(VIDEO) Puterea Instagramului! Un pianist a strâns zeci de mii de $, după ce a fost filmat, cântând în aeroport

09 Aug. 2021, 09:19
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Aug. 2021, 09:19 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

VIDEO Puterea Instagramului! Un pianist, cântând într-un aeroport, a strâns zeci de mii de $, după ce a fost filmat.

Tonee „Valentine” Carter a primit recent cel mai mare cadou din viața sa. Un bărbat ale cărui planuri s-au schimbat în ultima clipă și a fost nevoit să aștepte o oră și jumătate în aeroport l-a auzit, iar de aici a început toată povestea.

„Îmi plac toate genurile de muzică”, a spus Carter pentru „Good Morning America”. „Îmi place să cânt jazz. Îmi place să interpretez pop, muzică soul, clasică”, a adăugat bărbatul.

Carter cântă la un bar în fiecare săptămână de luni până joi, iar setlistul său include o varietate de piese, de la coveruri celebre, la melodii originale, compuse chiar de el.

Cum a ajuns pianistul vedetă pe Instagram

Carlos Whittaker este bărbatul care l-a remarcat și care s-a oprit să-i asculte muzica mai mult decât o fac ceilalți pasageri ai aeroportului din Atlanta. Este speaker motivațional și se întorcea acasă, la Nashville, Tennessee, când l-a auzit pe Carter.

„Evenimentul din Memphis a fost anulat, așa că a trebuit să mă întorc acasă, motiv pentru care am ajuns să stau în Atlanta pentru o oră și jumătate”, a spus Whittaker.

Whittaker a spus că l-a observat pe Carter și a constatat că este genul de muzician care își pune tot sufletul atunci când interpretează. De asemenea, a constatat că aproape nimeni nu-i acorda prea mare atenție. Așa că a decis să se așeze și să-l asculte mai mult.

„Am fost și eu muzician”, a spus el. „Am cântat în deschidere pentru o grămadă de trupe și nimeni nu mi-a acordat niciodată atenție. Așa că, atunci când am văzut că nimeni nu-l ascultă cu adevărat, mi-am spus că trebuie să știe că l-am ascultat, că este văzut și că cineva îi apreciază talentul”.

Whittaker a spus că muzica lui Carter l-a emoționat, așa că a mers la el pentru a-i vorbi și a-l cunoaște mai bine. Cei doi au vorbit între piesele pe care pianistul le interpreta, împărtășindu-și poveștile personale. Atunci a apărut ideea de a-l înregistra și de a posta video pe Instagram.

Cu peste 200.000 de urmăritori pe Instagram, Whittaker a făcut un apel pentru a-l ajuta pe Carter. El a spus că inițial se aștepta să strângă aproximativ 2.500 de dolari. El și prietenii săi de pe Instagram au mai strâns anterior bani pentru diverse cauze.

„Ceea ce nu știam era cât de departe va merge acest lucru în afara rețelelor mele sociale”, a spus Whittaker. “S-au strâns 10.000 de dolari în 30 de minute”, a precizat el.

Ulterior, Whittaker i-a dezvăluit lui Carter ce făcuse, iar când i-a pomenit de donațiile primite pe Instagram, artistul a izbucnit în lacrimi.

Povestea nu s-a oprit aici. Când s-a îmbarcat pe următorul său zbor, Whittaker i-a cerut tuturor să continue să distribuie clipul, pentru ca și mai mulți oameni să doneze.

„Până când am aterizat în Nashville, suma era de aproximativ 25.000 de dolari, iar când am vorbit cu el în seara aceea, era de 44.000 de dolari”, a spus Whittaker. În total, Whittaker a primit 61.000 de dolari pentru Carter.

„Am fost copleșit”, a spus Carter.

Pianistul a anunțat că va dona o parte din bani

Planurile lui Carter pentru banii strânși sunt demne de un om generos. Vrea doar un schimb de ulei pentru mașina sa și spune că nu are intenția de a păstra totul pentru el, ci vrea să folosească banii pentru a-i ajuta pe ceilalți.

„Acei bani nu sunt ai mei”, a spus el.

Carter a declarat că intenționează să facă donații pentru o fundație.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 11:44
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 11:44 // Slider //  Dumitrita Culiuc

La început de noiembrie, trenul Chișinău-București își va relua circulația, după o pauză de 20 de luni. Cursa a fost sistată în martie 2020, din cauza pandemiei COVID-19.

Directorul Căii Ferate din Moldova, Oleg Tofilat, a precizat pentru IPN că, inițial, vor fi două curse pe săptămână, marți și vineri, iar mai târziu, în funcție de numărul de pasageri, numărul curselor ar putea fi suplimentat. Durata călătoriei cu trenul Chișinău-București este în jur de 13 ore.

Oleg Tofilat a spus că relansarea cursei Chișinău-București depinde de mai multe aspecte.

„E nevoie ca CFR (Compania „Căile Ferate Române” – n.red.)  să ne confirme disponibilitatea rețelei. Trebuie să reușim, totuși, cu reparația vagoanelor în termen. Poate să se întâmple ca unele componente n-o să vină la timp”, a specificat directorul CFM.

Oleg Tofilat a adăugat că, tot de la începutul lunii noiembrie, este preconizată și relansarea curselor spre Iași și Odesa, pe trenuri modernizate.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală