Vinul rose de la un mic producător din țară care te va încânta. Cât costă în vinoteci

19 Iul. 2022, 20:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iul. 2022, 20:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Micii producători de vinuri din Republica Moldova ne uimesc în fiecare an cu vinuri deosebite. În această vară, Dan Prisacaru, vinificatorul de la MinisTerrios a pregătit un vin rose perfect pentru zilele caniculare.

Rose MinisTerrios 2021 este un vin din roada anului 2021 de pe viile proprii ale vinificatorului, din localitatea Haragîș, Cantemir. Noul vin reprezintă o revenire, întrucât anul trecut nu s-au produs vinuri rose, scrie finewine.md.

Dacă doriți să-l savurați trebuie să vă grăbiți. Ediția este limitată – 1800 de sticle. Eticheta celebrează prima femeie care a făcut înconjurul lumii pe bicicletă. O etichetă care redă foarte bine caracterul sprinten și ambițios al vinului.

Culoare fantastică, arome tipice de cireșe, fragi și „pepene verde proaspăt tăiat”. Producătorul recomandă să-l asociem cu aperitive și fructe de mare, dar și pentru a potoli „setea în fierbințeala zilelor de vară” se arată într-o recenzie oferită de Andrei Cibotaru.

În vinoteci vinul poate fi cumpărat cu 130 – 140 de lei.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău