Cum să utilizezi un împrumut bănesc ca să-ți aducă beneficii?

24 Oct. 2022, 14:17
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
24 Oct. 2022, 14:17 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Trăim în perioada în care investițiile sunt baza oricărui plan din viața noastră, fie că e vorba de deschiderea unei afaceri, cumpărarea unei case sau, eventual, procurarea unei mașini. La drept vorbind, în toate 3 cazurile, niște împrumuturi bănești te pot ajuta să-ți materializezi visul, sau cel puțin să-ți pui în acțiune primele detalii care îți pot aduce succes. Iar succesul, în cazul dat, nu e nimic mai mult decât documentare detaliată a tot ceea ce ține de credite și accesarea acestora.

Nu este recomandat să iei astfel de decizii atunci când ești în panică sau când ești lipsit de surse de informații. Totul trebuie să fie conștient și transparent, așa cum ar trebui să fie și creditele la care eventual ajungem să apelăm.

Succesul constă în documentarea strictă a tuturor condițiilor de creditare, seriozitatea dovezilor și plasarea corectă a fondurilor obținute. Lipsa de informații și lipsa interesului în semnarea acordurilor cu companiile de creditare pot duce la supraîndatorare și experiențe negative.

În plus, regula de aur a unui credit rațional este să respecți toate obligațiile pe care le-ai acceptat la semnarea contractului de credit. Acest lucru înseamnă că trebuie să iei o decizie conștientă cu privire la modul de utilizare a banilor împrumutați, dar și să iei în considerare faptul că aceștia vor fi rambursați în timp.

De asemenea, un detaliu la fel de important este să-ți calculezi capacitatea de plată, să fii cât mai realist având în vedere orice venituri, cheltuieli, economii neprevăzute. Cu toate acestea, indiferent de veniturile tale, trebuie să ai și rezerve, pentru că nu știi ce te așteaptă peste o perioadă de timp, sau eventual cu ce situații mai neplăcute te poți confunda. De exemplu, ai putea să ai anumite cheltuieli neprevăzut și atunci banii preconizați pentru plata unui credit rapid vor fi îndreptați spre rezolvarea problemelor tale, iar întârzierea unui credit nu este recomandată.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Așadar nu uita, împrumuturile sunt și pentru investiții, nu doar pentru ceea ce îți dorești intens. Învață să-ți gestionezi banii corect, pentru ca ulterior să nu ajungi să fii îndatorat și să rămâi fără bani.

De asemenea, ar fi bine să eviți creditele paralele, pentru că acestea doar te încarcă și te consumă emoțional. Și, nu în ultimul rând, nu împrumuta bani pentru persoane străine, chiar dacă ești tare rugat. Riscurile rămân a fi riscuri, chiar și în astfel de situații. Dacă nu ești sigur de capacitatea altcuiva de a plăti, nu te decide la acest pas categoric.

Recapitulând cele spuse mai sus, să împrumuți este simplu, doar dacă acesta rămâne a fi un pas înțelept și bine gândit. Credit Ușor te învață să fii responsabil cu banii tăi! De altfel, dacă ai nevoie de un credit în Chișinău, compania este gata să te ajute și să-ți ofere tot suportul necesar. Un credit online pe card nu mai este o problemă, important e să înțelegi cum, când, unde și de ce ai nevoie de acești bani!

P.

Realitatea Live

05 Apr. 2025, 11:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Apr. 2025, 11:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un tribunal din Republica Bașkortostan a decis naționalizarea a șapte fabrici deținute de fostul șef al „Gazprom Energo”, Alexei Mitiușov, în cadrul unei acțiuni demarate de Procuratura Generală a Rusiei. Valoarea totală a activelor preluate de stat se ridică la 31,5 miliarde de ruble, relatează Kommersant.

Decizia prevede trecerea în proprietatea statului a 100% din acțiunile sau părțile sociale ale companiilor „Salavatneftemaș”, „Salavatneftehimremstroi”, „Podzemneftegaz”, „Remenergomontaj”, „Neftehimremstroi”, „Tehcentr” și Uzina de catalizatori din Salavat. Aceste întreprinderi deservesc grupul „Gazprom Neftechim Salavat”, una dintre companiile-cheie ale industriei chimice din regiune.

Potrivit instanței, Mitiușov, care deține pașaport lituanian și permis de ședere în Spania, a stabilit un „control străin” asupra acestor active strategice, fapt considerat ilegal conform legislației ruse. Decizia a fost pusă în aplicare imediat, fără posibilitatea apelului, la cererea procurorilor, care au avertizat că o întârziere ar putea duce la oprirea producției, neplata salariilor și falimentul fabricilor.

În plângerea sa, Procuratura a susținut că Mitiușov a achiziționat companiile prin entități controlate – „Mercury Capital Trust” și „Corporate Center” – în urma unor tranzacții neautorizate și nevalidate de comisia guvernamentală sau Serviciul Federal Antimonopol. Împotriva fostului director „Gazprom Energo” a fost deschis un dosar penal în 2022, fiind acuzat de deturnare de fonduri de la „Gazprom Neftechim Salavat”. În februarie 2023, Mitiușov a fost dat în urmărire internațională.

Naționalizarea activelor considerate „strategice” a devenit o practică tot mai frecventă în Rusia după invadarea Ucrainei. Potrivit fostului șef al Transparency International Rusia, Ilia Șumanov, în ultimii trei ani, statul a preluat active în valoare de peste 2,07 trilioane de ruble. În 2024, The Moscow Times estimează că autoritățile au naționalizat cel puțin 67 de companii, cu venituri anuale de peste 807,6 miliarde de ruble și active evaluate la peste 544,7 miliarde.

Această decizie reflectă consolidarea controlului statului rus asupra economiei, în paralel cu o ofensivă împotriva proprietății private cu legături externe, în contextul actualei izolări internaționale.

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ