10 LEI// „Rochii ce îmbracă femei în poezie”. Designerul Diana Voievuțki despre tendințele acestei veri

05 Iul. 2022, 10:30
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
05 Iul. 2022, 10:30 // Interviu //  MD Bani

Restricțiile s-au relaxat și a început sezonul evenimentelor frumoase în Republica Moldova. În acest sens, în cadrul emisiunii 10 LEI, am discutat cu designerul Diana Voievuțki despre trendurile acestei veri în ceea ce privește rochiile de seară. Nu în ultimul rând am discutat cu fondatoarea Ariadna Dress despre provocările cu care se confruntă antreprenorii în această perioadă.

Tendințele pentru această vară

„Eu când sunt întrebată despre trenduri de fiecare dată zic să nu prea ținem cont neapărat de ele ci să ținem cont de ceea ce ni se potrivește și ceea ce ne face frumoase sau ne face să ne simțim bine pentru că nu toate trendurile sunt îmbrăcabile pentru orice femeie și nu toate femeile se vor simți confortabil.”

Fiind specializată în rochii de seară și rochii de mireasă, Diana Voievuțki încurajează femeile să opteze pentru o dezgolire frumoasă, decolteu, tăieturi pe picior, spate dezgolit, tocuri înalte și strălucitoare.

„Eu sunt întotdeauna pentru o dezgolire frumoasă și toți cei care mă cunosc și cunosc rochiile noastre vor confirma acest lucru. Sunt pentru tocuri înalte, pentru sandale foarte dezgolite, transparente, strălucitoare, cu multe catarame frumoase, pentru că asta se poartă în acest an. Sunt pentru tăieturi pe picior adânci și foarte adânci, pentru tăieturi în zona decolteului, iarăși adânci și foarte adânci, pentru spate dezgolit. În același timp, vis-a-vis de dezgoliri, avem tendința de a acoperi totul în transparență, adică stofe transparente, dantele care să acopere frumos mâinile, gât acoperit până sus, spatele acoperit și se întrevede ușor. Asta este foarte sexy și foarte gustos.”

Un aspect important de menționat este că rochiile de tip prințesă nu pot fi purtate de oricine, întrucât nu oricărei femei i se potrivesc. Așadar, pentru a alege o rochie pentru un eveniment deosebit este nevoie să o alegi în funcție de parametrii tăi individuali.

„Nu-mi imaginez să fac altceva”

Diana Voievuțki este pasionată de rochii și de cusut. Pasiunea o are încă din copilărie, iar prima rochie a cusut-o pentru o păpușă din perdeaua de la bucătărie. Astfel, antreprenoare spune că nu-și imaginează să activeze în alt domeniu.

„Eu nu-mi imaginez să fac altceva. Am încercat. Am cochetat cu anumite domenii, dar mi-am dat seama că nici eu nu pot lăsa rochiile, nici ele nu mă pot lăsa.”

În prezent, Diana Voievuțki lucrează la deschiderea unui nou showroom pentru rochiile Ariadna Dress. Astfel, femeile vor avea posibilitatea să-și aleagă rochia într-o atmosferă plăcută.

10 ani de femei fericite

Diana Voievuțki a lansat afacerea cu aproape 10 ani în urmă, mai exact în 2013, perioadă în care a reușit o facă fericite o mulțime de femei, care peste ani s-au reîntors pentru alege din nou o rochie Ariadna Dress. De asemenea, antreprenoarea este încrezătoare că totul abia urmează și tot mai multe femei își vor găsi rochia perfectă creată de designerul Diana Voievuțki.

Totul a început de la coaserea rochiilor la comandă, dar Diana Voievuțki a vrut mai mult decât atât, și-a dorit să-i fie apreciate mai mult abilitățile de designer și nu de croitoreasă.

„La mine este o afacere crescută de la zero, crescută de mine și de apropiații mei. Nu am în spate nici sponsori, nu am în spate nici părinți cu bani, nici cei care au putut să mă susțină financiar, deși a fost nevoie de foarte multe ori de acest lucru. Afacerea a crescut încet, încet, dar sigur. Atunci când clientele se reîntorc peste câțiva ani la noi, înseamnă că le-a plăcut și ne-am făcut bine lucrul. Eu cred că totul abia urmează.”

Antreprenoarea pune accentul pe stofe de calitate, motiv care influențează și prețul final al produsului. Unul dintre exemple este și o rochie cu pene de struț care la cât este de frumoasă este și scumpă.

De asemenea, războiul din Ucraina a influențat creșterea prețurilor la rochii.

„Din cauza războiului din Ucraina s-au închis anumite posibilități de livrare a stofelor, noi plătim niște prețuri de două ori mai mari, noi nu putem să lucrăm la aceleași prețuri la care am lucrat.”

„Rochii ce îmbracă femei în poezie”

După cum am mai spus Diana Voievuțki este pasionată de rochii, iar fiind designer cel mai mult în place să facă femei fericite, iar rochiile pe care le creează sunt numite „rochii ce îmbracă femei în poezie”.

„Femeile se transformă când poartă așa rochii. Rochii de poveste, rochii pe care nu poți să le îmbraci în fiecare zi.”

Omul face haina sau haina face omul?

În cadrul emisiunii 10 LEI nu am ratat ocazia să o întrebăm pe designerul Diana Voievuțki ce răspuns are la întrebarea „Omul face haina sau haina face omul?”. Răspunsul ei a fost unul destul de intrigant: Ambele.

„Omul face haina atunci când îi dă personalitate și atunci când o ridică de la doar o rochie la o rochie. Haina face omul atunci când iei o persoană din stradă care nu am îmbrăcat niciodată o haină mai deosebită, o piepteni și o aranjezi și înțelege că poate să meargă mai departe. Îi schimbi viața. Eu am avut și asemenea cazuri când am schimbat vieți de om și pentru mine este cel mai frumos lucru.  ”

Realitatea Live

25 Iul. 2024, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iul. 2024, 14:33 // Actual //  Lupu Eduard

Aproape jumătate dintre moldoveni susțin că vor o republică prezidențială în care președintele are toată puterea și poartă întreaga răspundere, arată datele sondajului prezentat de IMAS, „Barometrului Socio-Politic – iulie 2024”.

Potrivit sondajului, 42% dintre respondenți au optat pentru o republică parlamentară.

Sondajul a fost realizat în perioada 8-21 iulie 2024, pe un eșantion de 1.093 de persoane din 90 de localități, având o marjă de eroare de plus-minus 3%.

Până în anul 2016, președintele Republicii Moldova era ales de către deputați cu cel puțin 50% plus unu din voturi. Curtea Constituțională de la Chișinău a decis ulterior că procedura de alegere a președintelui în Parlament este neconstituțională, ceea ce a dus la alegerea președintelui Igor Dodon de către popor.

 

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău