Cum să fii pe placul oamenilor? Trucuri psihologice care îți vin în ajutor

16 Mart. 2021, 07:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
16 Mart. 2021, 07:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Iată ce sfaturi recomandă oamenii de știință pentru a putea fi pe placul oamenilor.

1. Copiați comportamentul interlocutorului

În timpul unei conversații, folosiți gesturi și expresii faciale similare, repetați poziția interlocutorului. Potrivit cercetărilor, acest comportament accelerează apariția simpatiei pentru Efectul Cameleon ..

2. Petreceți mai mult timp cu persoana cu care doriți să începeți o relație

Psihologii au efectuat mai multe experimente și au demonstrat că suntem mai predispuși să ne placă oamenii pe care îi cunoaștem, iată de ce este necesar să petreci mai mult timp cu persoane cu care vrei să începi o relație.

3. Lăudați pe cealaltă persoană

Oamenii asociază adjectivele ce le folosești pentru a-i lăuda cu propria ta personalitate. Acest fenomen se numește transfer spontan de trăsături. La fel funcționează și invers: dacă vorbești constant negativ despre o persoană, ceea ce spui despre ea, începe să ți se atribuie și ție.

4. Arată emoții pozitive

Suntem foarte influențați de dispoziția altora. Adesea experimentăm, fără să știm, aceleași emoții ca și cealaltă persoană. Pentru a face o impresie bună, arătați o atitudine pozitivă.

5. Nu vă fie teamă să arătați imperfecțiunile 

Demonstrând un defect sau făcând o greșeală, arăți că nimic din ceea ce este uman nu îți este străin. Oamenii de știință au descoperit acest lucru examinând modul în care greșelile afectează plăcerea. Dacă cineva a răspuns la toate întrebările corect, dar a vărsat din greșeală cafea la final, i-a plăcut mai mult decât cel care era perfect.

6. Împărtășește ceva personal

Acest lucru vă va ajuta să construiți relații și să cunoașteți mai bine persoana respectivă. Începeți cu teme generale (cum ar fi filmul pe care l-ați urmărit recent) și treceți treptat la altele mai personale. Acest lucru va crea un sentiment de apropiere și va fi mai ușor pentru interlocutor să aibă încredere în tine în viitor.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 13:56 // Actual //  Ursu Victor

Rubla s-au depreciat brusc pe piața Forex vineri, după înăsprirea sancțiunilor americane care au vizat 50 de bănci rusești, inclusiv Gazprombank, care a devenit un „hub” pentru tranzacțiile cu gaze. Potrivit datelor LSEG, cursul dolarului a crescut aproape cu 3 ruble în doar câteva ore, atingând valoarea de 103,74 ruble, cel mai înalt nivel din martie 2022. Euro a depășit pentru prima dată 108 ruble în ultimele șase săptămâni, aproape atingând recordul anual.

Cursul yuanului pe Bursa din Moscova, unde tranzacțiile cu valute internaționale au fost oprite din cauza sancțiunilor, s-a apropiat de pragul de 14 ruble, un nivel nevăzut din octombrie anul trecut. La ora 13:45 MSK, moneda chineză era cotată la 13,99 ruble, cel mai mare nivel în ultimul an.

Noile sancțiuni impuse de Ministerul american de Finanțe sunt considerate cele mai semnificative de la primăvara anului 2022, când Sberbank și VTB au fost excluse din sistemul financiar global, a declarat expertul în domeniul sancțiunilor, George Voloshin.

Gazprombank, a treia bancă de stat după volmul activelor, fusese unul dintre ultimele „poduri financiare” între Rusia și restul lumii, menținând accesul la SWIFT și efectuând tranzacții în euro. Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la banca de investiții „Sinara”, „plățile UE pentru resursele energetice prin Gazprombank vor deveni, cel mai probabil, imposibile” până la sfârșitul anului 2024, când va expira licența temporară a Ministerului de Finanțe al SUA. Rezervele de valută ale companiilor rusești, care au fost depozitate în afacere în loc să fie transferate pe conturile rusești, ar putea fi și ele afectate, potrivit „Digital Broker”, existând riscul să fie influențate zeci de miliarde de dolari din veniturile din valută ale afacerilor stocate în străinătate.

Noile sancțiuni ar putea provoca din nou probleme cu lichiditatea valutară, avertizează profesorul Evgheni Kogan de la Școala Superioară de Economie (VȘE). „Dacă rundele anterioare de sancțiuni au vizat plățile pentru importuri, acum Ministerul de Finanțe al SUA și-a îndreptat atenția asupra exporturilor rusești, și, o dată cu acestea, asupra fluxului de valută în țară.” Pachetul de sancțiuni include, de asemenea, un avertisment pentru băncile străine care lucrează cu „alternativa SWIFT” a Rusiei — Sistemul de Mesaje Financiare al Băncii Rusiei (SPFS). Aceasta înseamnă că „interacțiunile financiare cu contrapartidele ruse vor deveni mai complicate”, susțin analiștii de la Alfa Bank.

„Veniturile din exporturi ar putea scădea temporar, ceea ce face ca rubla să se deprecieze probabil în următoarele luni”, preconizează Kogan, având în vedere că dolarul ar putea ajunge la 105 ruble, iar yuanul ar putea atinge 15 ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală