13 fapte uimitoare despre Facebook. Tot ce nu știi despre cea mai populară rețea de socializare din lume

16 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Iun. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Facebook este rețeaua socială # 1 din lume. Pe platformă sunt înregistrați 2,6 miliarde de utilizatori. Cu toate că este atât de cunoscut în întreaga lume, sunt câteva lucruri despre Facebook pe care, cel mai probabil, nu le cunoști.

Facebook este prima rețea de socializare din lume unde poți să discuți cu prietenii, iar fondatorul platformei, Mark Zuckenberg este unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Iată 25 de fapte uimitoare pe care nu le știai despre Facebook:

 

1. Prima idee a lui Mark Zuckerberg a fost un site numit Facemash

Când Zuckerberg se afla la Harvard, a avut ideea de a crea un site care să permită utilizatorilor să compare fețele oamenilor. Cu platforma, utilizatorii ar putea alege „cine este mai fierbinte”. Ideea nu i-a impresionat pe administratorii Harvardului, iar proiectul lui Zuckerberg a fost închis și a fost amenințat cu expulzarea.

2. A doua idee a lui Zuckerberg a fost proiectul „Thefacebook”

Proiectul „Thefacebook” era folosit pentru

  • a căuta alți studenți de la Harvard;
  • a căuta prieteni ai prietenilor;
  • de a crea o rețea socială;

Deși „Thefacebook” a fost creat exclusiv pentru studenții de la Harvard, în scurt timp a crescut pentru a include pe oricine de peste 13 ani.

3. Primii ani ai Facebook au fost greoi

De îndată ce Facebook a fost creat, Zuckerberg s-a trezit înconjurat de probleme legale. Colegii de la Harvard, Divya Narendra, Cameron Winklevoss și Tyler Winklevoss, l-au dat în judecată pentru că ar fi furat ideea lor. Lupta a continuat timp de patru ani.

În cele din urmă, Zuckerberg a plătit Diviei Narendra și fraților Winklevoss 65 de milioane de dolari. De asemenea, el le-a acordat acțiuni Facebook ca parte a acordului.

4. Facebook este al treilea cel mai popular site din lume

Facebook este al treilea cel mai popular site din lume după Google și Yotube.

5. Femeile folosesc Facebook mai mult decât bărbații

Un sondaj realizat de Pew Research Center a constatat că 75% dintre femei folosesc Facebook, comparativ cu doar 63% dintre bărbați.

6. Utilizatorii Facebook au încărcat peste 250 de miliarde de fotografii

Aceasta înseamnă că 350 de milioane de fotografii sunt încărcate pe Facebook în fiecare zi!

7. Asia Pacific reprezintă 38% din utilizatorii activi ai Facebook

Indonezia, India și Filipine sunt țările care cunosc cea mai mare creștere a conturilor de utilizatori Facebook.
India are cel mai mare număr de utilizatori Facebook – 260 de milioane.

8. Doar jumătate dintre utilizatorii Facebook vorbesc engleză

Mai mult de jumătate din conturile Facebook sunt setate într-o limbă alta decât engleza.

9. Până la 98% dintre persoanele de pe Facebook folosesc dispozitive mobile

În aprilie 2020, peste 98% din conturile de utilizator active din întreaga lume au accesat rețeaua socială prin orice fel de telefon mobil.
Cel mai mare procent se găsește în Africa, unde 98% dintre utilizatorii Facebook sunt pe mobil.

10. Oamenii sunt cei mai activi pe Facebook la 8 a.m. și 10 p.m.

Dacă sunteți un om de afaceri sau un agent de marketing care dorește să facă publicitate pe Facebook, cel mai bine este să rămâneți la postările de dimineață și seara.

11. 88% dintre utilizatorii Facebook au creat un cont pentru a păstra cu familia și prietenii

Iată principalele motive pentru care oamenii creează conturi Facebook.
17. 3/4 din utilizatorii Facebook vizitează site-ul zilnic
51% au declarat că vizitează site-ul de mai multe ori pe zi, potrivit Pew Research.
Asta înseamnă că există o mulțime de oportunități pentru a vă adresa publicului dacă sunt utilizatori activi.

12. Timpul mediu zilnic pe care îl petrec oamenii pe Facebook este de 58 de minute

58 de minute este o perioadă lungă de timp, dar nu înseamnă că utilizatorii petrec cinci minute analizând fiecare postare pe fluxurile lor.

De fapt, utilizatorul mediu va cheltui doar 1,7 secunde pe o singură bucată de conținut.

13. Facebook este o platformă populară pentru specialiștii în marketing

86,3% dintre specialiștii în marketing utilizează Facebook pentru a promova un brand.

 

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 10:26
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 10:26 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Chiar dacă este un activ extrem de volatil, criptomonedele pot ajuta investitorii să-și construiască avere, mai ales dacă investesc în monede digitale pe termen lung.

Aproximativ 13% dintre americani au cumpărat sau au tranzacționat criptomonede în ultimul an, potrivit unui sondaj recent realizat de NORC, un grup de cercetare de la Universitatea din Chicago. În aceeași perioadă de timp, 24% au tranzacționat acțiuni, a constatat studiul.

Bitcoin a bătut în ultimul timp, prezentând natura volatilă a multor monede digitale. Vineri, activul a scăzut la aproximativ 32.000 de dolari pe monedă, dar a revenit la aproximativ 40.000 de dolari luni, cel mai mare preț pe care l-a lovit din iunie. Marți, criptomoneda a scăzut din nou, tranzacționându-se în scădere cu 5% în jur de 37.000 de dolari.

Aceasta este o scădere semnificativă față de maximul istoric înregistrat la aproximativ 63.000 de dolari la mijlocul lunii aprilie. Cu toate acestea, bitcoinul este în creștere cu aproximativ 30% până în prezent.

„Are un loc, în special pentru cei mai tineri”, a spus Tyrone Ross, CEO al Onramp Invest, un furnizor de tehnologie de gestionare a „cripto-activelor” pentru consilierii financiari.

Pentru a fi sigure, investițiile în criptomonede ar trebui să fie pe locul doi, doar după un plan financiar solid care să includă economii de urgență și planificare solidă a pensiilor, potrivit lui Ross.

„Mai întâi aveți un plan financiar și aflați unde se încadrează cripto în acest lucru”, a spus Ross. „Dacă nu ai un plan, ce faci?”

Cu toate acestea, odată ce este în vigoare, poate avea sens ca investitorii să considere cripto-ul ca pe o parte cheie a portofoliului lor pe termen lung.

Alocare

Experții financiari recomandă, în general, să investiți  în criptomonede o sumă de bani pe care sunteți gata să o pierdeți.

De obicei, deținerea a 5% din portofoliul dvs. într-un activ cu risc ridicat, cum ar fi bitcoin – sau alte monede – este o regulă sigură. Cu toate acestea, pentru unii investitori ar putea avea sens să punem și mai mult în cripto.

„Aș spune de la 5% la 15% din activele digitale în general și asta crește de la 2% la 5%”, a declarat Alex Mashinsky, cofondator și CEO al Celsius, un împrumutat de criptomonede care plătește randamente ridicate și furnizează împrumuturi folosind cripto ca garanție.

Alocările mai mari sunt, în general, pentru investitorii mai tineri care cred cu adevărat în tehnologia din spatele criptomonedelor, care cred că va fi adoptată mai larg în viitor și au timp să aștepte.

„Dacă ai 69 de ani și te retragi anul viitor și vei avea nevoie de acești bani, evident că nu este o idee bună”, a spus Mashinsky. „Dar dacă ai peste 20 de ani și proiectezi 20 sau 30 de ani înainte, atunci ar trebui să ai o alocare mai mare.”

Experții recomandă, de asemenea, ca investitorii să cumpere cripto folosind strategii similare cu cele utilizate pentru acțiuni, cum ar fi media costului în dolari – practic, introducând în mod constant cantități mici de bani, în loc să cumpere toate simultan. Acest lucru ajută la combaterea volatilității prețurilor.

„Nu este vorba despre„ voi câștiga de 10 ori banii mei, voi fi bogat ”, a spus Mashinsky. În schimb, investițiile în criptomonede ar trebui privite ca o altă cale către independența financiară care poate ajuta oamenii să depășească inflația în timp.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală