O nouă provocare pentru Airbnb! Compania se teme că un declin al vaccinării îi va afecta considerabil veniturile

16 Aug. 2021, 11:50
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
16 Aug. 2021, 11:50 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Platforma online Airbnb, folosită de proprietari din toată lumea, se teme că un declin al vaccinării va lovi afacerea de închirieri de locuințe. Compania spune că răspândirea globală a variantelor de Covid-19 va afecta cererile de cazare și rezevările în trimestrul III al lui 2021.

Pandemia Covid-19 a impus reguli stricte de circulație la nivel global, drept urmare nu este de mirare că agențiile de turism și cele imobiliare au avut pierderi financiare. O soluție ar fi creșterea numărului de vaccinări, care ar putea încuraja oamenii să călătorească și ar elimina restricțiile, susține Airbnb.

„Am văzut o cerere puternică de rezervări în trimestrul II, obținând cel mai mare procent de cazări – brute – (definite ca nopți rezervate înainte de anulări și modificări) din orice trimestru din istoria noastră. Oaspeții din țări cu rate ridicate de vaccinare, inclusiv SUA și anumite zone din Europa ajută la redresarea numărului de călătorii”, spune compania.

CNBC remarcă faptul că acțiunile platformei online au scăzut cu peste 4% în al doilea trimestru al lui 2021. Chiar și așa, compania a declarat că se așteaptă ca în următoarele 3 luni să înregistreze cele mai mari venituri trimestriale de anul acesta.

Iată rezultatele companiei Airbnb:

  • Câștiguri: pierdere de 11 cenți per acțiune;
  • Venituri: 1,34 miliarde de dolari față de 1,26 miliarde de dolari („prognozate” inițial);
  • Airbnb a înregistrat 83,1 milioane de cazări și rezervări, în creștere cu 29% față de primul trimestru (2021) și cu aproape 200% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, după ce industria turistică a fost afectată de pandemia Covid-19;
  • Cheltuielile de marketing și de vânzări au crescut cu 175% în trimestrul doi față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 315 milioane de dolari.

Veniturile Airbnb au ajuns în al doilea trimestru al lui 2021 la 1,34 miliarde de dolari, în creștere cu aproape 300% față de aceeași perioadă a lui 2020.

Pe de altă parte, cheltuielile de marketing au depășit 300 de milioane de dolari în 2021. Un motiv ar fi campania pe care Airbnb a derulat-o, Made Possible by Hosts, susține compania.

Airbnb a mai declarat că deși crede că va înregistra cel mai mare venit semestrial în următoarele luni din 2021, se așteaptă ca rezervările și cazările din acest interval să fie sub cele din trimestrul doi și trei din 2019, din cauza variantei Delta a coronavirusului.

„Nu știm cât de dispuși vor fi oamenii să călătorească în toamnă în comparație cu vara”, a completat compania.

Airbnb este o platformă online pentru închirieri de locuințe în regim hotelier, utilizată de persoane din toată lumea. În aprilie 2020 a obținut o finanțare de 1 miliard de dolari, de la două fonduri de investiții.

O lună mai târziu, în mai 2020, a concediat un sfert din personal, ca urmare a crizei coronavirus COVID-19, care a afectat puternic turismul la nivel mondial.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău