Zodiile care vor câştiga bani în luna noiembrie 2021. Unele zodii se vor descurca extraordinar pe plan financiar

27 Oct. 2021, 12:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Oct. 2021, 12:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Sfârșitul toamnei, mai exact luna noiembrie 2021 va fi cu noroc din punct de vedere financiar pentru anumite zodii. În special, ultima lună de toamnă va fi favorabilă celor care știu să gestioneze banii și sunt capabili să ia decizii cu privire la resursele lor financiare.

În luna noiembrie, Fecioarele și Capricornii se descurcă extraordinar pe plan financiar. Vor fi puși în situații interesante și vor demonstra că ideile lor produc bani, mulți bani.

Cât despre Tauri, aceștia vor avea o perioadă mai complicată, cel puțin în prima parte a lunii. Vor realiza că unele idei ale lor nu au fost atât de fructuoase și trebuie să schimbe tactica.

În afară de Fecioare și Capricorni, și Leii și Săgetătorii o vor duce bine dacă vorbim despre bani. Săgetătorii s-ar putea să descopere anumite economii și încep niște investiții serioase.

Cât despre Lei, aceștia vor munci din greu și vor fi dispuși să demonstreze că pot scoate bani chiar și din piatră seacă.

Berbecii trebuie să fie ceva mai prudenți la cheltuieli. Unele decizii pe care le iau îi pot costa foarte mult din punct de vedere financiar. Le e recomandat să se consulte mai ales dacă vor să facă anumite achiziții pentru casă, pentru familie.

Binișor la capitolul bani vor sta Peștii, Racii, Balanțele și Vărsătorii. Pentru ei, totul se poate schimba într-o clipită, așa că sunt nevoiți să se concentreze foarte atent la lucrurile pe care dau banii.

Peștii trebuie să profite de anumite portițe care li se deschid și sunt din ce în ce mai pregătiți să schimbe anumite obiceiuri. Vor renunța la unele capricii costisitoare. Racii sunt bine puși la punct, dar nu trebuie să se ia după fente.

Balanțele achiziționează lucruri pentru casă

Balanțele fac niște achiziții noi pentru locuința lor. Trebuie să fie atente la obiectele pe care le cumpără. Pot da de multe țepe. Vărsătorii, în schimb, sunt învățați de cei din familie să economisească bani.

Gemenii și Scorpionii vor avea o lună nu foarte grozavă sub aspect financiar. Se concentrează destul de greoi pe lucrurile de care ar trebui să se debaraseze. Fac investiții destul de proaste și este inevitabil să nu piardă la un moment dat niște bani.

Gemenii renunță, treptat, la anumite capriciii, pentru că nu și le vor mai permite. Scorpionii caută noi surse de finanțare.

Realitatea Live

17 Mai 2022, 17:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Mai 2022, 17:53 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Toate clădirile noi din Uniunea Europeană (UE) ar putea fi prevăzute cu panouri solare pe acoperişuri, conform planurilor Comisiei Europene destinate accelerării dezvoltării energiilor regenerabile şi înlocuirii gazelor şi petrolului rusesc, informează Financial Times.

Potrivit sursei citate, executivul comunitar vrea ca jumătate din energia UE să provină din surse regenerabile în 2030, mai mult decât dublu faţă de nivelul actual.

Pentru a atinge aceste obiective, costurile s-ar putea ridica la sute de miliarde de euro. Cu toate acestea, cheltuielile ar fi compensate de economii anuale de 84 de miliarde de euro generate de reducerea importurilor de combustibili fosili, susţine un plan al Bruxelles-ului denumit „RepowerEU” şi consultat de Financial Times.

Una din propuneri este „introducerea obligativităţii de a avea instalaţii solare pe acoperişul tuturor noilor clădiri şi al tuturor clădirilor existente cu performanţe energetice clasa D şi peste”.

Planul iniţial al UE, conform căruia emisiile de carbon trebuiau reduse cu 55% până în 2030 comparativ cu nivelul lor din 1990, cerea o ţintă de 40% pentru regenerabile. Însă războiul din Ucraina a impulsionat Bruxelles-ul să încerce să obţină independenţa energetică de Rusia, care este responsabilă pentru 40% din necesarul de gaze al blocului comunitar şi 20% din livrările de petrol.

Documentul RepowerEU, care este posibil să sufere modificări înainte de a fi publicat miercuri, susţine că energiile regenerabile sunt cea mai bună modalitate pentru a lupta cu schimbările climatice şi a atinge independenţa energetică, împreună cu importurile de gaze lichefiate şi hidrogenul generat din electricitate regenerabilă.

Gospodăriile ar urma să plătească, în medie, 309 de euro pe an în plus conform planurilor Comisiei.

„Costurile mai mari cu combustibilul şi efortul suplimentar de a reduce consumul de gaze vor majora costurile pentru sistemul energetic cu aproape 10% până la 1.721 miliarde de euro pe an, în medie, în deceniul 2021-2030”, se precizează în documentul Comisiei citat de Financial Times.

De asemenea, Comisia vrea să urgenteze construcţia de parcuri eoliene şi fotovoltaice prin forţarea statelor membre să desemneze zone „prioritare” cu standarde de mediu mai relaxare şi aprobare rapidă.

„Statele membre ar trebui să pună la punct scheme naţionale de susţinere pentru a asigura introducerea pe scară largă a panourilor solare pe clădiri. Acolo unde este cazul, acest efort ar trebui combinat cu renovarea acoperişurilor şi introducerea de soluţii de stocare a energiei şi pompe de căldură. De asemenea, statele membre ar trebui să mobilizeze instalarea de echipamente solare pe toate clădirile publice care sunt adecvate pentru acestea, de la clădiri administrative şi până la şcoli”, se precizează în documentul care ar urma să fie publicat miercuri de Comisia Europeană.

Multe din propunerile executivului comunitar vor avea nevoie de aprobarea guvernelor naţionale şi a Parlamentului European.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău