O pictură „uitată” se dovedește a fi o capodoperă din secolul al XVI-lea. A fost vândută cu 9 milioane $ la o licitație

30 Iun. 2021, 12:58
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
30 Iun. 2021, 12:58 // Au Bani //  MD Bani

O pictură „uitată” păstrată în aceeași familie de generații s-a vândut la 7,68 milioane de euro (9,1 milioane de dolari) la licitație după ce experții au descoperit că este opera pictorului francez Jean-Honoré Fragonard.

„Un filosof care citește” de Fragonard a fost văzut de Antoine Petit, un licitator la casa de licitații Enchères Champagne din Épernay, nord-estul Franței, când a fost chemat să evalueze o moștenire la un apartament din apropierea orașului.

După ce a luat tabloul jos pentru a-l examina mai atent, a găsit cuvântul „Fragonard” scris pe spate cu cerneală neagră.

Proprietarii, care au avut pictura în familie de generații fără a fi inclus în niciun testament, i-au dat-o lui Petit, care a luat-o pentru a fi evaluată de Cabinet Turquin, o companie cu experți în pictură din Paris, scrie CNN.

Echipa de la Cabinet Turquin a confirmat că este un Fragonard autentic.
Fragonard a pictat „Un filosof care citește” în jurul anilor 1768-70. Fragonard a trăit între anii 1732-1806 și este considerat unul dintre cei mai emblematici pictori ai secolului al XVIII-lea.

Pictura în formă de oval, pictată ulei pe pânză, arată un bărbat cu părul alb aplecat peste o carte.
Pictura se află în aceeași familie de mai bine de 200 de ani și pare să fi fost manipulată sau mutată rar, a spus Cabinet Turquin, care a adăugat că „se află într-o stare remarcabilă de conservare”.
Proprietarii nu aveau nici o idee despre valoarea sa, dar ofertanții entuziaști au împins prețul final de vânzare cu mult peste estimarea de 1,5 – 2 milioane de euro (1,8 – 2,4 milioane de dolari).
În urmă cu zece ani, pictura nu s-ar fi vândut la fel de mult, dar astăzi acest tip de lucrări sunt mult mai la modă, a spus Petit. Petit a refuzat să numească cumpărătorul de succes.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  bani.md

Compania continuă să își extindă rețeaua în Moldova. Acum, clienții pot primi colete nu numai la oficiile și poștomatele Nova Poshta, ci și la punctele de eliberare a coletelor care activează în incinta magazinelor, benzinăriilor, librăriilor, etc.

„Am devenit prima companie logistică din Moldova, care a început să dezvolte noul format – puncte de eliberare Pick Up, în colaborare cu afacerile locale. 50 de puncte Pick Up deja activează. Acum, clienții noștri pot recepționa coletele Nova Poshta până la 10 kg în supermarket-uri, magazine alimentare și nealimentare, cafenele, stații PECO, dar și alte locații. Astăzi, fiecare al zecelea colet este eliberat de la punctul Pick Up al partenerilor. În acest an vom continua să extindem rețeaua și vom deschide încă 400 de puncte de eliberare, astfel vom acoperi majoritatea localităților din țară, pentru a fi și mai aproape de clienții noștri” –  ne spune Serghei Shapran, CEO al Nova Poshta Moldova. 

Pentru a comanda livrarea coletului la punctul Pick Up, trebuie să:

  • alegeți cel mai apropiat punct Pick Up pe site;
  • înregistrați un colet cu o greutate de până la 10 kg și cu o valoare declarată de până la 5.000 de lei;
  • achitați online pentru colet.

Pentru dezvoltarea rețelei, Nova Poshta invită spre colaborare partenerii din regiunile Moldovei. Datorită colaborării, partenerii vor putea să-și mărească numărul de vizitatori, vor crește vânzările și vor primi recompense pentru coletele eliberate.

Compania va asigura suportul logistic și tehnic, întreținere și instruire. Pentru Nova Poshta, aceasta este o oportunitate de a-și extinde rețeaua și de a oferi servicii acolo unde este le este convenabil clienților.

Pentru a deveni partener Nova Poshta, vă rugăm să completați formularul din LINK.

Reamintim că Nova Poshta are 21 de oficii și 260 de poștomate, în cele mai populate zone ale Moldovei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău