(FOTO) O companie aeriană din Ucraina schimbă uniforma stewardeselor. Nu vor mai purta fuste creion și nici tocuri

08 Oct. 2021, 09:44
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
08 Oct. 2021, 09:44 // Actual //  MD Bani

Compania aeriană SkyUp din Ucraina schimbă uniforma stewardeselor. Astfel, însoțitoarele de bord nu vor mai purta tocuri și nici fuste creion, în schimb vor avea ținute mult mai lejere. Decizia a fost apreciată de personalul de zbor, care a susținut că, în caz de aterizare forțată sau de evacuare, nici nu ar fi putut să se miște în uniformele de până acum.

Noua uniformă SkyUp pentru persoane de sex feminin include un costum portocaliu lejer cu pantaloni şi eşarfă de mătase, realizate de mărci din Ucraina şi pantofi sport albi.

Cămăşile urmează să fie înlocuite cu tricouri albe.

„Pantofii cu toc arată frumos, nu contest, dar picioarele au de suferit şi se umflă până la încheierea zborului. Pantofii sport sunt foarte frumoşi”, a declarat pentru Reuters Alexandrina Denysenko, o însoţitoare de zbor cu şapte ani experienţă.

„Dacă, Doamne fereşte, un echipaj trebuie să efectueze o aterizare în apă şi o evacuare, tocurile pot deteriora scara şi nu ar fi foarte confortabil să înoţi în fustă”, a spus ea.

Compania a declarat că a analizat istoria uniformelor însoţitorilor de zbor şi a luat decizia de a renunţa la elementele descrise drept „conservatoare” din ţinuta personalului.

De asemenea, părul lung nu va mai trebui purtat strâns în coc sau în coadă.

„Am constatat că, în pofida faptului că imaginea unei însoţitoare de zbor este foarte romanţată, această slujbă necesită multă pregătire fizică”, a declarat directoarea departamentului de marketing din cadrul companiei SkyUp Airlines, Marianna Grygorash.

Noua uniformă va fi lansată oficial pe 22 octombrie, scrie Agerpres.

Compania intenţionează, de asemenea, să lanseze o nouă uniformă pentru însoţitorii de zbor de sex masculin. Un costum lejer va înlocui vesta, iar un tricou va fi purtat în loc de cămaşă, în combinaţie cu pantofi sport negri.

„Dacă întreaga lume şi toate „fashionistele” poartă pantofi sport, de ce să nu-i aducem în aviaţie?”, a remarcat însoţitoarea de zbor Zoryana, citată de Reuters.

Realitatea Live

10 Apr. 2025, 13:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
10 Apr. 2025, 13:18 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Exporturile de floarea-soarelui din Republica Moldova au atins un nou record istoric în sezonul agricol 2024/2025, cu un volum de 486.674 de tone exportate în perioada iulie 2024 – martie 2025. Datele au fost prezentate într-o analiză de Iurie Rija, directorul Asociației „Agrocereale”.

Volumul exportat reprezintă cea mai mare cantitate livrată în ultimele patru sezoane, depășind cu 28% sezonul 2023/2024 și fiind mai mult decât dublu față de sezonul 2022/2023.

Valoarea totală a exporturilor a fost de 4,67 miliarde lei, semnificativ mai mare față de anul precedent (3 miliarde lei), însă nu a depășit recordul din sezonul 2021/2022, când Moldova a încasat 5 miliarde lei dintr-un volum mai mic, datorită unui preț mediu mult mai ridicat (12,26 lei/kg față de 9,59 lei/kg în sezonul actual).

„Creșterea actuală a exporturilor nu trebuie interpretată drept un succes absolut. Este vorba, în esență, de exporturi masive de materie primă, cu valoare adăugată redusă, în timp ce sectorul procesării rămâne în dificultate”, a declarat Iurie Rija.

În luna martie 2025 s-au exportat 69.275 tone de floarea-soarelui, cu 30% mai mult față de martie 2024. Prețul mediu a fost de 12,00 lei/kg, în scădere față de lunile ianuarie (12,09 lei/kg) și februarie (12,04 lei/kg). În portul Giurgiulești, prețul a coborât chiar la 10,80 lei/kg la începutul lunii aprilie, pe fundalul unei cereri mai slabe.

Topul exportatorilor în primul trimestru al anului 2025 este condus de grupul Rusagro, prin companiile „RUSAGROPRIM” și „AGRO-NOVA PRIM”, care au livrat împreună 49.227 tone. Urmează „OROM-IMEXPO” SRL cu 45.304 tone și „AGROFLORIS-NORD” SRL cu 26.844 tone, o companie care în mod tradițional se ocupa cu procesarea locală, dar a fost nevoită să exporte materia primă în formă brută din motive de eficiență economică.

Pentru prima dată, Turcia devine principala destinație pentru floarea-soarelui moldovenească, cu 193.033 tone importate între iulie 2024 și martie 2025. Aceasta a depășit România, care a absorbit 176.246 tone, și Bulgaria, cu 90.526 tone.

Turcia a oferit și cel mai bun preț mediu – 11,2 lei/kg, comparativ cu 10,4 lei/kg în România și 10,6 lei/kg în Bulgaria.

România, Turcia și Bulgaria au absorbit peste 1,76 milioane de tone de floarea-soarelui moldovenească în ultimii patru ani și un trimestru, ceea ce reprezintă circa 90% din exporturile totale ale Republicii Moldova pentru această cultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU