„Orheiul Vechi” are o nouă pagină web. Cum arată site-ul celei mai cunoscute destinații turistice din Moldova

24 Ian. 2023, 16:52
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
24 Ian. 2023, 16:52 // Au Bani //  MD Bani

Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” are o nouă pagină web dedicată – orheiulvechi.com. Noul site conține informații detaliate atât despre Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” și patrimoniul istoric, cât și despre serviciile turistice și activitățile disponibile în regiune.

Datorită paginii web, turiștii au posibilitatea să acceseze și să descarce hărțile traseelor turistice pentru drumeții sau plimbări tematice. De asemenea, vor fi disponibile imagini și video de calitate. Conținutul este disponibil în limbile română și engleză și urmează să fie completat și cu alte detalii.

Astfel, pagina web a Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi” devine primul portal dedicat unei destinații turistice din țară, care promovează o imagine cuprinzătoare și detaliată a ofertei disponibile pentru vizitatorii regiunii și detaliază o experiență turistică completă.

Pagina web orheiulvechi.com conține 8 subcategorii de interese, este ușor de utilizat și oferă detalii despre rezervația naturală, patrimoniul natural și istoric, serviciile și activitățile turistice disponibile în regiune, pensiunile rurale și datele lor de contact, dar și evenimentele culturale organizate anual. Mai mult, portalul oferă posibilitatea turiștilor să „călătorească” virtual prin rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi”, accesând materialele video 360 de grade.

Crearea unui site viabil pentru Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi” a constituit un obiectiv spre care am tins în ultimii doi ani. Ne doream un site care să răspundă la toate întrebările turistului: 1. De ce să aleg destinația Orheiul Vechi? 2. Ce fel de servicii sunt disponibile? 3. Unde mă pot caza? ș.a. Astăzi, orheiulvechi.com întrunește toate componentele informaționale de care are nevoie un turist: trasee, obiective turistice, servicii, activități, evenimente etc. De asemenea, site-ul se va afla într-un continuu proces de îmbunătățire pentru a fi indisociabil necesităților vizitatorilor noștri”, a declarat Ion Ciobanu, Director general, Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”.

Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” este parte componentă a Parcului Național Orhei și este cea mai cunoscută și vizitată destinație turistică din Moldova.

Pagina web a fost elaborată de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) în colaborarea cu echipa Rezervației Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, cu suportul Activității de Susţinere a Competitivității în Industria Uşoară și cea a TurismuluI (MCTA), un proiect EDGE în Moldova, finanțată de USAID.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 15:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 15:29 // Actual //  Ursu Victor

Transportul feroviar, care reprezintă 13,6% din structura totală a mărfurilor transportate, a marcat cele mai mari scăderi în perioada ianuarie-septembrie 2024. Potrivit datelor statistice, volumul mărfurilor transportate pe calea ferată a scăzut cu 32,9%, iar parcursul acestora a înregistrat o reducere și mai semnificativă, de 36,7%.

Această evoluție negativă reflectă dificultățile cu care se confruntă sectorul feroviar în contextul schimbărilor economice și al restructurărilor interne. Printre posibilele cauze ale declinului se numără scăderea cererii pentru transportul feroviar, concurența cu alte moduri de transport și provocările operaționale întâmpinate de „Calea Ferată din Moldova”.

CFM se confruntă cu grave probleme financiare, acumulând datorii salariale de aproximativ 150 milioane de lei. În ceea ce privește infrastructura, situația este alarmantă: din cele 139 de locomotive aflate în dotare, 134 și-au depășit durata de amortizare, iar peste 25% din infrastructura feroviară necesită reparații capitale. În următorii ani, circulația pe mai mult de jumătate din căile ferate ar putea fi suspendată dacă nu se vor lua măsuri urgente.

În ultimul deceniu, CFM a generat pierderi care se apropie de un miliard de lei, cauzate de scăderea continuă a numărului de pasageri, în special pe rutele internaționale, și a volumului de mărfuri transportate. Veniturile sunt în scădere constantă, iar costurile salvării CFM sunt estimate la câteva sute de milioane de euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală