Vrei să ştii care este cea mai bună perioadă ca să rezervi un zbor mai ieftin? Trebuie să ţii cont de anumite date

04 Dec. 2022, 12:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2022, 12:23 // Actual //  Lupu Eduard

În general, biletele de avion nu se ieftinesc odată cu data plecării, ci sunt mai ieftine cu între patru luni şi trei săptămâni înainte de programarea zborului, scrie platforma Investopedia.

Iar potrivit travelandleasure.com, cea mai bună perioadă de rezervare a unui bilet de avion este cu 64 de zile înaintea zborului – aceasta este însă doar o medie.  Există totuşi şi câţiva factori care pot influenţa şi preţul unui zbor rezervat din timp cum ar fi, de exemplu, schimbările sezoniere şi sărbătorile. Ziua săptămânii în care alegeţi să vă rezervaţi zborul nu ar influenţa preţul, acesta fiind un mit, potrivit aceleiaşi surse.

Într-o analiză mai extinsă, ravelandleasure.com a identificat şase  perioade diferite de booking, numărul de zile în avans, precum şi câteva aspecte de care să ţineţi cont.

Prima alegere – cu 203 până la 315 de zile în avans – aşteptaţi-vă să plătiţi cu circa 50 de dolari mai mult decât aţi aştepta cel mai bun tarif; probabil însă că veţi avea opţiuni mai bune pentru itinerar şi aşezare).

O opţiune liniştitoare – între 116 şi 202 de zile – biletele costă cu aproximativ 20 de dolari mai mult decât dacă aţi aştepta cel mai bun tarif.

Perioada ideală de booking – între 21 şi 115 de zile în avans – pare a fi perioada ideală pentru a căuta chilipiruri; este perioada în care găsiţi cele mai mici tarife.

Perioada de forţat norocul – între 14 şi 20 de zile în avans – tarifele cresc de obicei, pe măsură ce locurile cele mai bune  vândute sau căutate, dar s-ar putea să aveţi noroc şi să găsiţi câteva tarife bune.

Joaca cu focul – preţul biletelor este, în medie, cu 135 de dolari mai ieftin decât dacă aţi fi aşteptat până în ultimul moment să le cumpăraţi, dar totuşi, nu este o perioadă ideală. Zborurile şi locul sunt limitate în această perioadă.

Ultima încercare – între 0 şi 6 zile -încercaţi să evitaţi zborurile în această perioadă, dacă nu se iveşte vreo urgenţă. Va trebui să plătiţi, în medie, cu 220 de dolari mai mult decât dacă aţi fi rezervat în perioada ideală.

Aceste recomandări sunt date luând în calcul şi influenţele sezoniere:

Toamna: s-ar putea să aşteptaţi mai mult decât de obicei – cea mai bună perioadă de rezervare este cu 89 de zile înainte de zbor – excepţie face însă Ziua Recunoştinţei în SUA; pentru care ar trebui să faceţi rezervările mai devreme.

Iarna: Este scump să călătoreşti în general în perioada sărbătorilor, dar, altfel, iarna este o perioadă destul de bună pentru călătorii. Este ideal să vă rezervaţi însă biletele cu 94 de zile în avans.

Primăvara: Mai mulţi oameni călătoresc pentru diverse vacanţe în perioada primăverii, de aceea este recomandat să vă planificaţi această călătorie cu 84 de zile în avans.

Vara: este cel mai popular sezon pentru călătorii, iar CheapAir.recomandă, cel puţin pasagerilor din Statele Unite, să îşi cumpere aceste bilete de zbor cu 67 de zile în avans.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

05 Feb. 2023, 05:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Feb. 2023, 05:47 // Actual //  Lupu Eduard

Vestea despre un presupus balon spion chinez care plutește deasupra SUA i-a făcut pe mulți să se întrebe de ce Beijingul ar dori să folosească un instrument relativ nesofisticat pentru supravegherea continentului american.

China a spus că balonul, observat deasupra statului Montana, este doar o „navă civilă” care a deviat de la ruta planificată, dar SUA suspectează că este un dispozitiv de „supraveghere la înaltă altitudine”. Oricare ar fi capacitățile acestui balon, SUA au considerat amenințarea suficient de serioasă pentru a amâna vizita secretarului de stat Antony Blinken în China, care urma să aibă loc pe 5 și 6 februarie.

Baloanele sunt una dintre cele mai vechi forme de tehnologie de supraveghere. Armata japoneză le-a folosit pentru a lansa bombe incendiare în SUA în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, au fost utilizate pe scară largă de SUA și Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece. Mai recent, SUA s-ar fi gândit să adauge baloane de mare altitudine la rețeaua de supraveghere a Pentagonului.

Aceste dispozitive aeriene zboară în general la o altitudine de peste 20 de kilometri, aceasta fiind de două ori mai mare decât altitudinea de croazieră a aeronavelor comerciale și dincolo de limita suveranității aeronautice a statelor. Aceste baloane arată ca niște dirijabile și sunt alimentate de baterii de lungă durată sau panouri solare. Acestea sunt capabile să poarte o sarcină utilă între 50 și 250 de kg.

Baloanele sunt încă o modalitate ieftină de a obține informații

„În viitor, vom avea baloane deasupra capului timp de mai multe luni, ceea ce ar putea duce la un cost mai mic decât în spațiu”, spune generalul Frédéric Parisot, adjunctul șefului forțelor aeriene franceze.

Experții militari spun că utilizarea baloanelor de mare altitudine reprezintă o modalitate de spionaj mai ieftină decât utilizarea sateliților. Ele se dirijează doar prin schimbarea altitudinii, folosind computere pentru a calcula puterea și direcția curenților de aer, în diferitele straturi ale atmosferei. Pe lângă supraveghere, dirijabilele pot transporta însă și bombe.

Potrivit The Guardian, în 2019, armata americană a folosit până la 25 de baloane experimentale de mare altitudine, alimentate cu energie solară, pentru a efectua teste de supraveghere pe arii extinse. Acestea au fost echipate cu radare de înaltă tehnologie, concepute pentru a urmări simultan mai multe vehicule, pe timp de zi sau de noapte. Au fost folosite pentru a monitoriza traficul de droguri și potențialele amenințări la adresa securității interne.

Secretarul de stat Antony Blinken spune că „decizia Chinei de a trimite un balon de supraveghere deasupra Statelor Unite este „un gest de neacceptat și iresponsabil”. „Este o violare a suveranității noastre, este o violare a legislației internaționale. De aceea, i-am transmis în această dimineață lui Wang Yi, responsabilul de politici externe al Chinei că îmi amân vizita”, a spus el.

Oficialii Pentagonului au subliniat că balonul chinez „nu reprezintă o amenințare militară sau fizică pentru oameni”. Totuși, președintele american Joe Biden a refuzat să atace dispozitivul de teamă să nu producă daune sau victime la sol.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău