Cum să transformi un hobby într-o afacere profitabilă?

24 Sept. 2021, 17:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
24 Sept. 2021, 17:17 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Antreprenoriatul de succes este un amestec dintre implicare, pasiune și participare, fapt pentru care afacerile cu cifre de vânzări mari, de regulă, se nasc din hobby-uri. Dar care sunt metodele prin care poți transforma o plăcere cotidiană într-un adevărat business cu rezultate? Află din acest material, pe care specialiștii Credit Ușor l-au pregătit pentru tine.

1.   Găsește grupul țintă căruia i se potrivește produsul / serviciul tău

Trăim într-o lume a marilor posibilități, dar și a piețelor de desfacere extrem de dure. Respectiv, dacă ești la început de cale, poți observa cât de dur se joacă în sfera antreprenorială. Pentru a deveni de succes trebuie să înțelegi psihologia consumatorului tău, iar pentru acest lucru este nevoie să identifici care sunt categoriile de clienți cărora li se potrivește produsul tău. Deci, în prim plan este să determini:

  • Categoria de vârstă, deci expres cui îi este benefic și potrivit produsul sau serviciul tău;
  • Dimensiunea demografică și apartenența etnică, dacă de exemplu trebuie să prestezi un serviciu într-o anumită locație și folosind una dintre limbile de circulație din țară;
  • Posibilitățile financiare – este important să știi dacă potențialul tău client poate sau nu să achite produsul tău, fie cash, fie prin transfer sau printr-un împrumut rapid de bani. În acest fel vei putea co-opta politica de prețuri cu instrumentele de achitare convenabile.

2.   Nișează-te! Găsește poziționarea convenabilă

De fiecare dată când cineva lansează o afacere, prima greșeală iremediabilă este cea cu privire la poziționarea pe piață, mai ales dacă vorbim despre produse similare și despre servicii care se găsesc din abundență pe piață. Întreabă-te care este valoarea ta ca și antreprenor, ce inovație aduci și care este punctul forte – răspunzând la toate aceste întrebări vei depista care sunt avantajele tale și vei reuși să îi oferi o certitudine clientului tău.

3.   Fă-ți rezerve financiare

Orice afacere vine la pachet cu anumite riscuri, respectiv trebuie să te asiguri. Dacă ai finanțe disponibile – e perfect, dacă nu – atunci nu ezita să accesezi împrumuturi utilizând calculatoarele de credit. Setează intervalul de timp necesar, determină cheltuielile aproximative pentru prima perioadă și concentrează-te pe creșterea eficienței tale. În acest fel, vei reuși să te încadrezi pe piață, să îți faci promovare și să începi vânzările.

4.   Monetizează afacerea

Investește constant în dezvoltarea business-ului tău. Chiar dacă ești as și ți se pare că le știi pe toate, s-ar putea să nu fie așa. De multe ori, este nevoie de constante investiții în auto-educația ta antreprenorială, în skill-urile pe care trebuie să le obții, acest lucru fiind util pentru a obține rezultate pe termen lung.

Dacă ai o idee fiabilă, dar nu ai bani, nu dispera. Apelează la împrumuturile oferite de Credit Ușor și adu-ți afacerea mai aproape de succes!

P. 

Realitatea Live

04 Iul. 2025, 09:54
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
04 Iul. 2025, 09:54 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Deficitul bugetar al Republicii Moldova a ajuns, în primele cinci luni ale anului 2025, la 6,83 miliarde de lei – în creștere față de luna aprilie, când era de 3,91 miliarde lei. Datele oficiale publicate de Ministerul Finanțelor arată o majorare accelerată a cheltuielilor, în timp ce veniturile nu țin pasul cu ritmul de creștere.

În perioada ianuarie–mai, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit 29,5 miliarde lei, în timp ce cheltuielile și activele nefinanciare s-au ridicat la 36,35 miliarde lei – cu 19,2% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru acoperirea decalajului, autoritățile s-au bazat în principal pe împrumuturi de pe piața internă, în valoare de 9,9 miliarde lei. Sursele externe, însă, au înregistrat un sold negativ de 3,7 miliarde lei, semn că sprijinul extern întârzie sau este insuficient pentru a susține planul bugetar actual.

Chiar dacă bugetul asigurărilor sociale a fost executat cu un excedent de peste 1,3 miliarde lei, iar veniturile în acest sector au crescut cu 18,1%, efortul bugetar general este puternic afectat de cheltuielile tot mai mari.

Și în cazul fondurilor pentru asigurarea obligatorie de asistență medicală s-a înregistrat un deficit important – de aproape 1,5 miliarde lei, în ciuda unei creșteri a veniturilor cu peste 26% față de anul precedent.

Executivul anunță că soldurile disponibile în conturile publice, la 31 mai, totalizau 5,46 miliarde lei, dintre care doar 1 miliard provin din proiecte finanțate din surse externe.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO