10 LEI// A lansat propria școală auto fără a avea bani și automobil! Află cum a reușit Artur Cecan să deschidă afacerea

20 Feb. 2023, 17:12
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Feb. 2023, 17:12 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Școala auto „Artur Cecan” este una dintre cele mai cunoscute din țară, iar de curând s-a lansat și în România. În cadrul emisiunii 10 LEI, fondatorul școlii auto, Artur Cecan, a vorbit despre lansarea școlii auto atât în țara noastră precum și extinderea la Iași, parcursul de la studii muzicale la afacere, cât și despre provocări, cărți și mentori.

Fiecare afacere de succes are o istorie care inspiră, iar școala auto „Artur Cecan” este una dintre ele. Probabil mai puțini cunosc, dar până a fonda propria afacere, Artur Cecan a fost profesor de muzică, șofer de microbuz și instructor auto. Ideea de a deschide propriul business a venit chiar de la unul dintre elevii pe care îi instruia.

Atunci a apărut o nouă provocare: lipsa de resurse financiare. Astfel, Artur Cecan a găsit soluția, a cerut ajutorul elevilor pe care îi instruise.

A lansat școala auto cu bani de la elevi

„Neavând prima mașină, neavând banii necesari, am sunat toți elevii pe care i-am instruit și le-am zis…am un proiect, vreau să deschid o școală de șoferi personală și vreau să te întreb: „Câți bani ai putea să-mi oferi în caz că voi avea nevoie?”… și am făcut o listă pe care o am și acum și o arăt copiilor mei, o listă întreagă cu elevi, persoane care nu mă cunoșteau atât de bine care îmi scriau: „Da eu o să pot să-ți ofer…”, a declar Artur Cecan la 10 LEI.

Datorită suportului oferit a reușit să fondeze școala auto „ARTUR CECAN” – „Fondată de elevi pentru elevi”.

Școala auto „Artur Cecan” în România

Recent, școala auto „Artur Cecan” s-a lansat și la Iași, România unde au loc deja instruirile viitorilor șoferi. Chiar dacă în România terenul de instruire nu este obligatoriu pentru o școală auto, „Artur Cecan” a decis să-l folosească și la Iași pentru instruiri.

Potrivit antreprenorului, lansarea în România este o provocare și așteaptă ca primele persoane să obțină permisul de conducere pentru a afla cât mai mulți despre școala auto.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

„Viața mea s-a schimbat în momentul în care am început să citesc…”

„Viața mea s-a schimbat în momentul în care am început să citesc. Viața mea s-a schimbat atunci când am început să caut prin cărți, să aplic lucrurile, să-mi schimb însăși atitudinea mea, pentru că atitudinea mea era foarte diferită de cum este acum. Chiar și la toți studenții, tinerii pe care îi întâlnesc și discut cu ei le zic: Oameni buni, puneți mâna pe carte, citiți măcar 30 de minute pe zi”, recunoaște fondatorul școlii auto „ARTUR CECAN”.

„Angajați foarte greu și eliberați foarte repede”

De asemenea, în cadrul interviului Artur Cecan a vorbit și despre procesul de recrutare și motivare a instructorilor auto.

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

În februarie, atunci când Bill Gates şi ministrul britanic Rishi Sunak au participat la un interviu, cei doi au răspuns la câteva câteva întrebări generate de celebrul ChatGPT. Chatbotul l-a întrebat miliardar despre cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată şi cum i-a influenţat acesta propria viaţă. Ca răspuns, Gates a început să parafrazeze dintr-un discurs al lui Warren Buffet, unul dintre cei mai vechi prieteni ai acestuia şi coleg în breasla miliardarilor, scrie CNBC.

Gates şi Buffett sunt prieteni de mai bine de trei decenii. Interesele lor comune merg dincolo de bogăţia lor. Cei doi au cofondat The Giving Pledge, care încurajează cei mai bogaţi oameni din lume să doneze cel puţin jumătate din averea lor unor cauze caritabile, şi sunt parteneri ocazionali de bridge şi golf.

„Warren Buffet a spus că în cele din urmă ceea ce contează este ceea ce cred prietenii tăi despre tine şi cât de puternice sunt aceste prietenii”, a răspuns Bill Gates lui ChatGPT.

Gates a discutat anterior despre lecţiile pe care le-a învăţat de la Buffett, în vârstă de 92 de ani, de la investiţii la gestionarea timpului. În mod constant, el a plasat sfaturile lui Buffett privind prietenia în fruntea listei.

„Chiar dacă are un program agitat, Warren încă îşi găseşte timp pentru a cultiva prieteniile ca puţini alţi oameni pe care îi cunosc”, a mai spus miliardarul.

Buffett vorbeşte adesea despre importanţa alegerii unor prieteni buni şi a faptului de a fi tu însuţi un prieten bun. Asta înseamnă să te înconjori „de oameni care sunt mai buni decât tine”, astfel încât să poţi învăţa de la ei şi să te inspiri de la ei.

Prieteniile puternice şi pot fi destul de importante pentru succesul în carieră, oferind inclusiv un impuls pentru stima de sine şi rezilienţa mentală, arată cercetările. Menţinerea unor conexiuni bune de-a lungul vieţii te face, de asemenea, mai fericit şi mai puţin stresat, îmbunătăţindu-ţi sănătatea şi bunăstarea, potrivit Clinicii Mayo.

Gates şi Buffett au o avere netă combinată de 220 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor Bloomberg, dar par să fie de acord că fericirea derivată din prieteniile de durată este un adevărat semn al succesului.

„Când ajungi la vârsta mea, îţi vei măsura cu adevărat succesul în viaţă după numărul de oameni pe care vrei să-i păstrezi lângă tine şi rămân lângă tinee”, a declarat Buffett într-un discurs ţinut în 2001 la Universitatea din Georgia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău