După nașterea primului copil, fiind în străinătate, Olesea Cebotari și soțul său au înțeles că Republica Moldova are nevoie de suflu nou în domeniul educației. Așa a apărut Centrul „Tainele Copilăriei”.
Instituția se bazează pe competențe, iar copiii sunt îndemnați să își continue activitatea, chiar dacă întâmpină dificultăți, dar și să își dezvolte spiritul critic. În același timp, mămicile își pot lăsa micuții zilnic sau pe ore, iar cât ei vor avea ocupații, femeile se pot ocupa de alte chestiuni personale sau profesionale.
„Prin gândire critică și creativă, oferim copiilor ocazia să dezvolte și să împărtășească ideile proprii. Ariile de învățare specifice centrului nostru sunt educația prin scriere și citire, educația literar-artistică, ore de meditație, pregătire pentru școală, activități didactice, ateliere de creație, ateliere gastronomice și educația zi de zi. Educatorii lucrează cu fiecare copil individual. Dezvoltăm atenția, memoria, gândirea logică. Prin activitatea centrului nostru, soluționăm problemele mămicilor. Mămicile își pot lăsa copilașii, de la 1 anișor, în deplină siguranță, pe parcursul unei zile sau pe ore”, relatează Olesea Cebotari.
În cadrul centrul mai funcționează și Școala Părinților, iar Olesea Cebotari are și o afacere în domeniul agricol. Antreprenoarea susține că dragostea pentru frumos și pentru țară a motivat-o să își înceapă businessul.
„La baza afacerii a stat dragostea față de țară, față de frumos, față de copii, de tineri, de viitor la noi acasă. Pentru ca femeia să reușească în toate domeniile sale de activitate, are nevoie să fie bine organizată, să fie disciplinată în ceea ce își planifică și să aibă o echipă bine structurată. Mesajul meu pentru toate femeile din țară este de a înlătura frica și de a face contacte, relații de prietenie, de a păși sigur în antreprenoriat, deoarece doar acolo ne putem dezvolta profesional, ne putem dezvolta personal și doar acolo putem găsi roadele muncii noastre. Motto-ul meu este: Cu cât muncesc mai mult, cu atât mai mult noroc am. Așa că îi îndemn pe toți să muncim mai mult și atunci ne vom bucura de rezultate fructuoase”, afirmă încrezătoare femeia de afaceri.
Istoria de succes a fost realizată cu sprijinul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de către GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei (BMZ) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) Swiss Cooperation in Moldova.