A scăzut numărul miliardarilor în 2022! Cine sunt TOP 10 cei mai bogați oameni din lume

08 Apr. 2022, 15:48
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
08 Apr. 2022, 15:48 // Au Bani //  MD Bani

Războiul, pandemia și piețele lente i-au lovit pe miliardarii lumii în acest an. Potrivit revistei financiare Forbes, numărul miliardarilor a scăzut cu 87 de persoane, pe listă regăsindu-se 2.668 de bogați.

Adunate în total averile tuturor miliardarilor se ridică la 12,7 trilioane de dolari — cu 400 de miliarde de dolari mai puțin decât în ​​2021. Cele mai dramatice scăderi au avut loc în Rusia, unde sunt cu 34 de miliardari mai puțini decât anul trecut, după invazia Ucrainei de către Rusia, și China, unde o represiune guvernamentală împotriva tehnologiei au dus la pierderea a 87 de miliardari chinezi de pe lista Forbes a celor mai bogați oameni din lume.

Totuși, Forbes a găsit peste 1.000 de miliardari care sunt mai bogați decât erau acum un an. De asemenea, 236 de miliardari noi au apărut pe lista Forbes. Noi bogați ai lumii provin din Barbados, Bulgaria, Estonia și Uruguay.

America este în continuare lider în lume, cu 735 de miliardari în valoare colectivă de 4,7 trilioane de dolari, inclusiv Elon Musk, care se află în fruntea listei miliardarelor din lume. China (inclusiv Macao și Hong Kong) rămâne pe locul doi, cu 607 miliardari valorând colectiv 2,3 trilioane de dolari.

Forbes a folosit prețurile acțiunilor și cursurile de schimb din 11 martie 2022 pentru a calcula averile nete.

Iată cine sunt primii 10 cei mai bogați oameni din lume:

  1. Elon Musk – 219 miliarde de dolari;
  2. Jeff Bezos – 171 miliarde de dolari;
  3. Bernard Arnault & family – 158 miliarde de dolari;
  4. Bill Gates – 129 miliarde de dolari;
  5. Warren Buffett – 118 miliarde de dolari;
  6. Larry Page – 111 miliarde de dolari;
  7. Sergey Brin – 107 miliarde de dolari;
  8. Larry Ellison – 106 miliarde de dolari;
  9. Steve Ballmer – 91,4 miliarde de dolari;
  10. Mukesh Ambani – 90,7 miliarde de dolari.

Realitatea Live

23 Ian. 2025, 11:14
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
23 Ian. 2025, 11:14 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Tariful de transport al petrolului rusesc marca ESPO din portul Kozmino către China a crescut de cinci ori, ajungând la 7 milioane de dolari, în urma sancțiunilor impuse de Statele Unite asupra sectorului energetic din Rusia.

Conform surselor din industrie, costul transportului petrolului rusesc către porturile chineze este acum semnificativ mai mare decât înainte de sancțiuni. Săptămâna aceasta, prețul transportului de petrol din portul Kozmino a atins 7 milioane de dolari, în creștere față de 5,5 milioane de dolari săptămâna trecută și de cinci ori mai mare comparativ cu tariful de 1,5 milioane de dolari înregistrat înainte de sancțiuni.

Porturile din China au devenit mai prudente în privința manipulării petroliere rusești, ceea ce a afectat tranzacțiile pe ruta ESPO. Totodată, sancțiunile au dus la includerea pe lista neagră a mai multor nave care operau anterior pe această rută. Pentru a suplini deficitul, vasele care anterior deserviseră porturile occidentale ale Rusiei s-au orientat către transporturile destinate Chinei.

Un exemplu este vasul tanker Legend, care s-a alăturat recent transporturilor de pe ruta ESPO. Acesta a încărcat petrol în portul Kozmino pe 20 ianuarie și urmează să descarce încărcătura în portul Huizhou, în sudul Chinei. Anterior, vasul Aframax transportase petrol marca Urals din porturile rusești Ust-Luga și Primorsk către piețele occidentale.

Această schimbare subliniază impactul sever al sancțiunilor asupra pieței petroliere din Rusia, dar și adaptarea transportatorilor care caută să mențină fluxurile comerciale către Asia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală