O româncă este e cea mai bogată din lume. A făcut închisoare, are afaceri cu arme și 100 de servitori

26 Feb. 2023, 07:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2023, 07:46 // Actual //  Lupu Eduard

Cea mai bogată româncă din lume este de loc din Galați și are o avere de peste trei miliarde de dolari, la numai 35 de ani.

Anca Verma, fostă Neacșu, trăiește în India, acolo unde s-a căsătorit în 2006 cu un potent om de afaceri local, cei doi având o fată împreună, scrie ziare.com.

Familia Verma locuiește într-un palat luxos, unde mobilierul este poleit cu aur, și călătorește cu Orient Express. Ei sunt mereu păziți de zeci de bodyguarzi atunci când participă la diverse evenimente și au o viață care pare desprinsă din filmele de la Bollywood.

Abhishek Verma, soțul româncei, provine dintr-o familie cunoscută în India și a devenit bogat prin intermediul companiei sale de vânzare de armament. Tatăl său, Shrikant Verma, a fost ziarist, până când Indira Ghandi i-a oferit posibilitatea de a deveni parlamentar. Mama lui Abhishek, Veena Verma, a fost şi ea parlamentar indian peste 14 ani, amândoi fiind oameni cu o influență greu de egalat.

Anca a absolvit Universitatea din Galați cu o diplomă de master în domeniul ingineriei. După ce s-a retras din activitatea de fotomodel, a lucrat la Atlas Telecom Network Romania, furnizor de servicii de telefonie mobilă, și a fost numit Director General Adjunct pentru operațiunile din București.

La căsătoria ei cu Abhishek Verma, ea a devenit asociatul său în firme care se ocupau cu vânzarea de armament. În 2011 a cumpărat 51% din firma SIG SAUER India, fiind numită director general al acesteia, un joint-venture cu mai multe multinaționale furnizoare de arme.

Verma și soțul ei au fost acuzați de corupție și de spălare de bani și au fost arestați de Biroul Central de Investigații al Indiei, pentru o presupusă mită dată oficialilor indieni din domeniul apărării pentru a-și asigura contracte cu armament de miliarde de dolari. Pe 8 iunie 2012 amândoi au fost închiși în Închisoarea Tihar, Delhi. Tot atunci s-a mai aflat și că familia de afaceriști trimitea adevărate averi în offshore-uri din Lichtenstein, evitand astfel să plăteasca taxe statului indian.

În aprilie 2017, Verma a fost achitată de Curtea Specială a Biroului din New Delhi, care a renunțat la toate acuzațiile de corupție și spălare de bani, iar două cazuri împotriva Verma au fost respinse.

Anca și Abhishek sunt parteneri de afaceri. În prezent, Anca este președintele Olialia World, o companie multinațională lider pe piața indiană a bunurilor de larg consum, care produce o gamă variată de produse, inclusiv țigări, băuturi spirtoase, produse lactate și altele.

„Viața în India este de lux. Aici avem aproape 103 de persoane care lucrează la noi în casă pentru a avea grijă de nevoile noastre de zi cu zi. Oamenii din India iubesc și adoră familia mea.

Suntem o parte din patrimoniul cultural bogat al familiilor din India, unde am devenit o figură bine cunoscută în India socială, politică și în cercurile de afaceri. Este foarte dificil de a merge oriunde în India, fără a fi recunoscută”, mărturisea Anca în urmă cu ceva timp.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Ea nu a renunțat la cetățenia română și pare destul de atașată de țară, după cum s eobservă de pe prpfilul ei de instagram. A sărbătorit Ziua Națională cu produse românești, pe care le-a adus de acasă.

 

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău