(VIDEO) Sezon deschis la producerea vinului! Cât costă strugurii pentru vin și unde îi găsiți

15 Sept. 2022, 10:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Sept. 2022, 10:23 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Sezonul producerii vinului se declară deschis în Republica Moldova. Gospodarii sunt în căutarea celor mai aromați și colorați struguri pentru a produce cel mai bun vin. Și Reporterul RLIVE Traian Stoianov a mers în această dimineață la piața de pe strada Cărbunari 9 pentru a afla prețul strugurilor pentru vin și ce soiuri sunt deja în vânzare.

La piața de pe strada Cărbunari pot fi găsite toate cele necesare pentru producerea vinului, de la struguri și până la cisterne de păstrare.

Struguri pentru vin – preț

În această perioadă se vând diverse tipuri de struguri, printre care: Muscat, Aligote, Carbernet Sauvignon, Merlot, Saperavi, Moldova, Cuderca, Chardonnay, Feteasca, Traminer, Lidia, Pinot Noir. Prețul lor variază în funcție de producător și soi. De exemplu, unul dintre comercianți vinde kilogramul de Muscat și Saperavi cu 12 lei, iar Aligote și Cabernet Sauvignon cu 7 lei. Cel mai ieftin soi este Moldova, un kilogram se vinde cu 4 lei.

De la piața de struguri nu lipsește renumitul soi Chardonnay, prețul unui kilogram fiind de 7 lei.

Astfel, prețurile pentru Muscat variază între 11 și 12 lei, iar prețul unui kilogram de Merlot sau Traminer este de 10 lei. Pentru a cumpăra Pinot Noir vei scoate din buzunar 10 lei pentru un kilogram.

De asemenea, reportul RLIVE TV a descoperit și un soi mai puțin cunoscut pentru Moldoveni – muscat de culoare neagră, cunoscut sub numele de Muscat de Hamburg.

Vânzătorii de struguri de piață oferă și unele sfaturi pentru producerea vinului. De exemplu, unul dintre ei recomandă vinurile produse din cupaj, precum Muscat și Cudercă, sau Aligote.

Reporterul Traian Stoianov a aflat și prețul pentru cisternele din inox. Astfel, prețul unui poloboc de inox cu volumul de 200 de l este de 3.000 lei. O zdrobitoare pentru struguri costă 2.400 lei.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău