Moldova Agroindbank a înregistrat denumirea juridică prescurtată. De astăzi, oficial, numele băncii este maib

18 Nov. 2021, 10:14
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
18 Nov. 2021, 10:14 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Suntem bucuroși să anunțăm despre finalizarea procesului și înregistrarea oficială a denumirii prescurtate a băncii. Astfel, în varianta prescurtată ne numim BC ”MAIB” SA, conform Extrasului din Registrul de Stat al persoanelor juridice.

Acest fapt ne permite să utilizăm pe larg, inclusiv în corespondența oficială și în relația cu clienții denumirea prescurtată, care coincide cu mesajul nostru de brand pentru a comunica din numele maib. 

Amintim că pe 7 octombrie anul curent maib a anunțat o nouă identitate de brand. Banca a păstrat formula scurtă a denumirii folosită anterior – MAIB, însă a optat pentru scrierea cu litere minuscule. Decizia vine în susținerea și completarea noului logo, care în ansamblu insuflă un stil simplu, modern, tineresc și ușor descifrabil în același timp.

Maib se aliniază la necesităţile şi stilul de viaţă al clienţilor. Implementând noua strategie, inclusiv personalitatea brandului şi modelul operaţional, maib tinde să ofere mult mai multe facilităţi, atât în mediul real, cât şi în mediul online.

Schimbarea denumirii juridice a băncii a fost încurajată și de acționarii instituției, care au votat în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din 22 iulie anul curent modificarea Statutului BC „Moldova Agroindbank” SA și au susținut adoptarea denumirii prescurtate – BC ”MAIB” SA.

Banca va continua să fie un brand modern, în continuă schimbare, răspunzând necesităților și devansând așteptările clienților, un brand cu oameni de calitate – mereu orientați către clienți, profesioniști, transparenți, demni de încredere, inovatori, agili, cu spirit de echipă.

Totodată, angajamentul maib este de a dezvolta componenta digitală, de a aduce pe piață noi produse și servicii, de a crea ecosisteme digitale și a contribui la dezvoltarea economiei naționale. Modelul de interacțiune și de construire a relației cu clienții maib va rămâne simplu și ușor, astfel brandul construind calea pentru a avansa alături de clienți, parteneri, comunitate spre nivelul următor!

P.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău