VIDEO Ziua Familiei, sărbătorită la Chişinău cu distracţie şi activităţi pentru copii şi adulţi

21 Mai 2024, 14:15
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
21 Mai 2024, 14:15 // Slider //  Soroceanu Olga

În contextul Zilei Internaționale a Familiei, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului a organizat duminică, 19 mai, o sărbătoare plină de culoare și veselie. Evenimentul a inclus o serie de ateliere interactive, jocuri și spectacole artistice, toate concepute pentru a oferi familiilor oportunitatea de a petrece timp de calitate împreună. 

„Primăria municipiului Chișinău vine cu o serie de activități dedicate familiei, astfel ca oamenii dragi, familiile, să vină împreună să se distreze frumos, să afle lucruri interesante, inovative. Pentru noi e important ca fiecare familie să știe că există autoritate, că există Direcția care se îngrijește de protecție și poate oferi suport în situații de dificultate.”, a declarat Angela Cutasevici, viceprimar al municipiului Chișinăului. 

„Vreau să vin cu un mesaj la toate familiile, să aibă pace, sănătate, bunăstare, asta cred că-i cel mai important, iar noi, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, Primăria Municipiului Chișinău suntem în suportul acestor familii, avem create diferite servicii sociale pentru a ajuta familiile, pentru a ajuta copiii.”, a menționat Tatiana Oboroc, șefa Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului. 

Sute de copii, veniţi în parcul Valea Morilor din Chişinău, împreună cu părinţii, au participat la numeroasele activități pregătite special pentru ei. Participanții și-au exprimat încântarea și aprecierea pentru astfel de inițiative.

„Familia este cea care îți aduce un sentiment de fericire și mă bucură foarte mult că avem astfel de evenimente în parc, unde toată lumea are acces să se plimbe, să se joace cu copiii lor, prietenii, cu cei dragi.”, a spus o femeie. 

 „Este foarte plăcut și mulțumim Primăriei pentru că, într-adevăr, a organizat așa un eveniment frumos. Trebuie să ne odihnim câteodată, să venim să mai respirăm aer… pentru că prea multă muncă dăunează și prea multă grădiniță, prea multă școală.”, a afirmat unul dintre participanți.

„Familia e casa noastră, bucuria noastră, e bogăția noastră. Am nepoțele, am copii, să fie sănătoși la toată lumea și la noi”, a conchis o vizitatoare a evenimentului.

Copiii și părinții au fost încurajați să învețe împreună despre importanța protejării mediului înconjurător și despre măsurile pe care fiecare familie le poate adopta pentru a contribui la un viitor mai verde.

„Am avut o masă cu deșeuri reciclabile și am organizat câteva masterclass-uri pentru a vedea dacă copiii acasă împreună cu familiile sortează deșeurile și să știți că ne-am bucurat foarte mult că ei știu regulile de sortare, fiind ghidați de părinți.”, a declarat Tatiana Cucovici, comunicator Regia Autosalubritate. 

Ziua Familiei a fost și o platformă de dialog și conștientizare, unde participanții au putut să învețe despre resursele disponibile pentru susținerea și protecția copiilor. 

„Fiecare familie care se confruntă cu dificultăți, care au copii, se pot adresa la Direcția pentru Protecția Copilului, pentru a comunica cu specialiștii noștri, pentru a identifica o soluție pentru problema cu care se confruntă. Suplimentar, pot depune și sesizări în baza legislației în vigoare pe orice situație de risc, de dificultate. ”, a precizat Zinaida Micleușanu, șefa Direcției pentru Protecţia Drepturilor Copilului, sectorul Ciocana. 

„Noi oferim toată susținerea noastră și încurajăm familiile ca în orice situație dificilă să apeleze fără a avea dubii la Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului”, a sugerat Ludmila Zagoreț, șef interimar Direcția pentru Protecţia Drepturilor Copilului, sectorul Botanica. 

Un eveniment cultural artistic similar dedicat Zilei Internaționale a Familiei a fost organizat și în Parcul „Alunelul”, din sectorul Buiucani. Aceste inițiative evidențiază angajamentul administrației de a promova bunăstarea familiei și de a asigura un mediu sănătos pentru dezvoltarea fiecărui membru al comunității.

Realitatea Live

24 Iun. 2024, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2024, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Casa familiei prinţesei Diana a fost scoasă la vânzare pentru prima dată în 22 de ani, la preţul de 10,95 milioane de lire sterline, adică aproape 13 milioane de euro, pe site-urile Whetherell şi Chestertons.

Casa, construită la începutul anilor 1980, a aparţinut contesei Raine Spencer, soacra lui Lady Di. Înaltă de patru etaje, aceasta este situată în Mayfair, Londra.

„Cu legăturile sale cu aristocraţia şi regalitatea, ne aşteptăm ca această casă să atragă un interes puternic din partea cumpărătorilor exigenţi din întreaga lume. Aceasta este o casă trofeu cu o istorie ilustră”, a declarat Danish Arif, şeful vânzărilor Mayfair la Chestertons, potrivit Cityam.

Casa de 430 de metri pătraţi are mai multe camere, inclusiv un hol de primire, o sală de recepţie, mai multe bucătării, un lounge, o bibliotecă, două dormitoare cu dressing-uri şi băi proprii, un apartament separat cu un lounge care se deschide pe o terasă orientată spre sud, un dormitor pentru oaspeţi şi locuinţe pentru personal. O scară duce la fiecare dintre cele patru etaje.

Potrivit agenţiei imobiliare Wetherell, casa are un DPE (diagnostic de performanţă energetică) de clasa E.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău