460 000 de colete și 8 000 000 de lei:: Nova Poshta Moldova a prezentat bilanțul pentru prima jumătate a anului

16 Aug. 2023, 17:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Aug. 2023, 17:03 // Actual //  Lupu Eduard

Nova Poshta în Moldova continuă să se dezvolte activ. De la începutul anului 2023, compania a livrat 460 000 de mii de colete, ceea ce reprezintă o creștere cu 67% față de perioada similară a anului trecut. La bugetul de stat al Republicii Moldova, compania a transferat taxe și impozite de 8 milioane de lei – cu 34% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2022.

Zilnic, compania livrează colete în oficiile poștale, la poștomate sau la orice adresă din țară. Cel mai frecvent moldovenii expediază și primesc electronice și electrocasnice, haine, încălțăminte, produse pentru sănătate și pentru frumusețe. Greutatea medie a unui colet este de 10 kg.De asemenea, în prima jumătate a anului, Nova Poshta în Moldova a livrat 200 000 de mii de colete internaționale, ceea ce reprezintă o creștere cu 83% față de perioada similară a anului trecut. Cele mai populare țări din care moldovenii comandă produse sunt Polonia, Ucraina și SUA, iar TOP-3 magazine on-line internaționale sunt iHerb, JOOM și Makeup.Compania continuă să-și dezvolte rețeaua, concentrându-se în acest an pe extinderea rețelei de poștomate. În prezent, în Moldova activează 19 oficii poștale și 240 poștomate Nova Poshta, iar propria flotă auto numără 100 de autovehicule.

„Noi tindem să fim și mai aproape de clienții noștri, astfel până la sfârșitul anului planificăm să instalăm încă 130 de poștomate în toată țara: atât în scările blocurilor, cât și în apropierea magazinelor și stațiilor PECO. Acest lucru ne ajută să livrăm rapid colete în cele mai îndepărtate colțuri ale țării, chiar și acolo unde nu avem oficii. În plus, poștomatele funcționează non-stop 24/7, iar coletul poate fi ridicat și fără a ieși din casă”, a declarat CEO Nova Poshta Moldova și România, Mihail Popovici.

Extinderea rețelei și noile produse financiare din oficiile Nova Poshta, contribuie la dezvoltarea pieței cumpărăturilor on-line din țară. Astfel, de la începutul anului 2023, numărul clienților business s-a dublat, iar în primele 6 luni ale anului 2023, 202 000 de mii de clienți au beneficiat de serviciile companiei, ceea ce este echivalent cu populația orașelor Bălți, Cahul, Ungheni și Orhei, calculată împreună.

Nova Poshta continuă expansiunea pe piața internațională. În prima jumătate a anului 2023, compania s-a lansat pe piața a 4 țări din Europa și a deschis 21 de oficii în Lituania, Cehia, Germania, Polonia și România. Primul oficiu din România a fost deschis la București. Acum, moldovenii care locuiesc în România, pot folosi serviciul convenabil, deja familiar și pot expedia acasă colete prin Nova Poshta. Amintim că termenul de livrare prin Moldova este de 24 de ore, iar în România – 3 zile.

Detalii suplimentare găsiți în link: https://novaposhta.md/

Realitatea Live

30 Apr. 2024, 11:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Apr. 2024, 11:38 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Mondială acordă 106 milioane dolari Republicii Moldova, pentru Proiectul „Conectivitate rurală în Moldova” (MRCP). Banii sunt destinați îmbunătățirii conectivității rutiere, pentru a spori traficul rutier și de a consolida reziliența la schimbările climatice în comunitățile rurale.

MRCP va finanța reabilitarea și modernizarea a aproximativ 95 de kilometri de drumuri locale prioritare, aplicând standarde ridicate de proiectare rezilientă la schimbările climatice. Acest lucru va asigura o conectivitate fiabilă, indiferent de condițiile meteorologice, și va facilita accesul la piețe, școli, instituții medico-sanitare și alte centre sociale și economice. Proiectul va include, de asemenea, măsuri de siguranță rutieră în zonele de proximitate a școlilor și localităților, precum și dezvoltarea infrastructurii pentru transportul nemotorizat.

O altă componentă importantă a proiectului vizează îmbunătățirea funcționalității punctelor de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România. În cadrul acestui proiect, se va construi un nou punct de trecere a frontierei la Ungheni, echipat cu infrastructură modernă pentru procesare, cântărire și scanare. De asemenea, proiectul va include modernizarea punctelor de trecere a frontierei de la Giurgiulești și Leușeni.

Pe lângă lucrările de construcție, proiectul va organiza și campanii educaționale și informaționale privind siguranța rutieră, cu scopul de a sensibiliza și de a educa publicul cu privire la măsurile și practicile de siguranță rutieră.

Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția îmbunătățirii infrastructurii rutiere, a facilitării accesului la servicii și oportunități în zonele rurale și a consolidării cooperării dintre Republica Moldova și România în domeniul transportului și al frontierelor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău