4 lucruri de știut despre noul CEO Amazon Amazon, Andy Jassy

09 Iul. 2021, 17:31
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Iul. 2021, 17:31 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Luni, 5 iulie 2021, a fost o dată importantă pentru Amazon. Jeff Bezos, fost CEO și fondator al companiei i-a „cedat puterea” lui Andy Jassy. Bezos, a cărui avere s-a ridicat la un record de 211 miliarde de dolari în timpul mandatului său de lider al tehnologiei și comerțului electronic, va rămâne președintele executiv al consiliului de administrație al Amazonului, dar va avea și mâinile pline cu alte proiecte. Primul dintre acestea va veni pe 20 iulie, când se va arunca în spațiu pentru primul zbor de pasageri al companiei sale de turism spațial, Blue Origin.

Între timp, Jassy va rămâne pe pământ, preluând conducerea uneia dintre cele mai mari companii din lume. Iată ce trebuie să știți despre noul CEO Amazon:

1. A lucrat la Amazon 24 de ani

Jassy s-a alăturat Amazonului în 1997, la trei ani după ce Bezos a fondat compania. În acel an, Amazon a ieșit la bursă și, în scrisoarea acționarilor, Bezos a prezentat o viziune pentru companie care rămâne fidelă până în prezent: o concentrare implacabilă pe clienți, o viziune pe termen lung a valorii acționarilor prin urmărirea conducerii pieței și o „Cultură conștientă de costuri” care a ponderat compensația angajaților la opțiuni pe acțiuni, mai degrabă decât la numerar.

2. El a crescut printre rânduri pentru a conduce Amazon Web Services (AWS), divizia companiei de cloud computing și principalul său factor de profit

În 2020, AWS a înregistrat un profit record de exploatare anual de 13,5 miliarde de dolari, reprezentând 63% din profiturile operaționale totale ale Amazon pentru anul respectiv. Este lider de piață printre furnizorii de cloud, depășind concurenții săi cu venituri de zeci de miliarde de dolari în fiecare an.

3. Este cunoscut pentru atenția acordată detaliilor, ambiției și sincerității

Mai multe profiluri ale lui Jassy fac referire la practica sa de a pune întrebări îngrijite și excepționale orientate spre detalii în cadrul întâlnirilor cu angajații și alți directori. Această direcție s-a extins și la relația sa cu fostul său șef, în ciuda reputației lui Bezos de a-și intimida subordonații cu confruntări explozive.

„A fost cineva care îți va spune adevărul”, a declarat Ian Freed, fost executiv Amazon, pentru Fortune. „Ar spune-o într-un mod atent și respectuos:„ Jeff, iată ce am văzut în acea întâlnire și iată de ce cred că ar trebui să încercăm altfel. ”

4. El va fi responsabil pentru conducerea Amazonului într-o perioadă dificilă, împreună cu autoritățile de reglementare și criticii practicilor sale de muncă și de mediu

La fel ca alte companii Big Tech, Amazon face în prezent numeroase sonde antitrust și procese care vizează unele dintre practicile sale comerciale mai controversate, inclusiv utilizarea datelor mărcilor terțe pe care le vinde pe platforma sa pentru a produce și comercializa propriile produse concurente . (Deși Amazon a contestat aceste afirmații.) Jassy va trebui, de asemenea, să urmeze două noi valori corporative adăugate pe lista internă a directorilor Amazon în această lună: „Străduiește-te să fii cel mai bun angajator al Pământului” și „Succesul și amploarea aduc o responsabilitate largă”, care par să abordeze critici privind tratamentul companiei față de lucrătorii săi din depozit și impactul asupra mediului, ambele fiind adesea supuse focului pe măsură ce compania a ajuns la dimensiunea actuală.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 10:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 10:05 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Acum două sute de ani, s-a născut conglomeratul francez de luc, Louis Vuitton. Pentru a sărbători, casa a dezvăluit o nouă colecție de bijuterii, care este un omagiu adus formidabilului fondator și impactului său asupra industriei de modă, în general.

Colecția de 90 de piese este creată de directorul artistic pentru bijuterii și ceasuri a lui Louis Vuitton, Francesca Amfitheatrof. Bătrâna, în vârstă de 53 de ani a analizat arhivele casei pentru a se asigura că moștenirea Vuitton a fost reflectată cu acuratețe și îndemânare.

Denumită în mod corespunzător, colecția Bravery, este alcătuită din opt capitole care prezintă viața Louis Vuitton cronologic. Gândiți-vă la asta ca la o biografie descrisă cu cele mai prețioase pietre și metale. Colierele sunt elementul central al fiecărui capitol și simbolizează momentele-cheie din viața Vuitton. Colecția include, de asemenea, inele, cercei și broșe.

Primul capitol, La Constellation d’Hercule, a fost numit pentru constelația sub care s-a născut Vuitton la 4 august 1821. Colierul este confecționat din tanzanit, tsavorit și opali australieni care reprezintă cerul nopții plin de stele.

Următoarea etapă majoră a venit atunci când Vuitton a plecat de acasă la vârsta de 13 ani, la doar câțiva ani după ce mama sa a murit. I-a trebuit trei ani să călătorească 250 de mile de la regiunea rurală Jura din estul Franței până la Paris, în timp ce își perfecționa ambarcațiunile de-a lungul drumului. Această situație este descrisă în izbitorul colier La Flêche, care are trei rânduri de platină, aur galben și aur alb, în ​​întregime pavate cu diamante și smaralde columbiene pentru a reprezenta pădurile.

„Împins de curiozitatea sa despre lume, el s-a angajat în acea călătorie incredibilă prin Franța. De aceea am numit această colecție Bravery, a spus Amfitheatrof într-un comunicat.

Piesa de rezistență, totuși, este colierul Le Mythe pe trei rânduri (de sus) care combină mai multe semnături Louis Vuitton, inclusiv modelul Damier (șah), știfturi și motive inspirate de încuietori pentru trunchi și icoana florii. Incrustat cu safire, smaralde și diamante, acesta reprezintă Vuitton punând bazele casei sale, care este acum un tur de forță global în valoare de aproape 15 miliarde de dolari. Cu siguranță merită sărbătorit.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală