Cum să transformi un hobby într-o afacere profitabilă?

24 Sept. 2021, 17:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
24 Sept. 2021, 17:17 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Antreprenoriatul de succes este un amestec dintre implicare, pasiune și participare, fapt pentru care afacerile cu cifre de vânzări mari, de regulă, se nasc din hobby-uri. Dar care sunt metodele prin care poți transforma o plăcere cotidiană într-un adevărat business cu rezultate? Află din acest material, pe care specialiștii Credit Ușor l-au pregătit pentru tine.

1.   Găsește grupul țintă căruia i se potrivește produsul / serviciul tău

Trăim într-o lume a marilor posibilități, dar și a piețelor de desfacere extrem de dure. Respectiv, dacă ești la început de cale, poți observa cât de dur se joacă în sfera antreprenorială. Pentru a deveni de succes trebuie să înțelegi psihologia consumatorului tău, iar pentru acest lucru este nevoie să identifici care sunt categoriile de clienți cărora li se potrivește produsul tău. Deci, în prim plan este să determini:

  • Categoria de vârstă, deci expres cui îi este benefic și potrivit produsul sau serviciul tău;
  • Dimensiunea demografică și apartenența etnică, dacă de exemplu trebuie să prestezi un serviciu într-o anumită locație și folosind una dintre limbile de circulație din țară;
  • Posibilitățile financiare – este important să știi dacă potențialul tău client poate sau nu să achite produsul tău, fie cash, fie prin transfer sau printr-un împrumut rapid de bani. În acest fel vei putea co-opta politica de prețuri cu instrumentele de achitare convenabile.

2.   Nișează-te! Găsește poziționarea convenabilă

De fiecare dată când cineva lansează o afacere, prima greșeală iremediabilă este cea cu privire la poziționarea pe piață, mai ales dacă vorbim despre produse similare și despre servicii care se găsesc din abundență pe piață. Întreabă-te care este valoarea ta ca și antreprenor, ce inovație aduci și care este punctul forte – răspunzând la toate aceste întrebări vei depista care sunt avantajele tale și vei reuși să îi oferi o certitudine clientului tău.

3.   Fă-ți rezerve financiare

Orice afacere vine la pachet cu anumite riscuri, respectiv trebuie să te asiguri. Dacă ai finanțe disponibile – e perfect, dacă nu – atunci nu ezita să accesezi împrumuturi utilizând calculatoarele de credit. Setează intervalul de timp necesar, determină cheltuielile aproximative pentru prima perioadă și concentrează-te pe creșterea eficienței tale. În acest fel, vei reuși să te încadrezi pe piață, să îți faci promovare și să începi vânzările.

4.   Monetizează afacerea

Investește constant în dezvoltarea business-ului tău. Chiar dacă ești as și ți se pare că le știi pe toate, s-ar putea să nu fie așa. De multe ori, este nevoie de constante investiții în auto-educația ta antreprenorială, în skill-urile pe care trebuie să le obții, acest lucru fiind util pentru a obține rezultate pe termen lung.

Dacă ai o idee fiabilă, dar nu ai bani, nu dispera. Apelează la împrumuturile oferite de Credit Ușor și adu-ți afacerea mai aproape de succes!

P. 

Realitatea Live

28 Apr. 2024, 19:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Apr. 2024, 19:09 // Actual //  Lupu Eduard

Specialiştii au stabilit că aeroportul din judeţul Galaţi va avea o suprafaţă de 250 de hectare, la care se va adăuga o zonă rezervată pentru investiţii publice de aproximativ 115 hectare.

„Am reuşit, după multe luni de negocieri şi multe drumuri la Bucureşti, să trecem de o etapă foarte importantă, şi anume obţinerea acordului de la ROMATSA, de delimitare a spaţiului aerian al aeroportului. Nu a fost uşor, nu a fost simplu, însă am reuşit să deblocăm cea mai complicată parte din acest moment, astfel încât să putem continua studiile şi expertizele, aeroportul urmând să fie construit pe un teren aflat între Braniştea, Slobozia Conachi şi Tudor Vladimirescu. Este un proiect extrem de important, aşteptat de milioane de oameni din Galaţi, Brăila, Vrancea şi Bârlad, precum şi din zona raionului Cahul. Cert este că aeroportul nu a fost uitat sau abandonat. Mergem înainte şi lucrăm intens”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Autorităţile au mai anunţat că aeroportul va prelua din identitatea oraşului, prin amenajarea unei zone de promenadă asemănătoare cu Faleza Dunării din Galaţi. Aeroportul va fi construit după un concept ecologic, cu multă vegetaţie pe faţade şi la interior, şi cu tehnologii de ultimă generaţie, pentru un consum redus şi emisii poluante cât mai scăzute. Totodată, va fi singurul aeroport din România cu un spaţiu expoziţional, în care pasagerii vor putea admira diferite expoziţii şi vor putea participa la o multitudine de evenimente culturale.

Conform proiectului, Aeroportul Internaţional Galaţi-Brăila este prevăzut cu un terminal de pasageri, cu o suprafaţă desfăşurată de 28.500 de mp, şi un terminal cargo, cu o suprafaţă de aproximativ 5.500 de mp. Pentru eficienţă maximă, turnul de control va fi unul integrat în cadrul terminalului de pasageri, care va avea 9 porţi de îmbarcare. Pista de decolare şi aterizare va avea o lungime de 3.500 de metri, la fel ca aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Constanţa.

„Practic, pe această pistă vor putea decola şi ateriza toate tipurile de avioane comerciale. Am finalizat deja o parte din studiile necesare, lucrăm la altele, unele necesitând multe luni de colectare a datelor şi de analiză a lor, iar în paralel analizăm toate sursele de finanţare, astfel încât după finalizarea studiului de fezabilitate să putem demara licitaţia pentru construirea aeroportului. Lucrăm în echipă, alături de colegii de la Consiliul Judeţean Brăila, astfel încât acest important obiectiv de investiţii, care ar dezvolta major întreaga zonă, să devină realitate”, a precizat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Specialiştii au inclus în proiect numeroase echipamente, sisteme şi instalaţii precum panouri fotovoltaice, instalaţii inteligente de iluminat, staţii de încărcare a autoturismelor electrice, sistem de supraveghere şi analiză video pe bază de inteligenţă artificială (detecţia bagajelor abandonate sau a vehiculelor care se deplasează în sens greşit), sistem de supraveghere a pistei (detectare prezenţă umană sau vehicul), echipament de ultimă generaţie de scanare a bagajelor de cabină (va permite păstrarea în bagaj a laptop-urilor), porţi automate de verificare a cărţilor de îmbarcare şi sistem de automatizare a zonei tehnice”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău