Google schimbă regulile pentru Magazin Play. Ce trebuie să știi, dacă și tu descarci aplicații

07 Sept. 2021, 18:13
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
07 Sept. 2021, 18:13 // Au Bani //  MD Bani

Fie că folosești Android sau iOS, cu siguranță verifici recenziile altor utilizatori, înainte de a descărca o anumită aplicație. În speranța de a le face pe acestea mai utile pentru toată lumea, Google intenționează să facă două modificări în Play Store.

Începând cu luna noiembrie a acestui an, vei vedea evaluări selectate în funcție de locația ta.

De exemplu, dacă dispozitivul tău este înregistrat în Japonia, vei vedea mai întâi ce părere au alți utilizatori japonezi despre aplicația pe care urmează să o descarci.

Google are planuri mai mari decât ți-ai putea imagina

Mai mult decât atât, la începutul anului viitor, Google intenționează să îmbunătățească în continuare evaluările din Magazin Play. Este vorba despre performanța unei aplicații în raport cu tipul de dispozitiv pe care utilizatorul urmează să o descarce, au informat reprezentanții gigantului tech.

„Acest lucru va oferi utilizatorilor o impresie mai bună despre experiența la care se pot aștepta pentru dispozitivul pe care îl folosesc”, spune compania despre această schimbare.

În parte, Google face aceste modificări pentru a ajuta dezvoltatorii, spun experții în tehnologie. Vrea să evite o situație în care evaluările dintr-o zonă afectează percepția globală asupra unei anumite aplicații.

Acest lucru se poate întâmpla în cazurile în care o eroare afectează doar o versiune localizată a software-ului.

Aceasta nu este singura noutate de la Google. Compania a anunțat recent că urmează să investească nu mai puțin de un miliarde de euro în Germania. Investiția va merge într-o infrastructură cloud menită să deservească bătrânul continent, la care se adaugă o sursă semnificativă de energie regenerabilă pentru funcționarea respectivei ferme de servere.

„În Germania, până în 2030, investiţiile în infrastructurile digitale şi energia curată se vor ridica la un miliarde de euro”, a informat grupul american într-un comunicat de presă.

Google intenţionează să își extindă centrul său de cloud amplasat la Hanau, în apropiere de Frankfurt, vestul Germaniei. Acesta are deja o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, dar va ajunge să ocupe mult mai mult decât atât. În paralel, Google intenţionează să creeze un nou centru de stocare a datelor la Brandenburg, o regiune din jurul capitalei Berlin.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău