(VIDEO) iPhone 13 Pro Max este unul dintre cele mai bine construite telefoane de pe piață. Ce îl face atât de rezistent

05 Oct. 2021, 14:58
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
05 Oct. 2021, 14:58 // Au Bani //  MD Bani

În urmă cu doar câțiva ani, iPhone 6 era în atenția publicului pentru problemele de construcție, telefoanele fiind ușor de îndoit chiar și cu mâna goală. De atunci însă, Apple a tot investit în realizarea unor telefoane cât mai rezistente, fiind acum unul dintre producătorii care folosește cele mai rezistente materiale de pe piață. Cât de rezistente? Canalul JerryRigEverything a supus un iPhone 13 Pro Max la un test de rezistență extrem, în care acest model iese mai bine decât majoritatea dispozitivelor de pe piață.

Apple a integrat cel mai rezistent ecran OLED și cea mai bună sticlă pe iPhone 13 Pro Max

Încă de la lansarea iPhone X, Apple a apelat la o ramă dintr-un metal mai puternic, înlocuind pe telefoanele sale premium aluminiul cu oțelul inoxidabil. Astfel, rama metalică este mai rezistentă la zgârieturi, iar corpul dispozitivului este mult mai rigid. Asta ajută la testul de îndoire, care în afară de câteva sunete probabil cauzate de clemele de prindere ale componentelor interne, nu dezvăluie niciun punct critic în construcția telefonului. De altfel, acesta nu se îndoaie deloc.

Se pare că soluția Apple pentru protecția ecranului, acel „Ceramic Shield”, este mai rezistent decât sticla de pe alte telefoane, fiind vizibile zgârieturi mai puține pe suprafața lui, în timp ce ecranul este neașteptat de rezistent la călduri înalte. Chiar și după un timp extins de expunere la flacăra unei brichete, ecranul la 120 Hz de pe iPhone 13 Pro Max nu a arătat semne temporare sau permanente. Singurul lucru care s-a „topit” a fost tratamentul oleofobic de pe suprafața din sticlă.

Un alt avantaj al iPhone 13 Pro Max pe care Zeck Nelson l-a evidențiat este faptul că Apple promite rezistență la apă și praf la standardul IP68, dar pentru adâncime mult mai mare decât alți producători. iPhone 13 Pro și Pro Max pot sta sub apă timp de 30 de minute la adâncime de 6 metri, în comparație cu alte telefoane care promit același timp de scufundare, dar la numai 2 metri.

În afară de lentilele pentru camere, care se zgârie mai ușor decât ar trebui, în ciuda faptului că Apple spune că sunt din safir, iPhone 13 Pro Max ar putea fi unul dintre cele mai solide dispozitive de pe piață. Din păcate, sticla de pe spatele telefonului, care nu este de tip „Ceramic Shield”, nu este la fel de rezistentă la șocuri în comparație cu alte telefoane sau chiar cu generațiile mai vechi. Asta pentru că telefonul are aproximativ 20 de grame mai mult în greutate, iar impactul cu solul de la înălțime mai mare este ceva mai „violent”.

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 16:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Iul. 2025, 16:02 // Actual //  Ursu Victor

Comisia Europeană a aprobat un pachet de investiții de 2,8 miliarde EUR prin programul Connecting Europe Facility (CEF), care va finanța 94 de proiecte destinate modernizării transportului pe întreg continentul. Inițiativa vizează căi ferate mai ecologice, porturi și terminale modernizate, rețele de trafic digitalizate și infrastructuri mai reziliente la schimbările climatice.

Pentru Republica Moldova, pachetul include o finanțare nerambursabilă de 3,5 milioane EUR, destinată modernizării conexiunii feroviare Iași (România) – Ungheni (Moldova). Proiectul prevede reabilitarea unei linii duble și a unei linii simple, reducând semnificativ timpul de deplasare peste Prut și mărind capacitatea de transport transfrontalier de marfă și pasageri. Totodată, va fi realizată prima electrificare a unei linii feroviare din Republica Moldova, eliminând unul dintre cele mai importante blocaje de infrastructură la granița cu UE.

Autoritățile de la Chișinău salută decizia Bruxelles-ului, subliniind că electrificarea legăturii feroviare cu Iași-ul va accelera integrarea Republicii Moldova în rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) și va stimula comerțul regional în coridorul UE–Moldova–Ucraina. De la asocierea la CEF, în 2023, Moldova și Ucraina pot aplica în mod direct la fonduri europene pentru proiecte de infrastructură strategică.

Comisarul european pentru transporturi a declarat că „investițiile anunțate astăzi susțin obiectivele Pactului Verde și consolidează reziliența rutelor de transport la nivel european, inclusiv în vecinătatea estică”. Lucrările pe tronsonul Iași–Ungheni sunt programate să înceapă în a doua jumătate a anului 2026, cu finalizare estimată în 2028.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO