Întreprinderile trec la serviciile online ale Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

28 Iun. 2021, 10:39
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
28 Iun. 2021, 10:39 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) continuă să-și dezvolte platforma online www.client.chamber.mdcu scopul de a-și moderniza și simplifica serviciile în domeniul expertizei mărfurilor, evaluării bunurilor și emiterii de certificate de origine preferențiale. Din iunie 2021, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a început să emită rapoarte electronice privind expertiza și evaluarea, ceea ce va permite întreprinderilor să utilizeze toate serviciile disponibile pe platformă exclusiv online.

Astfel, suplimentar la depunerea cererilor online pe platforma client.chamber.md, beneficiarul va putea primi documentul solicitat în format electronic (semnat cu semnătura electronică), prin email. Raportul semnat cu semnătură electronică, are aceeași valoare juridică ca și cel eliberat anterior pe suport de hârtie.

Peste 50 de întreprinderi moldovenești au apreciat deja avantajele client.chamber.md

Astăzi, când antreprenorii și-au stabilit obiective de optimizare a costurilor, iar numărul tranzacțiilor online este în continuă creștere, noua platformă online devine un instrument necesar și solicitat pentru afaceri. Peste 50 de agenți economici din domeniul industriei și produselor agricole s-au conectat deja la Platforma www.client.chamber.md, apreciind avantajele:

Onceanu Irina, director “ZAM ZAM ACTIV” SRL, Ialoveni

Compania noastră a încercat platform online a CCI pentru a obține rapoartele de origine la nucile care le exportăm. Apreciem implementarea platformei, deoarece este performantă, eficientă, si salutăm trecerea la eliberarea rapoartelor si certificatelor în format electronic. În cabinetului personal al companiei creat putem în orice moment să vedem toate cererile și actele solicitate și la ce etapă de examinare sunt. Sperăm că în viitor toate serviciile CCI vor fi digitalizate.

Rojnov Eugen, manager logistica “Euro Yarns” SRL, Ungheni

Comod și rapid – acestea sunt două avantaje cheie ale tranziției companiei noastre către platforma online CCI. Încercăm să fim cât mai informați cu privire la toate inovațiile și vedem acest lucru ca fiind avantajul nostru competitiv. Cred că toți antreprenorii simt acest lucru și vor depăși rezistența angajaților lor la tot ce este nou.

La întreprinderea noastră, automatizarea și digitalizarea sunt cheia noastră de succes. Toate procesele de producție sunt automatizate, echipamentele sunt deservite de specialiștii noștri cu conexiune la distanță a colegilor din străinătate. Deci, în această privință, am fost pregătiți pentru constrângerile asociate cu pandemia COVID 19.

 

Utilizarea platformei client.chamber.md este foarte simplă

Pentru primul pas, trimiteți o cere de înregistrare pe platforma online prin expedierea unui email la adresa electronică client@chamber.md și client.cciarm@gmail.com sau la nr. de telefon: (022) 23 87 81, 079 476 109, 069 448 826 cu oferirea informației: Denumirea companiei și IDNO-ul Companiei.

Pentru mai multe detalii despre utilizarea platformei online, accesați link-ul: https://expertiza.chamber.md/servicii-online/.

Transformarea digitală a serviciilor Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

În ultimii ani, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova implementează activ strategia pentru transformarea digitală a serviciilor sale. În contextul restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, în 2020, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a îndemnat mediul de afaceri să utilizeze serviciile digitale pentru a reduce impactul restricțiilor asupra activității comerciale. Antreprenorii pot participa deja la expoziții virtuale www.virtual-fairs.md seminare web, consultări pe diverse teme, forumuri de afaceri, dar și pot solicita expretiza, evaluarea mărfurilor și serviciilor online. Până la sfârșitul anului, este planificată adăugarea a încă trei servicii pe platforma online www.client.chamber.md: Carnet ATA pentru export temporar; Certificate electronice de origine; Avize de atestare a impedimentului justificator – forță majoră.

Lucrările continuă și la platforma de învățare la distanță Academy.chamber.md; precum și la Registrul membrilor Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova – https://chamber.md/membrii-cci.

 „Platforma www.client.chamber.md a fost lansată în luna septembrie 2020 cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului “Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova”, realizat de Helvetas Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.”

Pentru a fi la curent cu toate evenimentele organizate de Camera de Comerț și Industrie a RM, precum și cu serviciile oferite mediului de afaceri, urmăriți actualizările pe site-ul CCI și paginile de pe rețelele sociale:

CCI RM                     Facebook                Twitter                     LinkedIn

Realitatea Live

05 Feb. 2025, 17:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
05 Feb. 2025, 17:42 // Actual //  Ursu Victor

Președintele american Donald Trump a reluat marți campania de presiune asupra Iranului, vizând reducerea la zero a exportului de petrol iranian, pentru a împiedica Teheranul să obțină arme nucleare, transmite Reuters.

Înainte de întâlnirea cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, Trump a semnat un memorandum prezidențial care reînvie politica fermă a Washingtonului față de Iran, implementată în timpul primului său mandat.

Trump a afirmat că este deschis unui dialog cu Iranul și și-a exprimat dorința de a discuta cu liderul iranian. „Pentru mine este foarte simplu: Iranul nu trebuie să aibă arme nucleare”, a spus Trump. Întrebat cât de aproape este Teheranul de a dezvolta arme nucleare, Trump a răspuns: „Sunt mult prea aproape.”

Reprezentanța Iranului la Națiunile Unite din New York nu a oferit imediat un răspuns la solicitarea de comentarii.

Memorandumul semnat de Trump prevede, printre altele, ca ministrul american al Finanțelor să exercite o presiune economică maximă asupra Iranului, inclusiv prin sancțiuni și măsuri de constrângere pentru cei care încalcă restricțiile existente. De asemenea, acesta include instrucțiuni pentru Ministerul de Finanțe și Departamentul de Stat al SUA să lanseze o campanie destinată să reducă la zero exportul de petrol iranian.

Potrivit OPEC, producția de petrol în Iran a atins în 2024 cel mai înalt nivel din 2018 până în prezent. Agenția Internațională pentru Energie, cu sediul la Paris, consideră că Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și alți membri ai OPEC dispun de capacități excedentare pentru a compensa pierderile de export din Iran, care este și el un membru al OPEC.

Beijingul nu recunoaște sancțiunile americane, iar companiile chineze achiziționează o mare parte din petrolul iranian. China și Iranul au creat, de asemenea, un sistem comercial care utilizează în principal yuanul chinezesc și o rețea de intermediari, ceea ce permite evitarea utilizării dolarului și controlul autorităților americane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală