În perioada 27-29 aprilie, UN Women va organiza prima expoziție regională destinată antreprenoriatului feminin în Europa și Asia Centrală. La eveniment vor participa sute de antreprenoare din 12 țări, printre care și Republica Moldova. Scopul expoziției este de a susține și abilita femeile antreprenoare pe timp de pandemie și în urma acesteia.
Expoziția virtuală organizată de UN Women și finanțată de Guvernului Japoniei va aduna sute de afaceri mici și femei antreprenoare, companii mondiale și investitori din Europa și Asia Centrală, pentru a crea planuri de afacere, a prezenta produse și pentru a încuraja antreprenoarele să se extindă pe piață.
Evenimentul este organizat ca un răspuns la impactul devastator al pandemiei COVID-19 într-o regiune în care o pătrime din femeile libere profesioniste și-au pierdut locurile de muncă.
La expoziție vor participa antreprenoare cu companii naționale și internaționale, investitori și investitoare, precum și mentori/mentore, pentru a le ajuta să-și aducă ideile și afacerile la un alt nivel de dezvoltare.
În cadrul expoziției, vor fi oferite șase platforme de creație cu diverse teme, de la branding și marketing, până la colectarea de fonduri și comerț electronic, dar și atragerea investitorilor. La sesiunile de conectare și creație ale expoziției, antreprenoarele vor prezenta ideile lor de afaceri, vor învăța cum să-și îmbunătățească planurile de business prin intermediul inovațiilor, dar și vor cunoaște oameni de afacere și investitori/investitoare din întreaga lume.
Expoziția va dura 3 zile, pe parcursul cărora se va desfășura o sesiune scurtă despre puterea creării rețelelor profesionale și schimb de experiență. De asemenea, antreprenoarele și partenerii/ele de afaceri vor avea șansa de a prezenta produsele și ideile lor pe stand-urile expoziției, disponibile online de-a lungul evenimentului.
„Sperăm să întâlnim oameni interesanți care să ne inspire și să creăm parteneriate interesante care ar stimula idei și ar deschide noi usi pentru noi”, au mentionat Ruxanda Spatari și Vasiluța Vasilache, antreprenoare, participante la expoziție.
Mentorate, sesiuni de formare, consolidarea competențelor digitale, crearea de platforme care ar facilita interacțiunea și schimbul de experiență sunt doar câteva dintre instrumentele care, conform participantelor din Republica Moldova, le-ar fi utile antreprenoarelor dar și femeilor care își doresc să inițieze o afacere.
Deschiderea expoziției poate fi urmărită în regim live pe pagina de Facebook UN Women Moldova.
Presa va avea acces la piața virtuală unde antreprenoarele și partenerii/le din sectorul privat vor prezenta afacerile, produsele și serviciile lor la stand-urile desemnate.