RUPOR.MD// Abramovici scoate Chelsea la vânzare. Cât vrea miliardarul pe clubul de fotbal

02 Mart. 2022, 17:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
02 Mart. 2022, 17:20 // Au Bani //  MD Bani

Omul de afaceri rus Roman Abramovici și-a scos clubul de fotbal Chelsea la vânzare. Valoarea aproximativă a tranzacției este de peste două miliarde de euro, scrie rupor.md.

Clubul de fotbal ar putea fi cumpărat de omul de afaceri elvețian Hansjörg Wyss, în vârstă de 86 de ani. Potrivit Goal.com. Wyss a spus că a primit o ofertă de a achiziționa clubul din Premier League a Marii Britanii. Statul elvețianului este estimat la cinci miliarde de dolari. Potrivit lui Wyss, are nevoie de patru sau 5 zile pentru a lua o decizie.

„Abramovici a cerut prea mult. Chelsea îi datorează proprietarului lor 2 miliarde de lire sterline. Dar clubul nu are bani. Noul proprietar va trebui să-l despăgubească pe Abramovici pentru această sumă ”.

Abramovici a cumpărat Chelsea acum 15 ani, aflată atunci într-o stare deplorabilă, cu doar 140 de milioane de euro. În primii 10 ani, oligarhul a investit aproximativ 1,5 miliarde de dolari în club. Echipa de cinci ori (sub Abramovici) a devenit campioana Angliei, iar în 2012 a câștigat UEFA Champions League și a intrat în primele 10 cluburi din lume cu cele mai mari venituri. Chelsea a câștigat 472 de milioane de dolari anul trecut.

Se precizează că unul dintre cei mai bogați oligarhi din Rusia, Roman Abramovici, a pus la vânzare extrem de urgentă nu doar clubul său Chelsea, ci și imobile de lux, pe care le deține la Londra.

Acest lucru a fost anunțat de parlamentarul britanic Chris Bryant, citat de Times.

Bryant spune că Abramovici este „îngrozit de sancțiuni”. Deputatul face un apel public către guvernul britanic să acționeze cât mai repede posibil pentru a impune sancțiuni înainte de vânzarea activelor și pentru a preveni introducerea banilor lui Abramovici.

„Plănuiește să-și vândă mâine casa din Londra, precum și apartamentul”, spune parlamentarul din Partidul Laburist de opoziție.

Magnatul petrolului și unul dintre oligarhii apropiați ai lui Putin, Abramovici, care avea o valoare estimată la 14,5 miliarde de dolari în 2021, este cetățean al Rusiei, Portugaliei și Israelului și rezident în Londra. Formal, el este cel mai bogat „portughez” din lume și unul dintre cei mai bogați zece londonezi.

Anterior, Alisher Usmanov a anunțat vânzarea unui pachet de acțiuni la Arsenal din Londra. El a anunțat și alocarea a 100 de milioane de dolari uzbecului Pakhtakor. Abramovici, potrivit experților, poate investi în CSKA Moscova.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:22 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori al Moldovagaz, a comentat în termeni duri deplasarea oficialilor moldoveni, inclusiv a ministrului Energiei, Victor Parlicov, la Gazprom. Tofilat susține că această acțiune reprezintă o capcană și o umilință pentru Republica Moldova, subliniind discrepanțele între discursul autorităților și acțiunile acestora pe tema gazelor.

„Luni de zile ni s-a spus despre «depolitizarea subiectului gazelor», că «am scăpat de dependența de gazele rusești», iar acum ministrul merge la Gazprom. Foarte «consecvent»!”, a declarat Tofilat. În opinia sa, această deplasare este inutilă și nu adresează problemele fundamentale ale sectorului energetic.

Tofilat a punctat trei subiecte majore discutate cu Gazprom, care ar fi fost evitate dacă autoritățile ar fi luat măsuri eficiente în prealabil.

  1. Livrarea gazelor către regiunea transnistreană: Tofilat subliniază că deciziile referitoare la livrarea gazului în regiunea transnistreană sunt deja luate la Kremlin și că nu există nicio necesitate reală de a negocia cu Gazprom, având în vedere că aceștia nu vor lua decizii importante. El sugerează că în loc să discute cu Gazprom, autoritățile moldovenești ar trebui să planifice o reintegrare a regiunii și să fie pregătite pentru o eventuală criză energetică.
  2. Datoria la gaz: Tofilat adaugă că datoria de 720 milioane de dolari către Gazprom este nejustificată, iar auditul internațional a confirmat acest lucru. Deși autoritățile moldovenești ar fi trebuit să ajungă la un acord amiabil sau să meargă în instanță pentru a rezolva disputa, Tofilat susține că Guvernul a preferat să negocieze direct cu Gazprom, o abordare care, în opinia sa, nu face decât să amâne rezolvarea situației.
  3. Aprobarea Consiliului de Administrație al Moldovagaz: Tofilat consideră că blocajul în numirea unui nou Consiliu de Administrație la Moldovagaz ar putea fi depășit doar prin instituirea unui management extern, pentru a forța Gazprom să accepte schimbările necesare. El a menționat că proiectul de lege pentru a rezolva această problemă nu a fost încă înregistrat, iar în acest context, Gazprom refuză să numească un nou Consiliu de Administrație.

„Este clar că există interese ascunse care blochează procesul. Vom vedea cine va obstrucționa continuarea acestuia”, a concluzionat Tofilat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău