Victoria Danila, Davitex Neo SRL: Antreprenorii sociali sunt cei care contribuie la dezvoltarea societății

23 Nov. 2021, 15:21
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
23 Nov. 2021, 15:21 // Slider //  MD Bani

Astăzi vă prezentăm o nouă istorie de succes realizată în cadrul companiei de promovare a antreprenoriatului social de către ODIMM. Aveți posibilitatea să aflați mai multe despre compania „Davitex Neo”, lansată de Victoria Danila.

Victoria Dănila este o antreprenoare care creează hăinuțe și alte produse adaptate necesităților copiilor născuți prematur, sub brandul „Davitex Neo”. Experiența personală a fost cea care i-a oferit un impuls de a lansa propria afacere în acest domeniu. În prezent, crearea hăinuțelor „Davitex Neo” sunt coordonate cu medici neonatologi și adaptată procedurilor medicale pe care le trebuie să le îndure nou-născuții. De asemenea, compania desfășoară și activitate de antreprenoriat social, pe lângă faptul că rezolvă o problemă, cea a copiilor născuți prematur, se mai oferă și susținerea psihologică părinților, colaborează cu medici și oferă cele mai bune sfaturi pentru a soluționa anumite probleme.

„Suntem specializați pe confecționarea îmbrăcămintei pentru copiii născuți prematur. Suntem cei care aducem pe piața din Republica Moldova produse funcționale adaptate pentru necesitățile copiilor cu diverse probleme.”

Prin gama de produse și servicii pe care le oferă „Davitex Neo”, Victoria Danila practică o activitate socială, ce rezolvă problema părinților cu copii născuți prematur.

„Activitatea socială pe care o desfășoară compania noastră constă în faptul că susținem părinții ce au copii născuți prematur. Îi ajutăm, le oferim consiliere, le propunem produse adecvate, colaborăm cu medici, facem tot posibilul ca produsele noastre să fie adaptate necesităților copiilor.”

Ideea afacerii a pornit de la o necesitate pe piața din Republica Moldova, și anume, lipsa hainelor adaptate pentru copii născuți prematur, în special pentru cei ce se află în incubator, sau care depind de aparatele medicale și au consultații permanente la medici. Hainele propuse spre vânzare sunt create cu ajutorul medicilor neonatologi.

„Produsele noastre sunt ușor de îmbrăcat și ușor de dezbrăcat, sunt ergonomice, sunt confecționate și sunt adaptate parametrilor morfologici a fiecărui purtător. Propunem produse inovative, originale, adaptate pentru fiecare caz în parte, pentru copiii care sunt monitorizați cu ajutorul aparatelor medicale, pentru copiii care sunt în secțiile de terapie intensivă.”

Pe viitor, „Davitex Neo”, compania fondată de Victoria Danila planifică să continue dezvoltarea, să lărgească gama de produse pentru copiii născuți prematuri și cu masa corporală redusă.

„Printre obiectivele pe care le avem este dezvoltarea unor noi concepte de produse vestimentare funcționale, noi colaborări cu parteneri internaționali, printre care se numără România și Germania. Ne dorim să trecem la un alt nivel de dezvoltare, să creștem echipa și să ajutăm cât mai mulți oameni, copii pentru a fi îmbrăcați cu produse adecvate.”

Cu siguranță activitatea desfășurată de Victoria Danila are un aport deosebit pentru societatea din Republica Moldova.

„Activitatea pe care o desfășurăm este importantă, pentru că suntem cei care ne implicăm în societate, suntem cei care încercăm să venim cu plusvaloare pentru a vedea părinți fericiți, copii sănătoși și medici care să poată acorda ajutorul medical într-un timp mai scurt.”

În viziunea Victoriei Danila, antreprenoriatul social în Republica Moldova are viitor, doar dacă fiecare se va implica în activități, afaceri sociale.

„Implicarea fiecăreia dintre noi contează. Cu cât ne vom implica mai mult vom avea o societate sănătoasă, o societate împlinită, o societate în care valorile umane vor fi promovate. Dacă vom avea susținere și dacă mai multe persoane se vor implica atunci antreprenoriatul social se va dezvolta și în Republica Moldova.

Ea consideră că, antreprenorii sociali sunt acele persoane care se implică și cărora le pasă de societatea în care trăim.

„Antreprenorii sociali sunt cei care se implică, care încearcă să-i ajute pe cei de lângă ei să trăiască mai bine, sunt cei care contribuie la dezvoltarea societății.”

Campanie inițiată și susținută de Proiectul transnațional Finance4SocialChange, cofinanțat din fondurile Uniunii Europene (FEDER, IPA, ENI). Scopul proiectului este promovarea impactului social și stimularea dezvoltării companiilor interesate de soluționarea problemelor comunitare. ODIMM este partener, alături de alte 19 instituții din 15 țări din regiunea Dunării.

Realitatea Live

05 Apr. 2025, 11:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Apr. 2025, 11:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un tribunal din Republica Bașkortostan a decis naționalizarea a șapte fabrici deținute de fostul șef al „Gazprom Energo”, Alexei Mitiușov, în cadrul unei acțiuni demarate de Procuratura Generală a Rusiei. Valoarea totală a activelor preluate de stat se ridică la 31,5 miliarde de ruble, relatează Kommersant.

Decizia prevede trecerea în proprietatea statului a 100% din acțiunile sau părțile sociale ale companiilor „Salavatneftemaș”, „Salavatneftehimremstroi”, „Podzemneftegaz”, „Remenergomontaj”, „Neftehimremstroi”, „Tehcentr” și Uzina de catalizatori din Salavat. Aceste întreprinderi deservesc grupul „Gazprom Neftechim Salavat”, una dintre companiile-cheie ale industriei chimice din regiune.

Potrivit instanței, Mitiușov, care deține pașaport lituanian și permis de ședere în Spania, a stabilit un „control străin” asupra acestor active strategice, fapt considerat ilegal conform legislației ruse. Decizia a fost pusă în aplicare imediat, fără posibilitatea apelului, la cererea procurorilor, care au avertizat că o întârziere ar putea duce la oprirea producției, neplata salariilor și falimentul fabricilor.

În plângerea sa, Procuratura a susținut că Mitiușov a achiziționat companiile prin entități controlate – „Mercury Capital Trust” și „Corporate Center” – în urma unor tranzacții neautorizate și nevalidate de comisia guvernamentală sau Serviciul Federal Antimonopol. Împotriva fostului director „Gazprom Energo” a fost deschis un dosar penal în 2022, fiind acuzat de deturnare de fonduri de la „Gazprom Neftechim Salavat”. În februarie 2023, Mitiușov a fost dat în urmărire internațională.

Naționalizarea activelor considerate „strategice” a devenit o practică tot mai frecventă în Rusia după invadarea Ucrainei. Potrivit fostului șef al Transparency International Rusia, Ilia Șumanov, în ultimii trei ani, statul a preluat active în valoare de peste 2,07 trilioane de ruble. În 2024, The Moscow Times estimează că autoritățile au naționalizat cel puțin 67 de companii, cu venituri anuale de peste 807,6 miliarde de ruble și active evaluate la peste 544,7 miliarde.

Această decizie reflectă consolidarea controlului statului rus asupra economiei, în paralel cu o ofensivă împotriva proprietății private cu legături externe, în contextul actualei izolări internaționale.

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ