A scăzut numărul miliardarilor în 2022! Cine sunt TOP 10 cei mai bogați oameni din lume

08 Apr. 2022, 15:48
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Apr. 2022, 15:48 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Războiul, pandemia și piețele lente i-au lovit pe miliardarii lumii în acest an. Potrivit revistei financiare Forbes, numărul miliardarilor a scăzut cu 87 de persoane, pe listă regăsindu-se 2.668 de bogați.

Adunate în total averile tuturor miliardarilor se ridică la 12,7 trilioane de dolari — cu 400 de miliarde de dolari mai puțin decât în ​​2021. Cele mai dramatice scăderi au avut loc în Rusia, unde sunt cu 34 de miliardari mai puțini decât anul trecut, după invazia Ucrainei de către Rusia, și China, unde o represiune guvernamentală împotriva tehnologiei au dus la pierderea a 87 de miliardari chinezi de pe lista Forbes a celor mai bogați oameni din lume.

Totuși, Forbes a găsit peste 1.000 de miliardari care sunt mai bogați decât erau acum un an. De asemenea, 236 de miliardari noi au apărut pe lista Forbes. Noi bogați ai lumii provin din Barbados, Bulgaria, Estonia și Uruguay.

America este în continuare lider în lume, cu 735 de miliardari în valoare colectivă de 4,7 trilioane de dolari, inclusiv Elon Musk, care se află în fruntea listei miliardarelor din lume. China (inclusiv Macao și Hong Kong) rămâne pe locul doi, cu 607 miliardari valorând colectiv 2,3 trilioane de dolari.

Forbes a folosit prețurile acțiunilor și cursurile de schimb din 11 martie 2022 pentru a calcula averile nete.

Iată cine sunt primii 10 cei mai bogați oameni din lume:

  1. Elon Musk – 219 miliarde de dolari;
  2. Jeff Bezos – 171 miliarde de dolari;
  3. Bernard Arnault & family – 158 miliarde de dolari;
  4. Bill Gates – 129 miliarde de dolari;
  5. Warren Buffett – 118 miliarde de dolari;
  6. Larry Page – 111 miliarde de dolari;
  7. Sergey Brin – 107 miliarde de dolari;
  8. Larry Ellison – 106 miliarde de dolari;
  9. Steve Ballmer – 91,4 miliarde de dolari;
  10. Mukesh Ambani – 90,7 miliarde de dolari.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău