(VIDEO) Puterea Instagramului! Un pianist a strâns zeci de mii de $, după ce a fost filmat, cântând în aeroport

09 Aug. 2021, 09:19
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
09 Aug. 2021, 09:19 // Oameni şi Idei //  MD Bani

VIDEO Puterea Instagramului! Un pianist, cântând într-un aeroport, a strâns zeci de mii de $, după ce a fost filmat.

Tonee „Valentine” Carter a primit recent cel mai mare cadou din viața sa. Un bărbat ale cărui planuri s-au schimbat în ultima clipă și a fost nevoit să aștepte o oră și jumătate în aeroport l-a auzit, iar de aici a început toată povestea.

„Îmi plac toate genurile de muzică”, a spus Carter pentru „Good Morning America”. „Îmi place să cânt jazz. Îmi place să interpretez pop, muzică soul, clasică”, a adăugat bărbatul.

Carter cântă la un bar în fiecare săptămână de luni până joi, iar setlistul său include o varietate de piese, de la coveruri celebre, la melodii originale, compuse chiar de el.

Cum a ajuns pianistul vedetă pe Instagram

Carlos Whittaker este bărbatul care l-a remarcat și care s-a oprit să-i asculte muzica mai mult decât o fac ceilalți pasageri ai aeroportului din Atlanta. Este speaker motivațional și se întorcea acasă, la Nashville, Tennessee, când l-a auzit pe Carter.

„Evenimentul din Memphis a fost anulat, așa că a trebuit să mă întorc acasă, motiv pentru care am ajuns să stau în Atlanta pentru o oră și jumătate”, a spus Whittaker.

Whittaker a spus că l-a observat pe Carter și a constatat că este genul de muzician care își pune tot sufletul atunci când interpretează. De asemenea, a constatat că aproape nimeni nu-i acorda prea mare atenție. Așa că a decis să se așeze și să-l asculte mai mult.

„Am fost și eu muzician”, a spus el. „Am cântat în deschidere pentru o grămadă de trupe și nimeni nu mi-a acordat niciodată atenție. Așa că, atunci când am văzut că nimeni nu-l ascultă cu adevărat, mi-am spus că trebuie să știe că l-am ascultat, că este văzut și că cineva îi apreciază talentul”.

Whittaker a spus că muzica lui Carter l-a emoționat, așa că a mers la el pentru a-i vorbi și a-l cunoaște mai bine. Cei doi au vorbit între piesele pe care pianistul le interpreta, împărtășindu-și poveștile personale. Atunci a apărut ideea de a-l înregistra și de a posta video pe Instagram.

Cu peste 200.000 de urmăritori pe Instagram, Whittaker a făcut un apel pentru a-l ajuta pe Carter. El a spus că inițial se aștepta să strângă aproximativ 2.500 de dolari. El și prietenii săi de pe Instagram au mai strâns anterior bani pentru diverse cauze.

„Ceea ce nu știam era cât de departe va merge acest lucru în afara rețelelor mele sociale”, a spus Whittaker. “S-au strâns 10.000 de dolari în 30 de minute”, a precizat el.

Ulterior, Whittaker i-a dezvăluit lui Carter ce făcuse, iar când i-a pomenit de donațiile primite pe Instagram, artistul a izbucnit în lacrimi.

Povestea nu s-a oprit aici. Când s-a îmbarcat pe următorul său zbor, Whittaker i-a cerut tuturor să continue să distribuie clipul, pentru ca și mai mulți oameni să doneze.

„Până când am aterizat în Nashville, suma era de aproximativ 25.000 de dolari, iar când am vorbit cu el în seara aceea, era de 44.000 de dolari”, a spus Whittaker. În total, Whittaker a primit 61.000 de dolari pentru Carter.

„Am fost copleșit”, a spus Carter.

Pianistul a anunțat că va dona o parte din bani

Planurile lui Carter pentru banii strânși sunt demne de un om generos. Vrea doar un schimb de ulei pentru mașina sa și spune că nu are intenția de a păstra totul pentru el, ci vrea să folosească banii pentru a-i ajuta pe ceilalți.

„Acei bani nu sunt ai mei”, a spus el.

Carter a declarat că intenționează să facă donații pentru o fundație.

Realitatea Live

26 Mart. 2025, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
26 Mart. 2025, 12:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai mult de o treime dintre miliardarii ruși incluși în topul Forbes Rusia 2024 ar fi apelat la servicii de PR pentru a elimina informațiile compromițătoare din rezultatele căutării Google. Potrivit unei investigații publicate de The Moscow Times, numele a 42 din cei 125 de miliardari ruși au fost implicate în utilizarea mecanismului DMCA (Digital Millennium Copyright Act) – o lege americană destinată protejării drepturilor de autor, dar folosită frecvent pentru a „curăța” internetul de conținut negativ.

Tehnica folosită este simplă, dar eficientă: agențiile de PR creează site-uri-fantomă cu articole copiate de pe site-urile originale și apoi trimit plângeri DMCA către Google, invocând încălcarea drepturilor de autor. Google este obligat, prin legislația americană, să elimine din rezultatele căutării materialele „reclamate” pentru a evita procese costisitoare.

The Moscow Times a verificat baza de date Lumen și a constatat că multe dintre cererile de ștergere vizează articole despre activele străine ale miliardarilor ruși, metodele de eludare a sancțiunilor internaționale, legături cu oficiali guvernamentali sau chiar antecedente penale.

Au fost eliminate, de exemplu, articole despre investițiile lui Roman Abramovici în start-up-uri occidentale prin operațiuni off-shore în Cipru, despre Ghenadi Timcenko și rețelele sale de deținere a activelor prin foști manageri, despre Andrei Melnicenko și transferul activelor „Eurohim” către soția sa, precum și despre Alisher Usmanov, inclusiv legăturile sale cu serviciile de forță și cu Vladimir Putin.

Informații despre proprietăți luxoase deținute în Occident au fost, de asemenea, eliminate din Google. Mihail Fridman, fondatorul Alfa Group, a rămas fără articolul despre vila sa cu zece dormitoare din Saint-Tropez, înghețată în urma sancțiunilor UE din 2022. Andrei Guriev, proprietarul „PhosAgro”, a fost disociat online de palatul Vitanhurst din Londra, iar Boris Rotenberg – de vila sa de pe Coasta de Azur.

Cele mai frecvent eliminate sunt materialele repostate pe site-uri de tip „kompromat” (compromițătoare). Acest lucru are o explicație strategică: în unele cazuri, deciziile privind sancțiunile internaționale se bazau inclusiv pe articole găsite prin Google, după cum a dezvăluit anterior Politico. Dosarele de sancționare includ surse diverse – de la The Financial Times și Reuters, până la bloguri, pagini Wikipedia sau articole traduse automat din presa rusă sau ucraineană.

Astfel, sancțiunile împotriva lui Viacheslav Kantor (proprietarul „Akron”) au fost susținute inclusiv cu articole din Vecherny Murmansk, iar în cazul lui Melnicenko – cu materiale de pe Audit-it.ru și dintr-un cont de Twitter al unui jurnalist. Sancțiunile impuse lui Grigori Berezkin au fost justificate inclusiv pe baza unei anchete publicate de site-ul obscur Russian Crimes.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INCENDIUL DIN CENTRUL CHIŞINĂULUI SURPRINS CU DRONA
NO COMMENT | INCENDIUL DIN CENTRUL CHIŞINĂULUI SURPRINS CU DRONA