TOP cele mai plătite locuri de muncă vacante din Republica Moldova. Salariile ajung până la 40.000 de lei

21 Iun. 2022, 11:19
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
21 Iun. 2022, 11:19 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Agenția Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) publicat un TOP al celor mai plătite locuri de muncă din Republica Moldova. Salariul la cel mai plătit loc de muncă ajunge la 40.000 de lei.

Conform declarațiilor agenților economici de la data de 15 iunie curent, cel mai plătit loc de muncă vacant oferă un salariu de 40 de mii lei. Compania Isight Partners SRL este în căutarea unui coleg pentru poziția de inginer/ingineră DevOps, responsabil de rezolvarea problemelor de producție. Compania își desfășoară activitatea în municipiul Chișinău și mai este în căutare de specialist/specialistă (10-20 mii lei) și operator/operatoare (7-8 mii lei).

Clasamentul celor mai plătite locuri de muncă vacante continuă cu  poziția de programator/programatoare la compania Steaua-Reds SRL care își desfășoară activitatea în municipiul Chișinău și un agronom/agronomă care va activa la Sorforjar SRL din raionul Florești pe care îi vor răsplăți cu 25.000 de lei

Lista celor mai plătite joburi este continuată cu funcțiile vacante de consultant/consultantă la Asconi SRL, mecanic/mecanică auto la Dromas-Cons SRL, diriginte de șantier la Poduri Prim SRL, conducător/conducătoare de autocamion la Vladiales Trans Expediție SRL și Combinatul de Cereale Aur Alb SA și strungar/strungăriță la Solis Plus SRL. Persoanele care doresc să ocupe aceste locuri de muncă vor fi remunerate cu un salariu care poate ajunge până la 20 de mii de lei. Locurile de muncă sunt în municipiul Chișinău, Strășeni, Ceadîr-Lunga și raionul Ialoveni.

Cu câte 14-19 mii de lei lunar vor fi remunerați doi medici specialiști care se vor angaja și vor activa la Spitalul Clinic Militar Central din municipiul Chișinău. La fel, 15-18 mii de lei vor fi oferiți unui medic ftiziopulmonolog din raionul Cantemir.

Un salariu de 13-18 mii de lei se oferă pentru viitorul manager de oficiu al Companiei străine Internews Network în Republica Moldova. Candidatul perfect trebuie să aibă experiență și să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ