(FOTO) Un castel francez cu 12 dormitoare, cât un apartament de lux la Chișinău. Cu cât se vinde proprietatea

07 Apr. 2022, 10:36
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
07 Apr. 2022, 10:36 // Au Bani //  MD Bani

Un castel francez cu 12 dormitoare, situat în estul Franței, în satul pitoresc Melay se vinde cu 300.000 de mii de euro, cu acest preț poți cumpăra și un apartament de lux la Chișinău. Castelul este la cinci ore distanță de Calais și la doar trei de Luxemburg. La granița dintre provinciile Haute-Marne și Haute-Saône, se află într-un cadru rural, dar se află la o oră și jumătate de mers cu mașina de la Dijon și Nancy (și la puțin mai puțin de patru ore de Paris).

Clădirea are 12 dormitoare, nouă băio sufragerie deschisă și o zonă de luat masa, o bucătărie decomandată, dar și o grădină impresionantă, cu o piscină privată. De asemenea, există și o parcare spațioasă.

Foto: Booking.com

Ușile în stile franțuzesc dezvăluie terasa cu tematică rurală, care are o zonă de relaxare în aer liber și un bar privat.

În interior, foaierul confortabil include un șemineu, amplasat vizavi de zona de luat masa, care poate găzdui o mulțime de oaspeți la micul dejun.

Nouă dintre cele 12 dormitoare au băi private, cu dușuri spațioase și ferestre mari, cu vedere către grădina castelului.

Foto: Booking.com

Construit în 1644, acest castel este vândut per dormitor, cu mic dejun, cinci camere fiind rezervate de obicei pe tot parcursul sezonului. De asemenea, proprietatea poate fi închiriată pentru nunți, petreceri festive sau chiar călătorii de business, oferind un flux suplimentar de venituri.

Chateau Melay este listat, în prezent, la Leggett pentru 299.000 euro. 

Foto: Booking.com

Foto: Booking.com

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău