Toată lumea imobilelor – concentrată pe o singură platformă

21 Oct. 2022, 16:10
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
21 Oct. 2022, 16:10 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Actualmente, în spațiul online din Moldova există zeci de platforme dedicate domeniului imobiliar. Sute de anunțuri despre vânzare și chirie sunt plasate zilnic, iar urmărirea și filtrarea acestora necesită efort și timp. Odată cu lansarea platformei CasaHub.md aceste incomodități sunt reduse la minim. De ce? Vă vom povesti în următorul articol.

Acum, pentru confortul fiecărui utilizator, platforma CasaHub.md concentrează o serie de facilități unice care oferă experiențe deosebită, și anume:

Peste 10 000 de oferte actualizate zilnic

Atât ofertele dezvoltatorilor, cât și ale agențiilor imobiliare din toată țara pun la dispoziție o gamă variată de: apartamente, case, townhouse-uri în sectorul primar și secundar. Deosebirea principală a platformei este că anunțurile din toate categoriile sunt actualizate zilnic și conțin informația necesară pentru potențialii cumpărători – de la caracteristici până la calculul ratelor ipotecare pentru fiecare imobil separat. Pe platformă vei găsi inclusiv și oferte comerciale de vânzare sau chirie.

Transparență și înțelegerea posibilităților pentru client

Platforma permite calcularea online a ratelor lunare în caz de creditare, datorită unul calculator online performant, care în doar câteva clickuri afișează suma de care vei putea beneficia de la bancă, în funcție de salariul tău, perioada de rambursare și rata dobânzii. Beneficiul major al acestui serviciu este economisirea timpului, pentru că nu mai este nevoie să mergi la o sucursală sau să telefonezi pentru a afla aceeași informație de la operator.

Servicii inovative

În premieră, pe platforma Casahub a fost lansat serviciul de evaluare online a imobilului, care este gratuit și poate fi accesat de orice persoană care este cointeresată în a cumpăra sau a vinde un imobil în Moldova. Serviciul oferă claritate referitor la prețul imobilului dintr-o anumită regiune, bazată pe o statistică și analiză de piață avansată.

În același timp, a fost lansat și serviciul de Evaluare imobil pentru aplicare la un credit ipotecar sau oricare altul, unde vei avea nevoie de evaluarea imobilului tău pentru gajarea acestuia la banca emitentă a creditului. Serviciul poate fi accesat și achitat online, iar raportul de evaluare va fi expediat direct la sucursala băncii la care aplici pentru finanțare.

Interfață user-friendly

Utilitatea excepțională a platformei asigură utilizatorilor o experiență cu adevărat unică prin detailarea anunțurilor expuse inclusiv cu amplasarea acestora exactă pe hartă. Mai mult decât atât, posibilitățile de a salva, compara și de a urmări modificările de preț la anunțurile favorite îți va permite să faci o analiză obiectivă și rapidă pentru luarea unei decizii atât de importante ca procurarea unui bun imobil.

Platforma integrează și un blog specializat în domeniul imobiliar, unde sunt postate săptămânal atât articole utile referitor la legislația din Moldova, cât și articole informative dedicate subiectului imobiliar.

Parteneriat

Nu în ultimul rând, e de menționat că platforma reprezintă un hub, unde dezvoltatorii, agențiile imobiliare și persoanele fizice își pot plasa gratuit ofertele, fără a achita pentru anunțuri sau a plăti comisioane pentru vânzare. Deci, zero investiții pentru un instrument avansat de promovare și vânzare a imobilelor.

Înregistreză-te pe platforma CasaHub pentru a descoperi o nouă experiență și pentru a fi mereu la curent cu tendințele din lumea imobiliară.

CasaHub –  întreaga piață imobiliară la un click distanță.

P.

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală