TOPUL „rușinii”! Constructorii auto care au avut cele mai multe rechemări și retrageri în 2022

04 Ian. 2023, 11:47
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
04 Ian. 2023, 11:47 // Au Bani //  MD Bani

Ford este constructorul cu cele mai multe rechemări și retrageri și în 2022. Nu mai puțin de 67 de retrageri și recehemări a emis Ford pe parcursul anului 2022, conform datelor strânse de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

Practic, în 2022, n-a trecut o săptămână fără ca Ford să emită un recall.

Recordul negativ înregistrat de Ford a fost, probabil, și unul dintre motivele pentru care Farley a ales să fie atât de deschis cu privire la problemele pe care le traversează Ford.

„Situația în care ne aflăm nu a apărut peste noapte, iar remedierea ei este un proces de durată, unul care va dura mai mulți ani,” a spus Farley, care este probabil conștient că, în total, peste 8,6 milioane de vehicule Ford au fost afectate de rechemări în 2022 – asta în condițiile în care, în total, producătorii auto de pe piața din SUA au emis 390 de rechemări sau retrageri anul trecut.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Pe poziția a doua în acest top al rușinii se află, în mod poate neașteptat, Volkswagen, dar diferența dintre Volkswagen și Ford este considerabilă: germanii au emis 45 de „recalls” în 2022, cu doar două mai multe decât Daimler Trucks care ocupă poziția a treia.

În cazul Volkswagen, cele 45 de rechemări au afectat circa 1 milion de autovehicule, iar rechemările modelelor comerciale Daimler au afectat puțin peste 270.000 de autovehicule. Grupul Stellantis ocupă poziția a patra cu 38 de rechemări (dar care au afectat peste 3 milioane de mașini). În schimb, rivalii de la General Motors, au emis doar 30 de rechemări, însă au fost afectate multe mașini: aproape 3,3 milioane.

Motivele pentru care Ford a trebuit să-și anunțe clienții că trebuie să revină cu mașinile personale au fost dintre cele mai diverse. De pildă, în noiembrie, a fost emisă o atenționare către proprietarii de Ford Bronco Sport și Ford Escape (aproximativ 500.000 de mașini afectate) conform căreia aceștia ar trebui să treacă pe la service deoarece există pericolul apariției unor incendii la niște subansamble. Tot în noiembrie, 450.000 de Ford-uri F-150 au fost rechemate deoarece exista pericolul de cedare a ștergătoarelor. Tot în 2022 a fost afectat și Mustang-ul Mach E de probleme, anume aproape 50.000 de exemplare la care a fost detectat riscul pierderii de putere din motoarele electrice.

Realitatea Live

05 Iul. 2025, 09:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Iul. 2025, 09:05 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Premier Energy și FEE Nord au depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică cereri oficiale de reducere a tarifelor reglementate, invocând scăderea costurilor de achiziție pentru perioada iunie-decembrie 2025.

FEE Nord (operatorul de stat care deservește raioanele din nord) propune micșorări de aproape 10 % pentru consumatorii racordați la joasă tensiune și până la 14,7 % la intrarea în rețeaua de transport. Concret, prețul solicitat la punctele de intrare în rețelele de transport este de 264 bani/kWh, față de 310 bani/kWh în prezent; la ieșirea din transport – 289 bani/kWh (-13,5 %); pentru consumatorii de medie tensiune – 318 bani/kWh (-12,6 %); iar pentru cei de joasă tensiune – 422 bani/kWh (-9,8 %).

Premier Energy, care alimentează centrul, sudul și municipiul Chișinău, solicită reduceri mai temperate, de circa 4-6 %. Noile tarife propuse sunt: 285 bani/kWh la intrarea în rețelele de transport (-5,6 %), 309,54 bani/kWh la ieșire (-5,0 %), 312,49 bani/kWh pentru consumatorii de înaltă tensiune (-5,0 %), 333,83 bani/kWh pentru medie tensiune (-4,9 %) și 393,76 bani/kWh pentru joasă tensiune (-4,0 %). Prețul mediu al serviciului universal ar scădea astfel la 374,45 bani/kWh, cu 8,7 % sub nivelul actual de 4,10 lei/kWh (410 bani).

Premier Energy contestă premisele de preț transmise de furnizorul central Energocom, susținând că valorile estimate pentru energia de pe bursa OPCOM ar fi „subestimate”, mai ales pentru lunile de vârf ale anului, și cere ANRE să ia în calcul calculele proprii, bazate pe un curs de 19,90 MDL/EUR și pe o majorare de 22 % a cotațiilor bursiere.

În prezent, tariful la  energia elecctrică este de 4,10 lei/kWh pentru curentul furnizat de Premier Energy, dar cu o compensație aplicată, consumatorii plătesc efectiv 2,34 lei/kWh până la finalul anului. 4,68 lei/kWh achită consumatorii pentru energia furnizată de FEE Nord (în nordul țării), tarif compensat la 2,84 lei/kWh.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO