Greșeli comune pe care le faci în alegerea rulmenților

25 Ian. 2023, 10:02
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
25 Ian. 2023, 10:02 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Activezi în domenii de producție, de transport sau orice alt segment care presupune utilizarea pe larg a tehnicii? Atunci acest material care vine să elucideze cele mai importante greșeli în alegerea rulmenților, de care depinde funcționarea multor echipamente tehnice, îți este potrivit.

Am consultat echipa de specialiști VSC Unitech, lideri pe piața națională în materie de scule și piese de schimb pentru tot felul de mașini agricole și industriale, iar ei ne-au explicat câteva dintre cele mai mari erori comise de cumpărători la alegerea unor rulmenți în Moldova.

1. Să optezi pentru rulmenți orientându-te după preț

Evident, există un anume mit care afirmă că un produs mai scump poate fi, în majoritatea cazurilor, mai bun, dar nu se aplică mereu în cazul rulmenților. Există multe mărci pe piață care vin cu un raport avantajos preț – calitate, astfel încât produselor lor se vor potrivi inclusiv celor aflați la începutul unui business, fără a risca defecțiuni ale utilajelor tehnice.

În plus, trebuie să pornim de la necesitatea utilizării rulmentului. Dacă îl vom utiliza în industrie, atunci este relevant să alegem unul profesionist, pentru a nu risca integritatea mecanismului. Dacă vorbim de utilizare pentru amatori, în scopuri casnice, atunci sigur se pot utiliza și itemi mai ieftini, care vor fi înlocuiți când se uzează.

2. Să cumperi rulmenți copie sau replică

Nu în zadar se spune că o economisire zadarnică te poate costa dublu. Multă lume preferă să cumpere de pe piață, de la prestatori dubioși, diferiți rulmenți contrafăcuți sau așa zise replici la branduri de renume. Recomandarea VSC Unitech e să procurați rulmenți doar de la agenții economici autori, cu o prezență legală pe piață. Chiar și rulmenții originali păstrați necorespunzător pot dăuna tehnicii, deci acest aspect tot trebuie luat în calcul – un magazin respectabil va păstra conform standardelor rulmenții, se vor evita loviturile în timpul transportării și depozitării, se va oferi garanție de originalitate.

3. Să nu cunoști informații despre rulmenții de care ai nevoie

Deși oamenii care vin să procure rulmenți știu de obicei exact de ce au nevoie, există cazuri când pot surveni greșeli. De exemplu, unii oameni nu știu nimic despre rulmenți rezistenți la temperatură sau cum se efectuează corect ungerea rulmenților. Pentru a evita situația neplăcută în care se alege un rulment greșit, este potrivit să soliciți consultanța specialiștilor din domeniu. De exemplu, la VSC Unitech specialiștii sunt mereu deschiși să ofere informații detaliate cu privire la:

  • tipurile de rulmenți existenți pe piață;
  • natura acestora;
  • substanțele potrivite pentru ungerea mecanismului de funcționare.

Consultanții trebuie să dea spre achiziție rulmenți doar în cutie nouă, nedespachetată, care s-a păstrat în strictă conformitate cu regulile prescrise de producător. Un rulment care a fost lovit, scăpat pe jos, ar putea să fie defect și să cauzeze probleme în funcționarea adecvată a mașinii agricole sau tehnice.

4. Să economisești pe materialele  de ungere a rulmenților

Dacă ai investit în procurarea acestora, atunci sigur trebuie să cumperi ulei sau vaselină specială pentru a unge acești rulmenți. Dacă vei alege lubrifiantul ce corespunde condițiilor de exploatare a rulmentului, acesta va funcționa fără defecțiuni. În caz contrar, uzura acestuia se va extinde tot mai mult.

Vrei să procuri rulmenți de calitate înaltă la prețuri avantajoase? Apelează la VSC Unitech, specialiștii nr. 1 în branșa sculelor și a pieselor de schimb. Aceștia lucrează cu branduri precum SKF, FAG INA, KOYO, FKL, URB, Optibelt, Continental,  RUBENA, UNIOR, KNIPEX,  METAL WORK s.a.   toate cu calitatea garantată de producători.

P.

Realitatea Live

26 Iul. 2024, 15:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Iul. 2024, 15:19 // Actual //  Lupu Eduard

În șase luni ale anului 2024, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit cca 31,3 miliarde de lei, înregistrând o creștere de peste 2,3 miliarde de lei sau cu 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Date publicate de Ministerul Finanțelor arată că veniturile din impozitul pe venit s-au redus cu 297,5 milioane de lei, la 6,1 miliarde de lei în șase luni le anului 2024 față de perioada similară a anului precedent. Încasările din impozitul  pe proprietate s-au comprimat cu 530 milioane de lei, la 4,7 miliarde de lei.

Totodată, taxa din comerțul exterior s-a redus cu 147,6 milioane de lei, la 1,1 miliarde de lei.

Granturile externe s-au comprimat cu 213,5 milioane de lei, la 500 milioane de lei.

Încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă 14,4 miliarde de lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal – 17,7 miliarde de lei.

Cheltuielile bugetului de stat au constituit 37,5 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2023, acestea sunt mai mari cu 2% sau cu 749 milioane de lei.

Executarea bugetului de stat, la finele lunii mai s-a încheiat cu un deficit în sumă de 6,2 miliarde de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău