5 reguli de comunicare în afaceri oferite de o companie din Moldova

15 Iun. 2021, 15:50
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
15 Iun. 2021, 15:50 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Agenția de Media Purple îți oferă 5 sfaturi de comunicare în afaceri pentru a spori eficacitatea, dar și pentru a economisi timpul. Aceste tips-uri a ajutat compania să devină mai eficientă în activitatea sa.

#1: Ai grijă de interlocutorul tău

Sugestii pentru a avea grijă de interlocutor:

  • Indică link-urile direct în e-mail: imaginează-ți cât de simplu e să dai un singur click dacă ești în transport, și nu la PC, decât să cauți o prezentare rătăcită pe drive.
  •  Structurează scrisoarea: adăugă fiecare gând din alineat și indică sugestiile pe puncte, după prioritate.
  •  Nu uita și de bullet points, dar și de fonturile BOLD, care o să te ajute să faci, vizual, informația mai ușor de digerat.
  •  Nu impune interlocutorul să descarce fișiere video: să zicem că parterenul de afaceri nu e la PC în acest moment;

Oare nu e mai simplu să încarci video-ul pe YouTube, cu acces ascuns?

 #2: Stabiliți, din start, condițiile de comunicare

Discutați, încă de la începutul colaborării, câteva momente importante:

  •  Cu cât timp înainte de lansare se va furniza proiectul?
  •  Adăugarea comentariilor pe proiect se comunică imediat, în regim de urgență?
Cei de la Purple au deadline-uri clar definite, iar momentul de aprobare/feedback e foarte important.
  •  E ok să vă trimiteți e-mailuri în zilele de weekend?
  •  Cărui responsabil anume și cu ce întrebări e ok să vă adresați?
Compania Purple, pentru confortul ambelor părți, indică cine este responsabil de comunicarea pe un anumit proiect.
  •  Care e singurul canal de comunicare: e-mail, WhatsApp, Telegram?

#3: Scrie clar și respectuos

Dacă interlocutorul tău nu cunoaște terminologia de marketing, de exemplu, pentru ce să te exprimi în cuvinte precum „engagement”, „CTR”, „KPI”? Încearcă să simplifici la maximum comunicarea, dar nici să supraapreciezi sau, și mai rău, să subapreciezi omul.
Nu fi agresiv și, dacă ești supărat, mai bine mai așteaptă puțin înainte să răspunzi la un e-mail „problematic”.

#4: Când simți că „arde”, mai bine sună

Nu uita că reacția cititorului la mesajul tău depinde și de intonația cu care este citit textul.
Emoji-urile cumva ameliorează situația, dar nu sunt chiar ok de utilizat în e-mailurile formale.
De aceea, mai bine să te asiguri și, dacă ai o întrebare mai sensibilă de discutat și presupui că partenerul te-ar putea înțelege greșit – mai bine sună.

#5: NU scrie atunci când poți să NU scrii

Vrei să râzi cu colegii la o glumă? Mai bine trimite-o pe chat, decât să-i umpli colegului e-mailul cu informație irelevantă.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 17:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 17:56 // Actual //  Lupu Eduard

Restricțiile de călătorie pentru cetățenii ruși se înmulțesc, care sunt deja lipsiți de zboruri directe către Europa și de posibilitatea de a obține o viză pentru majoritatea țărilor din spațiul Schengen, scrie The Moscow Times.

Miercuri, 1 mai, Trezoreria SUA a impus sancțiuni împotriva companiei aeriene Pobeda Airlines, cea mai mare companie aeriană low-cost din Rusia, care a transportat anul trecut 13 milioane de pasageri.

Compania, deținută 100% de Aeroflot, este inclusă în lista SDN – cea mai strictă dintre listele de sancțiuni, fiind inclusă în care înseamnă blocarea tuturor activelor și interzicerea oricăror operațiuni. Drept urmare, Pobeda poate avea probleme cu zborurile internaționale, avertizează Vasily Karpunin, șeful de analiză la Alfa Investments.

În prezent, Pobeda zboară în țările fostei URSS, precum și în Turcia și Emiratele Arabe Unite. Printre destinațiile sale se numără Abu Dhabi și Antalya, o mecca a turismului rusesc, vizitată de 3,5 milioane de ruși anul trecut.

Noul val de sancțiuni americane, care, pe lângă Pobeda, mai include aproape 300 de cetățeni și companii, va crea dificultăți rușilor „la nivel de zi cu zi”, sunt de acord analiștii MMI: a fi inclus în lista SDN „ar putea avea un impact negativ. pe traseele străine” Pobeda .

Zborurile companiei către Turcia și Emiratele Arabe Unite și țările din fosta URSS pot fi limitate – iar aceasta reprezintă aproximativ 15% din toate zborurile Pobeda, scriu analiştii Sberbank CIB. „Zborurile internaționale ale Pobeda vor înlocui probabil Aeroflot și Rossiya Airlines, iar Pobeda ar putea crește ponderea zborurilor interne ca compensație”, cred ei.

Sancțiunile împotriva Pobeda vor intra oficial în vigoare pe 30 iulie – înainte de această dată, Ministerul de Finanțe al SUA permite finalizarea tuturor operațiunilor cu transportatorul. Până acum, compania operează toate zborurile conform planificării, notează Asociația Rusă a Turoperatorilor (ATOR), citând o sursă din cercurile aviatice.

Pobeda a devenit prima companie aeriană rusă care a căzut sub sancțiunile de blocare ale SUA. De exemplu, Aeroflot se află doar pe lista de sancțiuni a Ministerului Comerțului, care îi interzice să importe direct tehnologie americană.

Încălcarea restricțiilor tehnologice a devenit baza sancțiunilor împotriva lui Pobeda, după cum reiese din explicațiile Departamentului de Stat. Potrivit datelor americane, compania a achiziționat și a transportat doar anul trecut piese de schimb pentru avioane în valoare de un milion de dolari, iar în ianuarie 2024 a participat la transportul componentelor de aeronave din India cu ajutorul Iranian Mahan Air.

La sfârșitul anului trecut, Pobeda a raportat un profit record în istoria sa de 21,3 miliarde de ruble. Compania a avut rezultate pozitive, spre deosebire de Aeroflot, care a rămas neprofitabilă pentru al cincilea an consecutiv. Anul trecut a pierdut 14 miliarde de ruble și totalul acumulat pentru 2020-2023. – peste 200 de miliarde.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău