă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău