Putin nu mai are ca scop capturarea Kievului: Vrea teritoriile de sud şi de est ale Ucrainei.

21 Mart. 2022, 10:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Mart. 2022, 10:23 // Actual //  Lupu Eduard

Oficialii de rang înalt din S.U.A vorbesc despre o schimbare a tacticii ruseşti în invadarea Ucrainei.

Putin nu mai are ca scop capturarea Kievului, declară oficialii americani către publicaţia The Wall Street Journal.

Oficialii de rang înalt din S.U.A vorbesc despre o schimbare a tacticii  ruseşti în invadarea Ucrainei.

Anterior, Statele Unite şi aliaţii săi au crezut că obiectivele iniţiale ale preşedintelui Putin sunt capturarea Kievului în câteva zile şi înlocuirea guvernului lui Zelenski cu un regim pro-rus.

Timp de mai bine de trei săptămâni de luptă, nu a fost posibilă implementarea acestui lucru, iar eşecul l-a determinat pe Putin să schimbe tactica.

Potrivit unei noi evaluări a intenţiilor preşedintelui rus, acesta încearcă să forţeze Kievul să accepte pretenţiile Rusiei asupra teritoriilor de sud şi de est ale Ucrainei.

„După ce a capturat atât Crimeea, cât şi teritoriile din Donbass, Rusia încearcă să ofere o „punte terestră” între partea de vest a Rusiei şi peninsula Crimeea, precum şi să extindă controlul rus asupra Donbass”, declară o sursă pentru ziar.

Dacă aceste solicitări teritoriale şi cererea de neutralitate a Ucrainei vor fi respinse, se aşteaptă ca Putin să încerce să reţină toate pământurile ocupate de trupele ruse şi va continua să lupte, spun oficialii americani”.

În acelaşi timp, Putin îşi poate extinde obiectivele militare dacă acţiunile forţelor armate ruse au mai mult succes.

„Statutul capitalei  Ucrainei rămâne o întrebare deschisă şi, având în vedere rezistenţa puternică a Ucrainei, nu este clar dacă armata rusă va putea strânge suficiente trupe pentru a închide Kievul strâns şi a-l lua”, transmit oficialii ziarului.

În materialul său, Wall Street Journal notează că interpretarea lor a strategiei lui Vladimir Putin nu este rezultatul unei evaluări oficiale a comunităţii de informaţii, ci punctul de vedere al unor oficiali americani care au acces la informaţii clasificate.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău