„Respekt”. Putin ca Hitler în buncărul său: „Rusia pierde”

21 Sept. 2022, 05:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Sept. 2022, 05:08 // Actual //  Lupu Eduard

Pe prima pagină, săptămânalul „Respekt” anunță o victorie a Ucrainei în războiul său împotriva Rusiei și sfârșitul iminent al unui Vladimir Putin prezentat sub masca lui Adolf Hitler în ultimele sale zile.

„Ucraina ripostează”, titrează publicația „Respekt“, luni, 19 septembrie, în ultimul său număr, deasupra unui desen care îl arată pe un Vladimir Putin pe moarte. Cu un telefon roșu la îndemână care amintește de cel folosit de Adolf Hitler pentru a-și da ordinele în ultimele luni ale celui de-Al Doilea Război Mondial, președintele rus pare să treacă și el prin ultimele sale zile disperate.

„Să ne pregătim pentru o victorie ucraineană și sfârșitul lui Putin”, avertizează săptămânalul liberal ceh, citat de Courrier International.

La fel ca Führer-ul de atunci, șeful Kremlinului este reprezentat încuiat într-un buncăr, dovadă fiind inscripția în rusă „Etajul 9 ”, care apare deasupra dispozitivului. În paginile interioare, o analiză a evoluției situației de pe câmpul de luptă subliniază că modul de operare al armatei ruse este unul dintre principalele motive care explică inversarea raportului de putere în estul Ucrainei.

În timp ce Kievul, încă de la prima agresiune rusă din 2014, „a fost inspirat de armatele NATO, unde nu totul se decide de la un centru, în așteptarea instrucțiunilor de la cel mai înalt comandant politic sau militar, dar unde ofițerii inferiori din teren au mai multă autoritate”, în lagărul rusesc, frica este cea care predomină și anihilează orice inițiativă. „Ofițerii, temându-se de pedepse pentru greșeli, transferă vina cât mai sus, iar experții cred că tot mai multe decizii în acest război sunt luate chiar de Vladimir Putin și de un cerc restrâns de oameni din jurul lui”..

„Începutul sfârșitului” pentru Putin

„Respekt“ ține să precizeze:„Rusia pierde, dar încă nu a pierdut” războiul. „Ocupă în continuare o mare parte a teritoriului ucrainean și încă mai are resurse militare importante în țară”.

Însă, confruntat cu evoluția foarte rapidă a ofensivei ucrainene, Vladimir Putin se pregătește, așa cum arată coperta revistei să ducă la tâmplă un pistol cu ​​inscripția „Makarov”. Simbol al modernității arsenalului armatei sovietice când a fost dat în exploatare în anii 1950, pistoul semi-automat de 9 mm, folosit deja în timpul revoltei de la Budapesta din 1956 sau zdrobirii Primăverii de la Praga în 1968 simbolizează aici învechirea actuală a echipamentelor forțelor ruse, pe care cursul războiului le-a scos la lumină.

Astfel plonjat în dezordine, Vladimir Putin nici măcar nu mai pare în stare să apese micul buton roșu atârnat de gât și dedesubtul căruia se află totuși inscripția în chirilice „Presă” . O viziune îndrăzneață asupra lucrurilor pe care „Respekt“ o susține citându-l pe John Sipher, fost șef de stație CIA la Moscova, în concluzie:

„Pretenția lui Putin la putere nu se bazează pe alegeri libere, ci este rezultatul preluării puterii prin forță. A pierde sau a nu câștiga în Ucraina distruge această viziune asupra lucrurilor: îl face să apară ca un lider slab, incompetent, inconștient, în niciun caz ca un lider puternic. Acesta este începutul sfârșitului pentru el.”

Realitatea Live

20 Sept. 2024, 15:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Sept. 2024, 15:34 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritățile americane intenționează să înăsprească în curând restricțiile asupra petrolului rusesc, vizând „flota umbră” utilizată pentru transportul acestuia și reducerea volumelor de export pe piața mondială, a declarat Dalip Singh, adjunctul consilierului președintelui SUA pentru securitate națională.

Potrivit acestuia, aceste măsuri vor contribui la privarea de finanțare a mașinăriei militare rusești. „Pe termen scurt, între șase luni și trei ani, dacă ne propunem să reducem veniturile Rusiei din vânzarea de petrol, acest lucru va fi realizat prin intermediul sancțiunilor și altor instrumente care vor viza hidrocarburile lor”, a declarat Singh în cadrul unei conferințe organizate de Carnegie Endowment for International Peace.

De asemenea, oficialul a subliniat că există și alte direcții care trebuie abordate pentru a diminua capacitățile militare ale Rusiei. „Neutralizarea mașinăriei militare rusești depinde de schimbarea intereselor țărilor terțe care produc componente ce ajung, în final, pe câmpul de luptă în favoarea Rusiei, sau de livrările de tranzit ale acestor mărfuri”, a adăugat Singh.

Printre țările care ajută Rusia să obțină componente pentru echipamente militare, Singh a menționat China, India, Turcia și Emiratele Arabe Unite. Totodată, el a subliniat că China este „cel mai mare încălcător” al regimului de sancțiuni impus de SUA.

Țările G7 au introdus un plafon de preț pentru petrolul rusesc la 60 de dolari pe baril și un plafon de 100 de dolari pe baril pentru produsele petroliere. Restricțiile impun ca firmele din țările G7 să nu poată oferi servicii de transport pentru produsele vândute la un preț mai mare decât acest plafon.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău