(VIDEO) TERIFIANT! Talibanii s-au plimbat cu elicopterele americane Black Hawk. Corpul unui bărbat, agățat de aeronavă

01 Sept. 2021, 09:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Sept. 2021, 09:08 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Talibanii au preluat controlul asupra echipamentului militar lăsat în urmă de armata SUA. Pe rețelele sociale au apărut imagini înspăimântătoare  care arată un elicopter Black Hawk deasupra Kandaharului, corpul unui bărbat a fost agățat dedesubt.

Videoclipul a fost publicat pe pagina Talib Times de Twitter, o pagină care pretinde a fi sursa oficială de știri a talibanilor, relatează The Mirror.

Imaginile au apărut la doar o săptămână după ce, pe rețelele sociale, a apărut un clip în care s-au văzut încercările eșuate ale talibanilor de zbura cu un alt elicopter Black Hawk.

Noile imagini arată cum talibanii zboară cu un elicopter Black Hawk capturat în timp ce patrulau în Kandahar, iar în clip se vede corpul unui bărbat legat de aeronavă. Potrivit altor relatări, acesta ar fi un militar care a coborât în rapel.

Videoclipul a fost încărcat înainte de retragerea trupelor americane de luni.

„Forța noastră aeriană! În acest moment, elicopterele forțelor aeriene ale Emiratului Islamic zboară deasupra orașului Kandahar și patrulează orașul”, se arată în tweetul care însoțește mesajul.

Elicopterele, care costă aproximativ 21 de milioane de dolari fiecare, au fost aduse în Afganistan împreună armament în valoare de câteva miliarde de dolari.

Potrivit presei internaționale, armata americană a lăsat în urmă arme și vehicule în valoare de aproape 18 miliarde de dolari. Printre acestea se numără aproximativ 200.000 de arme de foc și 20.000 de vehicule, scrie Aleph News.

Printre capturile incredibile se numără și peste două milioane de gloanțe de calibru 7,62 pentru puști de asalt AK47, avioane ușoare de atac A-29 și 100.000 de rachete de 70 mm.

Oficialii serviciilor secrete americane se tem, de asemenea, că există în jur de 150 de elicoptere și avioane pe care le pot folosi insurgenții talibani, inclusiv 45 de elicoptere Black Hawk.

Realitatea Live

11 Aug. 2022, 17:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Aug. 2022, 17:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia a anunțat joi că a refuzat o ofertă elvețiană de a reprezenta interesele ucrainene la Moscova și interesele rusești la Kiev fiindcă nu mai consideră Elveția o țară neutră, relatează Reuters.

Țara cantoanelor are o lungă tradiție diplomatică de a acționa ca intermediar între țările ale căror relații s-au deteriorat sau rupt însă Ivan Neciaev, unul dintre purtătorii de cuvânt ai ministerului rus de Externe, spune că acest lucru nu este posibil în situația de față.

„Elvețienii au fost într-adevăr interesați de opinia noastră privind o posibilă reprezentare a intereselor Ucrainei în Rusia și ale Rusiei în Ucraina”, le-a spus acesta joi reporterilor.

„Am răspuns foarte clar că din păcate Elveția și-a pierdut statutul de stat neutru și nu poate acționa ca intermediar sau reprezentat al nostru”, a relatat el.

Presa din Elveția a scris anterior că obiectivul principal al propunerii elvețiene viza posibilitatea ca ucrainenii care locuiesc în Rusia să primească servicii consulare la ambasada elvețiană din Moscova.

Elveția a anunțat pe 28 februarie că, deși nu este un stat membru al blocului comunitar, va aplica toate sancțiunile decise de Uniunea Europeană împotriva Rusiei. Anunțul a venit după ce la doar o zi după declanșarea invaziei pe 24 februarie, Berna afirmase inițial că nu intenționează să facă acest lucru.

Elveția spune că nu a renunțat la neutralitatea sa istorică

În martie Elveția a decis să se alinieze inclusiv sancțiunilor UE impuse Rusiei în ceea ce privește bunurile de lux, deși țara cantoanelor este un producător important de astfel de produse.

Însă guvernul elvețian a afirmat că nu va trata răniți de război ucraineni după ce a primit o solicitare în acest sens de la NATO în luna iulie.

La începutul lui august președintele elvețian Ignazio Cassis a declarat că, în pofida sancţiunilor impuse de țara sa împotriva Rusiei şi a viitoarei sale intrări în Consiliul de Securitate al ONU, Elveţia „este în continuare neutră”.

El a subliniat distincţia între „neutralitatea” militară şi condamnarea unei încălcări a dreptului internaţional.

Declarațiile sale au venit în contextul în care Elveția tocmai se alăturase și celui de-al șaptelea pachet de sancțiuni decis de UE împotriva Rusiei despre care Moscova a afirmat că va avea „consecințe devastatoare” asupra economiei globale.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău