Elon Musk a amânat depunerea unui formular și a câștigat 156 de milioane de dolari

08 Apr. 2022, 16:13
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
08 Apr. 2022, 16:13 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Experți în domeniul juridic și securitate consideră că Elon Musk ar fi câștigat 156 de milioane de dolari prin amânarea depunerii unui formular. Potrivit informațiilor, Elon Musk ar fi amânat cu 11 zile dezvăluirea cotei sale de 9,2% deținută în cadrul companiei Twitter, cumpărând-o astfel la un preț scăzut artificial.

Acest lucru se datorează unei legi veche de 50 de ani, care impune ca investitorii să notifice Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse atunci când depășesc cota de 5% dintr-o companie. Musk a atins acel punct de referință pe 14 martie, potrivit dosarelor. Dar și-a făcut dezvăluirea publică abia luni.

Între timp, el a continuat să cumpere acțiuni la prețul de aproximativ 39 de dolari pe acțiune, ducând miza sa totală la 9,2 la sută. După dezvăluirea sa, prețul acțiunilor Twitter a crescut cu aproximativ 30 la sută și acum depășește 50 de dolari pe acțiune.

Depunerea întârziată i-a adus lui Musk 156 de milioane de dolari, a declarat David Kass, profesor de finanțe la școala de afaceri a Universității din Maryland.

„Chiar nu știu ce-i trece prin minte. Era ignorant sau știa că încalca legea titlurilor de valoare?” el a spus. Oricine se ocupa de tranzacțiile pentru Musk ar fi trebuit să știe asta, a spus Kass.

Nerespectarea legilor privind valorile mobiliare – fie că este intenționată sau accidentală – evidențiază modul în care miliardarii și persoanele puternice pot ignora regulile federale și chiar codurile fiscale pentru a continua să-și construiască averea.

Din cauza aceste încălcări, Musk s-ar putea alege cu o amendă.

Nu este clar de ce Musk, care este cel mai bogat om din lume evaluat la 276 de miliarde de dolari conform indicelui Bloomberg Billionaires, a ratat termenul limită. Câștigurile de 156 de milioane de dolari reprezintă o scădere în găleată pentru co-fondatorul PayPal, care deține și conduce și compania de rachete SpaceX.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:22 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori al Moldovagaz, a comentat în termeni duri deplasarea oficialilor moldoveni, inclusiv a ministrului Energiei, Victor Parlicov, la Gazprom. Tofilat susține că această acțiune reprezintă o capcană și o umilință pentru Republica Moldova, subliniind discrepanțele între discursul autorităților și acțiunile acestora pe tema gazelor.

„Luni de zile ni s-a spus despre «depolitizarea subiectului gazelor», că «am scăpat de dependența de gazele rusești», iar acum ministrul merge la Gazprom. Foarte «consecvent»!”, a declarat Tofilat. În opinia sa, această deplasare este inutilă și nu adresează problemele fundamentale ale sectorului energetic.

Tofilat a punctat trei subiecte majore discutate cu Gazprom, care ar fi fost evitate dacă autoritățile ar fi luat măsuri eficiente în prealabil.

  1. Livrarea gazelor către regiunea transnistreană: Tofilat subliniază că deciziile referitoare la livrarea gazului în regiunea transnistreană sunt deja luate la Kremlin și că nu există nicio necesitate reală de a negocia cu Gazprom, având în vedere că aceștia nu vor lua decizii importante. El sugerează că în loc să discute cu Gazprom, autoritățile moldovenești ar trebui să planifice o reintegrare a regiunii și să fie pregătite pentru o eventuală criză energetică.
  2. Datoria la gaz: Tofilat adaugă că datoria de 720 milioane de dolari către Gazprom este nejustificată, iar auditul internațional a confirmat acest lucru. Deși autoritățile moldovenești ar fi trebuit să ajungă la un acord amiabil sau să meargă în instanță pentru a rezolva disputa, Tofilat susține că Guvernul a preferat să negocieze direct cu Gazprom, o abordare care, în opinia sa, nu face decât să amâne rezolvarea situației.
  3. Aprobarea Consiliului de Administrație al Moldovagaz: Tofilat consideră că blocajul în numirea unui nou Consiliu de Administrație la Moldovagaz ar putea fi depășit doar prin instituirea unui management extern, pentru a forța Gazprom să accepte schimbările necesare. El a menționat că proiectul de lege pentru a rezolva această problemă nu a fost încă înregistrat, iar în acest context, Gazprom refuză să numească un nou Consiliu de Administrație.

„Este clar că există interese ascunse care blochează procesul. Vom vedea cine va obstrucționa continuarea acestuia”, a concluzionat Tofilat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău