Putin a vorbit despre tehnologie și câini cu studenții în loc să abordeze „elefantul din cameră” – tancurile Leopard

26 Ian. 2023, 05:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Ian. 2023, 05:15 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele rus Vladimir Putin a evitat să comenteze miercuri decizia Germaniei de a furniza tancuri Leopard Ucrainei în timpul unei vizite la Universitatea de Stat din Moscova, oferind în schimb sfaturi de carieră studenților și răspunzând la întrebări pe alte subiecte, relatează Reuters.

Anunțul Germaniei că va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina după săptămâni de presiune din partea aliaților săi a provocat o reacție furioasă din partea Ministerului de Externe al Rusiei și a ambasadei sale la Berlin, dar președintele a evitat această problemă.

Putin, un vorbitor fluent de germană care a activat ca ofițer KGB în fosta Germanie de Est, a petrecut mai mult de o oră răspunzând la întrebările studenților cu privire la alte probleme, de la câini pierduți la tehnologia cuantică, deși războiul din Ucraina a continuat să apară în discuții doar indirect.

Războiul din Ucraina, subiect adiacent în ziua în care Germania a anunțat că trimite tancuri grele Leopard.

Un student pe nume Vladislav din regiunea Lugansk ocupată de ruși din estul Ucrainei i-a spus lui Putin că a participat anul trecut la „operațiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina și visul său era să lucreze pentru serviciul de securitate FSB, pe care Putin l-a condus cândva.

Putin, în vârstă de 70 de ani, i-a mulțumit pentru serviciul său militar și a spus că va ține cont de ambițiile sale FSB.
„Oamenii ca tine înțeleg cel mai bine importanța acțiunii pentru a proteja oamenii… și Rusia însăși”, a spus președintele. „Mulțumesc lui Dumnezeu că ești în viață și bine, de oameni ca tine va fi nevoie atât în ​​serviciile speciale, cât și în FSB”.

Un alt student a spus că a avut grijă de frații săi de 9, 10 și 16 ani, când mama sa a plecat anul trecut pentru a lucra ca asistentă la front. Putin a spus că se înclină în fața ei.
O tânără pe nume Daria i-a spus lui Putin că visează să lucreze în administrația prezidențială, iar acesta a răspuns că „cu siguranță va informa departamentul de personal”.

Putin a sugerat că unii folosesc războiul din Ucraina ca o scuză pentru a „anula” cultura rusă – o afirmație adesea repetată, dar neîntemeiată de Moscova – dar a spus că rușii vor continua să se bucure de Beethoven și Bach.
„Facem parte din cultura mondială”, a spus el.

Rusia se confruntă cu o situație de securitate „complicată”

În declarațiile sale, Putin a făcut doar o aluzie indirectă la tensiunile internaționale actuale, comentând că Germania „strict vorbind” a rămas sub ocupație militară americană – o referire la trupele aliate staționate în țara NATO.

„O mare parte din ceea ce se întâmplă (acum) are rădăcini adânci… Suveranitatea va fi returnată Europei, dar se pare că va dura timp”, a adăugat el.

Astfel, nu a existat o reacție imediată din partea președintelui Vladimir Putin, dar s-a referit doar pe scurt la situația de securitate „complicată” cu care se confruntă Rusia.
Deși Putin nu a spus nimic, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat într-o postare pe Telegram că această mișcare a Germaniei este o confirmare a implicării Berlinului într-un „război planificat dinainte” împotriva Rusiei.
Ambasada Rusiei la Berlin a declarat că decizia – care deschide calea pentru ca alți membri NATO să trimită și tancuri de fabricație germană – ar escalada conflictul de 11 luni din Ucraina, pe care Moscova îl consideră din ce în ce mai mult ca o confruntare periculoasă între Rusia și alianța condusă de SUA.

„Această decizie extrem de periculoasă duce conflictul la un nou nivel de confruntare”, a spus ambasadorul Serghei Nechayev. El a adăugat că ar provoca „daune ireparabile stării deja deplorabile a relațiilor ruso-germane”.

Mai mult, miercuri seară este așteptat ca președintele american Joe Biden să anunțe și el miercuri seară că SUA va trimite tancuri Abrams Ucrainei.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, spune că a vorbit la telefon cu omologul său american și că urmează și aște vești bune, în contextul în care Biden este așteptat să anunțe livrarea de tancuri Abrams.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău