(VIDEO) A început să vândă imobile la 19 ani. „Oamenii au început foarte mult să investească în imobile”

19 Ian. 2022, 11:41
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
19 Ian. 2022, 11:41 // Interviu //  MD Bani

Gheorghe Dragomir și-a început cariera de agent imobiliar la vârsta de doar 19 ani. Acum, la vârsta de 24 de ani, cu o experiență de 5 ani în spate se poate mândri cu rezultate deosebite. De exemplu, cel mai scump apartament vândut a fost de 220.000 de euro (echivalentul a 4,5 mil. de lei), a declarat Gheorghe în cadrul emisiunii „10 lei” de la RLIVE TV.

Chiar dacă pe parcursul activității sale în domeniul imobiliar s-a confruntat cu multe provocări, nu a renunțat, deoarece spune că e domeniul în care se regăsește și are posibilitatea să se dezvolte mereu. Scopul lui este să devină UN AGENT IMOBILIAR BUN, iar concurența este binevenită.

Gheorghe spune că un agent imobiliar este persoana care vinde apartamente, proprietăți, case. De asemenea, el are grijă ca tranzacțiile să fie efectuate cu succes, verifică actele, explică avantajele și dezavantajele clientului, ceea ce îl ajută să economisească timp.

„Un agent imobiliar este ca un avocat pentru client. Sunt oameni care poate o dată în viață procură un apartament, își fac griji, au emoții iar noi îi încurajăm, aflăm care este necesitatea lui.”

Pentru a reuși în ceea ce face își planifică fiecare zi, fiecare activitate. În cazul în care nu are un program consideră acea zi ca fiind pierdută.

În cei cinci ani de experiență a ajutat multe persoane să-și găsească apartamentul/casa visurilor. Printre ei se numără și influencerii Ella Chistol și Svetlana Sainsus.

El consideră că publicitatea unui agent imobiliar vine de la clienți mulțumiți și multă muncă.

„Dacă clientul este mulțumit, automat mai ai niște clienți. Publicitatea vine de la sine.”

Cea mai scumpă proprietate pe care a vândut-o a fost de 220.000 de euro (aproximativ 4,5 mil. de lei), iar cea mai scurtă tranzacție a încheiat-o într-o oră.

Potrivit lui Gheorghe Dragomir, atunci când moldovenii doresc un apartament nou achită cash, dar sunt și o parte care solicită creditele ipotecare. În ceea ce privește prețurile, clienții sunt gata să scoată din buzunar până la câteva zeci de mii de euro, iar în top sunt apartamentele cu două camere. O altă tendință pe care a observat-o Gheorghe în activitatea sa este că, în perioada sărbătorilor de iarnă vânzările de locuințe cresc. Moldovenilor le place „să intre în noul an în casă nouă”.

„Cele mai solicitate sunt apartamentele cu prețuri medii cuprinse între 60 – 70 de mii de euro.”

De asemenea, în ultima perioadă tot mai mulți preferă apartamente în blocurile noi și reparate.

La fel, ca și alți specialiști din domeniul imobiliar, Gheorghe spune că, în 2022 prețurile la imobile vor crește din mai multe motive.

„Prețurile vor crește 100%. În primul rând s-au scumpit materialele de construcție. În al doilea rând, limitarea autorizațiilor de construcții, acum nu se oferă autorizații cum se ofereau anterior. Și al treilea motiv, unul mai actual, introducerea moratoriului construcțiilor în sectorul Centru.”

Tot în cadrul emisiunii, Gheorghe Dragomir a menționat că, în anul care a trecut, 2021, sectorul imobiliar s-a dezvoltat mult.

„Oamenii au început foarte mult să investească în imobile. Ele sunt stabile, prețurile au crescut, oamenii care au investit au avut doar de câștigat.”

Tot el spune că investițiile în imobile sunt foarte bune, deoarece în Republica Moldova sunt încă foarte mici comparativ cu alte țări.

În cadrul interviului a vorbit și despre apartamentele de lux, prețul cărora variază între 1500 și 2000 de euro pe metru pătrat. Ele sunt solicitate atât de moldoveni cât și de străini. Iar unul dintre cele mai scumpe imobile pe care le-a vândut a fost unul de lux din centrul Capitalei.

Gheorghe notează că zona influențează cel mai mult prețul imobilului, iar un detaliu este și: bloc nou sau bloc vechi. Cele mai scumpe zone fiind sectorul Centru și Rîșcani al Capitalei.

Realitatea Live

30 Apr. 2024, 16:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Apr. 2024, 16:10 // Actual //  Lupu Eduard

Facebook s-a schimbat semnificativ față de acum două decenii și a devenit unul dintre giganții tech care a schimbat lumea și fără de care majoritatea oamenilor nu își pot imagina viața. Ce am învățat însă în acest timp și către ce ne îndreptăm, se întreabă site-ul de analize economice și sociale Panorama.

Pe 4 februarie 2004, Mark Zuckerberg, atunci în vârstă de 19 ani, a lansat TheFacebook.com, o versiunea digitală a catalogului studenților de la Harvard. Dosarul virtual cu nume și poze avea însă câteva avantaje: studenții puteau împărtăși la ce cursuri mergeau și dacă erau singuri sau într-o relație. Mai mult, puteau să-și trimită mesaje unul altuia.

Facebook a prins rapid în toată lumea, pentru că promitea o modalitate simplă de a rămâne conectat cu prietenii, „nu cu băncile, cu brandurile sau cu parlamentul. Oamenii aveau nevoie de asta, nu avuseseră până atunci un instrument digital prin care să-și regăsească foștii colegi de liceu sau un loc virtual, în care să vadă bebelușul unor cunoștințe”, spune ea.

Rețeaua socială devenise un soi de piață publică în care lumea putea să își exprime ideile, sentimentele, opiniile despre cele mai importante evenimente din țară. Iar asta a atras oamenii care simțeau nevoia unui spațiu în care să se poată exprima liber, în scris sau în imagini.

În 2007, Facebook avea deja 50 de milioane de utilizatori. Anul următor numărul lor s-a dublat. Creșterea semnificativă a fost cauzată în parte și de adăugarea unor funcții noi care au devenit foarte populare.

În 2008, Facebook a introdus chat-ul privat, wall-ul de pe profilul fiecărui utilizator și prima aplicație pentru iPhone. A fost și primul an în care fondatorul Mark Zuckerberg a apărut în lista miliardarilor făcută de Forbes, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari, la doar 23 de ani. Anul următor, Facebook a continuat să inoveze și a creat butonul „like”, un feature care a fost ulterior copiat de toate rețelele sociale.

În 2012, când rețeaua a ajuns la un miliard de utilizatori, s-a listat la bursă. Valora 104 miliarde de dolari.

3.1 miliarde de utilizatori avea Facebook în ianuarie 2024, conform datelor Statista

911 miliarde de dolari valorează Facebook în prezent, conform datelor AOL

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău