Maib a fost desemnată „Banca Anului 2021 în Moldova” de revista The Banker

02 Dec. 2021, 14:04
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
02 Dec. 2021, 14:04 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Pentru al treilea an consecutiv, maib a fost recunoscută „Banca Anului 2021 în Moldova” de revista financiară britanică The Banker, parte a grupului Financial Times. Premiul reconfirmă și în acest an poziția maib de lider al sectorului bancar din țară.

Criteriile de selecție a câștigătorilor premiului includ performanța financiară a băncii, transparența, transformarea digitală, inovația și răspunsul la pandemia de COVID-19.

Giorgi Shagidze, CEO maib:

„Adresez mulțumiri echipei The Banker pentru recunoașterea și aprecierea eforturilor noastre. Acționând cu o strategie actualizată și cu o nouă identitate de brand vom fi axați mai mult pe clienții noștri, pe prezența digitală, pentru a le face viața clienților noștri mai ușoară, mai bună și mai mobilă. Ne vom axa pe transformarea modelului de business, operațional, îmbunătățind continuu maniera în care ne servim clienții și, bineînțeles, continuând să fim în topul sectorului bancar din Moldova. Adresez sincere mulțumiri echipei maib, care a reușit să obțină atâtea realizări și o felicit pentru cucerirea acestui important premiu internațional”.

The Banker a apreciat progresul înregistrat:

„Economia Moldovei a revenit rapid din dificultățile anului 2020, chiar și după ce PIB s-a redus cu 7% în cursul anului. Până în al doilea trimestru al anului 2021 consumul privat a ajuns aproape de normele pre-pandemie, după ce o creștere puternică a salariilor a fost însoțită de un flux important de remitențe și transferuri sociale, potrivit Băncii Mondiale. În plus, activitatea investițională a fost, de asemenea, puternică, parțial ca urmare a mediului monetar favorabil care a predominat în întreaga țară. În consecință, perspectivele economice ale Republicii Moldova par luminoase.

Câștigătorul din Republica Moldova a premiului The Banker din anul curent, maib, și-a trasat bine cursul în acest mediu al schimbării. O mare parte din succesul băncii se datorează strategiei sale clare și bine implementate, orientate spre crearea de experiențe de cea mai bună calitate clienților săi. De-a lungul anilor și-a dezvoltat și o reputație pentru calitatea inovațiilor pe care le-a oferit pieței bancare din Moldova. Banca nu se oprește la succesele deja înregistrate și continuă să aibă un rol important dezvoltând continuu oferte de produse și servicii pentru clienții săi din întreaga țară.

Succesul aplicației maibank este un exemplu. Numărul de clienți care folosesc maibank s-a dublat de la sfârșitul anului 2019, peste 230.000 de utilizatori activi fiind la momentul actual”.

Premiile The Banker reprezintă una dintre cele mai înalte distincții în industria bancară, fiind o recunoaștere a excelenței și performanței, a plus valorii în relația cu clienții, a inovației și leadership-ului adus în comunitățile în care operează băncile din întreaga lume.

La fel, în 2021 maib a obținut premiul Euromoney, fiind desemnată „Cea mai bună bancă din Moldova”. De asemenea, banca a fost premiată pentru activitatea sa în direcția inovațiilor, cucerind titlul „Cea mai digitalizată bancă din Moldova” din partea Global Banking and Finance Review, recunoaștere primită pentru al doilea an consecutiv. Global Finance a onorat maib cu distincția „Cea mai bună bancă în Moldova”.

Pe 1 decembrie anul curent, publicația The Banker a organizat ceremonia de premiere pe o platformă virtuală, eveniment la care au participat lideri din toată lumea.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, deținând 31,1% din activele bancare ale țării și 34,2% din împrumuturile pentru ultimele 9 luni ale anului 2021. Banca oferă 25,3% din toate creditele ipotecare acordate în sistem. Maib deservește peste 35% din populația Republicii Moldova și este unul dintre cei mai mari angajatori din țară. Banca este bine capitalizată, cu un coeficient de capital de nivel 1 de 19,9% la 30 septembrie 2021.

Banca este recunoscută pe scară largă pentru serviciile sale oferite clienților și inovația de produs. Din anul 2018, cel mai mare acţionar al băncii a devenit HEIM Partners Limited, o companie înregistrată în Marea Britanie, reprezentând consorţiul internaţional de investitori format din Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor în ţările baltice, şi Horizon Capital, un fond de investiţii privat axat pe pieţele emergente din Europa.

Despre The Banker

The Banker oferă informații economice și financiare pentru sectorul financiar mondial și și-a construit reputația datorită raportării obiective și incisive.

Din 1926, The Banker a fost sursa de încredere de informații despre industria bancară. Publicația și-a parcurs calea printre 91 de ani de acoperire bancară, de la prăbușirea de pe Wall Street din 1929 până la actuala criză financiară, cu aceeași reputație pentru acuratețe, autoritate și integritate. Pentru mai multe informații, vizitați pagina web a The Banker.

P.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 14:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 14:22 // Actual //  Ursu Victor

Investiția în imobiliare rămâne o opțiune populară pentru mulți, dar rentabilitatea poate varia semnificativ între apartamente noi și vechi. Un calcul al randamentului anual al investiției poate oferi o imagine clară asupra avantajelor și dezavantajelor fiecărei opțiuni.

Potrivit calculelor, un apartament nou de 50 de metri pătrați, cu un preț de 2.000 de euro pe metru pătrat, ar avea un cost total de 100.000 de euro. Dacă chiria lunară pentru acest apartament este de 550 de euro, randamentul anual se situează la 6,6%. Aceasta înseamnă că, pentru această investiție, chiria lunară acoperă aproximativ 6,6% din prețul apartamentului pe an.

Pe de altă parte, un apartament vechi cu aceeași suprafață de 50 de metri pătrați, dar la un preț de 1.400 de euro pe metru pătrat, ar costa 70.000 de euro. Chiria lunară pentru acest tip de apartament este de 390 de euro, iar randamentul anual se ridică la 6,69%. Acest procent mai mare sugerează că investiția într-un apartament vechi ar putea oferi un randament mai bun pe termen lung.

Aceste randamente sunt competitive în comparație cu inflația de 5,3% din luna octombrie, sugerând că, cel puțin în acest context, investițiile imobiliare ar putea să ofere un oarecare avantaj financiar.

Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că inflația afectează nu doar prețul imobilelor și chiria, dar și costurile de întreținere, dobânzile la credite și puterea de cumpărare a consumatorilor. De asemenea, randamentele imobiliare nu sunt garantate, iar fluctuațiile pieței pot influența semnificativ rezultatele.

În ciuda acestei incertitudini economice, mulți investitori încă văd în imobiliare o opțiune de protejare a capitalului împotriva inflației, oferind o sursă stabilă de venituri pasive.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală