Wonder of the Seas, cel mai mare vas de croazieră din lume, e aproape de lansare. Oraș plutitor, construit în 2 ani

08 Nov. 2021, 07:36
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
08 Nov. 2021, 07:36 // Au Bani //  MD Bani

„Wonder of the Seas”, cel mai nou și mai mare vas de croazieră din lume, a cărui construcție a durat doi ani, a părăsit vineri seara șantierul din portul francez Saint Nazaire, îndreptându-se către Marsilia, unde va avea parte de finisajele finale, relatează Euronews.

Cu o lungime impresionantă, de 362 de metri, o lățime de 64 de metri și o greutate de 236.857 de tone, „Wonder of the Seas” se pregătește de lansarea primei curse. La începutul lunii martie anul viitor, își va începe croazierele având ca punct de pornire portul Everglades din Florida.

Vasul, aparține companiei Royal Caribbean și este un adevărat oraș plutitor construit la Chantiers de l’Atlantique. Este din clasa Oasis – în lume mai există doar patru alte nave de croazieră din această clasă – și are la bord 20 de restaurante și 11 baruri care deservesc până la 6.988 de pasageri, pe 18 punți. Vasul are 2.867 de cabine și va avea un echipaj de 2.300 de membri.

Wonder of the Seas are opt zone de agrement, inclusiv promenadă, centru spa și de fitness, magazine de lux. Printre facilitățile pentru pasageri se mai numără un perete de escaladă, un carusel și o tiroliană. Una dintre zonele de la bordul Wonder of the Seas, botezată Central Park, va fi practic primul parc viu de pe mare, care va găzdui peste 20.000 de plante.

Construcția navei de croazieră a început în aprilie 2019. Inițial, urma să fie gata în 2021, dar lucrările au fost întârziate de pandemie.

Realitatea Live

07 Sept. 2024, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2024, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile europene la gazele naturale și-au extins câștigurile pe măsură ce din Egipt au apărut semne ale unei concurențe mai intense pentru combustibil, relatează BNN Bloomberg.

Contractele futures de referință au crescut cu până la 4% vineri, după ce sesiunea precedentă a stopat o scădere de trei zile. Egiptul dorește să cumpere 20 de încărcături de gaze naturale lichefiate începând cu luna octombrie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când va solicita importuri în perioada premergătoare iernii.

Acest lucru i-a făcut pe comercianți să se îngrijoreze cu privire la echilibrul pieței din Europa, deoarece o creștere a cererii în altă parte ar putea duce la sosirea unei cantități mai mici de combustibil pe țărmurile sale. Deși regiunea este în prezent bine aprovizionată, ea se bazează pe fluxuri continue din întreaga lume după ce Rusia și-a redus livrările prin conducte în 2022.

„Prețurile gazelor din Europa pentru iarnă vor evolua în funcție de creșterea cererii”, a scris Florence Schmit, strateg energetic european la Rabobank, într-o notă din această săptămână. „O iarnă mai rece decât se aștepta în Europa poate adăuga, de asemenea, mai multă presiune ascendentă”.

Pentru Egipt, cumpărarea de încărcături de GNL în această toamnă și iarnă reprezintă o modalitate de a deveni un potențial importator net de gaze. Scăderea rapidă a producției de gaze și o vară neobișnuit de caldă au determinat țara să își crească importurile de GNL în acest an la cel mai ridicat nivel din 2018.

Piața urmărește îndeaproape ultimele evoluții privind încetarea acordului de tranzit dintre Ucraina și Rusia și impactul pe care acesta îl va avea asupra aprovizionării regiunii începând cu luna ianuarie. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat vineri că a fost contactat de Moscova și Kiev pentru a facilita tranzitul de gaze prin Ucraina către Europa.

Separat, săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea în unele părți din nord-vestul continentului, ceea ce ar putea stimula cererea.

Contractele futures olandeze pe o lună, referința europeană în materie de gaze, au crescut cu 3,3% până la 37,40 euro pe megawatt-oră la ora 12:32 p.m. la Amsterdam.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău